in

Game of Thrones Yazarı Gelişmeleri Değerlendirdi

Game of Thrones serisinin yaratıcısı George R.R. Martin, iptal edilen yan dizi ve yeni duyurulan Targaryen projesi hakkında konuştu.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin’in epik fantazi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı, 2011 yılında Game of Thrones adıyla televizyona uyarlanmaya başladığında; dizi ve sinema dünyasında birçok anlayışı değiştirmeyi başardı. 8 yıl süren dizi macerası, geçtiğimiz aylarda noktalandı. HBO ise Taht Oyunları yazarının dünyasından ayrılma niyetinde değil.

Bu sebeple, dizi sona ererken aynı evrende geçecek 5 yeni proje için çalışmalara başlanmıştı. Bu beş projenin kimi henüz fikir aşamasındayken iptal edildi, kimisi için ise pilot bölümü onayı çıktı. Pilot bölüm onayı alan ancak çekimlerinden sonra iptal edilen yapım The Long Night/Bloodmoon adlarıyla anılıyordu.

HBO, geçtiğimiz gün pilot bölümü iptal etmişti. Kaynaklara göre iptal edilme sebebi, kanalın diziye ısınamamış olması. Bununla birlikte, kanal diziyi iptal ederken Targaryen Ailesi’ne odaklanması beklenen diğer yapıma ise onay verdiğini duyurdu. House of the Dragon dizinin yapımı için hazırlıklar hız kazandı.

- Reklam -

Serinin yaratıcısı yazar George R.R. Martin de, iptal kararı ve yeni dizi duyurusuna dair bazı açıklamalarda bulundu.

G.R.R. Martin İptal Edilen Game of Thrones Projesinden ve Yeni Diziden Bahsetti

Vazgeçilen Taht Oyunları yan dizisi hakkında görüşlerini belirten Martin, projenin iptal edilmesine üzüldüğünü dile getirdi. Ayrıca, bu iptalin diğer proje ile bir bağlantısı olmadığını da açıklığa kavuşturdu. Martin, asla yalnızca ikisinden birisi ile yola çıkacakları gibi bir ihtimalin belirmediğini söyledi.

George R.R. Martin’in açıklamasından anlaşıldığı üzere, HBO’nun yakın zamanlarda iki farklı Game of Thrones yapımı göstermekle bir problemi olmadığı da ortaya çıkmış oldu.

Deadline’da Martin’in söyleşine yer veren haber, ek olarak kanalın diziden neden vazgeçtiğini de açıkladı. Bu yaz prodüksiyonu tamamlanan pilot bölüm için, çekim esnasında büyük düşünce ayrılıkları yaşanmış. Bu ayrılıkların post-prodüksiyon sürecinde de devam ettiğini gören HBO, yapımı iptal etmek zorunda kalmış.

- Reklam -

George R.R. Martin, iptal edilen serinin senaristi Jane Goldman’a ve diğer çalışma arkadaşlarına, gelecek çalışmalar için iyi dileklerini iletti.

Son olarak George R.R. Martin, House of the Dragon dizisinin uzun zamandır ön hazırlığının devam ettiğini dile getirdi. Martin’e göre Targaryen Ailesi’ne odaklanacak bu yapım, 2016 yılında yazar tarafından HBO’ya sunulan ilk yan dizi projesiydi.

Martin, iptal edilen yapımda pek de aktif olamadığını fakat mevcut projede daha büyük rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

Targaryen dizisi Taht Oyunları’nda karşımıza çıkan dönemden 300 sene öncesini konu alacak ve Targaryen Hanedanlığı’nın tarihini gözler önüne serecek.

Dizinin uyarlanacağı kaynak kitap ise geçtiğimiz günlerde Türkçeye de kazandırılan Ateş ve Kan.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    yeni diziye başladı ya kitabı gene unutur

  2. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    Dizi bitti kitapları tamamlar artık diye sevindik.Ama George’ cuğum kitaplar beklesin yeni yan projelere gireyim dedi.Çok yanlış bence seriyi bitirip öyle başka projelere başlaması gerekirdi…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beyzbol

Uzay İstasyonunda Beyzbol Oynandı

NASA

NASA Yeni Bir Teleskop İnşa Ediyor