in

Gülseren Budayıcıoğlu Uyarlamalarına Bir Yenisi Eklendi: Kral Kaybederse Dizisi Geliyor

Kral Kaybederse dizisi yolda. Gülseren Budayıcıoğlu uyarlamalarına bir yenisi ekleniyor. Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı sonrası yeni adaptasyonda hazırlıklar başladı.

Kral Kaybederse Dizisi: Yeni Gülseren Budayıcıoğlu Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Yeni bir Gülseren Budayıcıoğlu uyarlaması geliyor. Ünlü psikiyatr ve yazarın Kral Kaybederse adlı kitabı da dizi olarak izleyicinin karşısına çıkacak.

Son yıllarda yerli televizyon ekranlarında eserleri televizyona en çok taşınan, taşındığı gibi de en çok gündem olan isim kuşkusuz Gülseren Budayıcıoğlu. Kendisini son dönemde Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı ile hatırlamak mümkün. Eserlerinden ilhamla çekilen diziler arasında İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı ve Camdaki Kız bulunuyor.

Hem işlediği konular hem de bu konuları ele alış biçimi olarak kimi zaman eleştiri oklarının hedefi olsa da, Budayıcıoğlu’nun eserlerinden uyarlanan diziler reyting sıralamalarında çoğu zaman ilk sırada yer alıyor.

- Reklam -

Gülseren Budayıcıoğlu’nun ilk olarak 2015 yılında yayımlanan ve narsistik kişilik bozukluğuna odaklanan Kral Kaybederse romanı, önümüzdeki günlerde dizi olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Yeni Gülseren Budayıcıoğlu Uyarlaması “Kral Kaybederse”nin Konusu Ne?

Kral Kaybederse kitabı, Kenan adlı narsist bir kişinin hikâyesine odaklanıyor. Gerçek hayattaki olaylara dayanan kitapta Kenan, çocukken ağır yaralar almış ve yaşadığı travmalar sonucu narsist ve vurdumduymaz bir kişiliğe bürünmüştür. Etrafında pek çok kadın olmasına rağmen Kenan bir anda egosunu derinden sarsacak bir olay yaşar. Bunun üzerine bir uzmandan yardım almaya karar verir. Hareketlerinin arkasında yatan derin travmalar psikolojik terapiler esnasında açığa çıkar.

Kral Kaybederse Dizisi: Yeni Gülseren Budayıcıoğlu Uyarlaması kitap

Önümüzdeki aylarda ekranlardaki yerini alması beklenen Kral Kaybederse dizisinin hangi kanalda yayınlanacağı da belli olmuş durumda. Show TV’de izleyicilerin karşısına çıkacak yapımın oyuncu kadrosu ise henüz netleşmiş değil.

- Reklam -

Dizinin yapımcı koltuğunda ise Atiye, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Kâğıttan Hayatlar, Camdaki Kız ve Bir Denizaltı Hikâyesi gibi yapımlarla tanınan OGM Pictures bulunacak.

Dizi uyarlamasına konu olan kitap 2015’te Remzi Kitabevi tarafından basılmıştı. Esere de konu olan narsist kişilik bozukluğu, empati eksikliği, benmerkezcilik ve abartılı bir öz-önem duygusu ile ifade ediliyor. Budayıcıoğlu, hastalarının hayatlarını eserlerine taşıması yönüyle eleştirilmişti.

Siz Gülseren Budayıcıoğlu kitapları ve onlardan uyarlanan diziler hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Medya Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alys alys dedi ki:

    Bu durum tek benim canımı sıkmıyordur umarım. Edebiyat değeri bile taşımıyor eserleri benim için. Ağır bir eleştiri olarak görülebilir ama.
    Sanki sorunumuz yok ki bir de TV üzerinden, duygu yüklü, bol ağlamalı dizi konseptleri görmek can sıkıcı. Kitabından uyarlanan hiçbir yapımı beğenmiyor ve izlemiyorum. TV’den ayrı kalarak duygu yüklü diziler ve bu tür gereksiz popüler kitap uyarlamalarından kendimi soyutluyorum. İstediğin satış olmadı mı? Televizyon dizisine çevir satılsın olarak görüyorum Gülseren Budayıcıoğlu eserlerini.

  2. Avatar for baltuntas baltuntas dedi ki:

    Yeteeeeeeeeeer diye bağırmak istiyorum. Zaten toplum kafayı yemiş durumda. Bizim dizi yapımcılarını ve kanalları da falakaya yatırmak lazım.

  3. Avatar for Marjorie Marjorie dedi ki:

    Kadın her kanalı ele geçirmeye çalışıyor resmen :joy: Bir anda tüm kanallarda çocukluk dönemine dayanan travma geçmişli, sorunlu tipler türemeye başladı. Karakterler pek orijinal de değil, iki ayrı karakterini harmanlayıp 3.'yü oluşturuyor başka bir kitaba/diziye aktarıyor. Gerçek hastalarıymış… Yersen.

  4. Avatar for Liliopsida Liliopsida dedi ki:

    Zaten herkesin geçim sıkıntısı, pandemi korkusu ve sosyal hayatın kısıtlamasından dolayı psikolojisi kötüyken rahatlamak ve kafa dağıtmak için geçtiğimiz televizyon karşısında daha da kötüleşiyoruz diye düşünüyorum.

    İnternet imkanı olanlar kendi eğlencesini farklı platformlarda bulabiliyorken, bu imkana ulaşamayanların (özellikle yaşlı kesimin) daha çok etkilendiğini düşünüyorum.

    Tek dizi olsa o gün izlemez geçersiniz, fakat devamlı televizyon içeriği tüketenler için neredeyse haftanın 7 günü böyle diziler var. Mutlaka birine takılıp kalıyorlar.

    Bu dönemde özellikle eğlenceli programların artması gerektiğini düşünüyorum. Bu diziler ilk çıktığı zaman insanların psikolojik tedaviye iyimser bakmasını sağlayacağı düşünülmüştü, fakat amacından şaştığı çok açık.

  5. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    Yeter psikiyatr kadın, artık dizi çıkarma. 🥲

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Kötü Kötü Filmler- Fatih Yürür

Kötü Kötü Filmler: Fatih Yürür, Kötü Film İzleme Zevkinin İnceliklerini Sorguluyor

Harley Quinn dizisi oral seks sahnesi batman catwoman

DC, Harley Quinn Dizisindeki Oral Seks Sahnesini Sansürlemiş: “Oyuncak Satamayız”