in ,

DC, Harley Quinn Dizisindeki Oral Seks Sahnesini Sansürlemiş: “Oyuncak Satamayız”

Harley Quinn dizisinde Batman ve Catwoman’ın oral seks yaptığı sahnenin, DC yöneticileri tarafından sansürlendiği ortaya çıktı.

Harley Quinn dizisi oral seks sahnesi batman catwoman
- Reklam -
- Reklam -

DC, Harley Quinn 3. sezon bölümlerinde yer alması için tasarlanan Batman’in Catwoman’a oral seks yaptığı bir sahneyi sansürleme kararı almış. Gerekçe olarak ise “oyuncak satışı” gösterilmiş.

HBO Max kanalında yayınlanan Harley Quinn dizisi geniş bir kitle tarafından beğeniyle izleniyor. 2019 yılından beri ekranlarda gördüğümüz yapım DC evreninin kahramanlarını ve kötü karakterlerini yeniden ele almış, hikâyelerini tekrar yazmıştı. Fakat animasyonun bazı konuları beklenenden daha farklı yorumladığı da görülüyor. Bu sahneler arasında Batman’in Catwoman ile oral seks yapması da var. Ancak bu sahne DC tarafından “oyuncak satışını etkileyeceği gerekçesiyle” reddedilmiş.

Şimdiye kadar birçok yetişkinlere yönelik içeriğe Harley Quinn gibi farklı animasyon serilerinde yer verildiğini görmüştük. Karakterin kendisi de diğer DC ana akım çizgi romanlarından ayrılarak özellikle daha gore ve cinselliğe daha yatkın olması yönleriyle öne çıkmıştı.

- Reklam -

DC, Harley Quinn Dizisinde Batman – Catwoman Arasında Yaşanması Planlanan Oral Seks Sahnesini “Oyuncak Satışlarını Etkiler” Endişesi ile Engellemiş

Serinin yaratıcılarından Justin Halpern’in Variety’ye verdiği röportajda, Batman’in Catwoman ile oral seks yaptığı sahnenin çizimi ve ayrıntılar tamamlandıktan sonra DC’nin bu sahneyi yapımdan çıkartmalarını istediklerini belirtti.

Harley Quinn dizisi oral seks sahnesi batman catwoman

Halpern’in konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“Harley Quinn dizide kötü biri olarak ana karakteri oynuyor ve bu haliyle bile yeterince özel. Dahası karakterin tüm çevresi DC evreninin en büyük kötülerinden oluşuyor. Böylece seri boyunca daha önce ele almadığımız konuları ele alma fırsatı yakalıyoruz – yani en azından DC için durum böyle.

“Kötü olarak kabul edilen karakterleri bu şekilde işleyebiliyor olmamız inanılmaz derecede memnuniyet verici. Çünkü çok geniş bir hareket alanına sahibiz. Örneğin Harley Quinn serisinin 3. sezonunda Batman’in Catwoman’a oral seks yaptığı bir sahne vardı. Ancak DC, ‘Bu olmaz, bunu kesinlikle yapamazsınız, kahramanlar böyle şeyler yapmaz,’ dedi. Biz de cevap olarak, ‘Yani kahramanların sadece kendi kendilerini mi tatmin ettiklerini söylüyorsunuz?’ diye sorduk. DC de, ‘Tabii ki hayır, fakat biz bu kahramanların oyuncaklarını satıyoruz. Eğer böyle bir şeyi ekranda gösterirseniz Batman oyuncaklarını satamayız,’ dedi.”

- Reklam -

Justin Helpern, bu konudaki hayal kırıklığını paylaştıktan sonra DC’nin birçok farklı alanda kendilerine fazlaca yardımcı olduğunu ve karakter anlatımlarında oldukça rahat bırakıldıklarını söyledi. Mümkün olan her konuda sınırları fazlasıyla zorladıklarını da sözlerine ekledi.

Gotham şehrinde tek başına yaşamaya çalışan Harley Quinn’i izlediğimiz dizi, 3. sezon onayını almış olmasına rağmen yeni sezonun ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Harley Quinn dizisi oral seks sahnesi batman catwoman

Daha önce 2001 tarihli Green Arrow çizgi romanında Oliver Queen’in Dinah Lance’e oral seks yaptığı görülmüştü. 20 yıl önce kabul edilebilen bu olayın, yetişkinlere yönelik bir animasyon dizisinde şimdi neden yer alamadığı ise bir soru işareti olarak kaldı.

Siz Harley Quinn animasyon dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz. DC’nin tutumuna dair görüşleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comics Beat

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kral Kaybederse Dizisi: Yeni Gülseren Budayıcıoğlu Uyarlaması

Gülseren Budayıcıoğlu Uyarlamalarına Bir Yenisi Eklendi: Kral Kaybederse Dizisi Geliyor

Kırmızı Kedi Kitabevleri Emek Dağıtım, Doğan Ailesi Satılıyor

Dev Geri Dönüş: Kırmızı Kedi Kitabevleri ve Emek Dağıtım’ın Doğan Ailesi’ne Satılacağı İddia Edildi