in

Joe Hill’in Korku Romanı “ŞE7T4N” Dizi Oluyor

Stephen King uyarlamalarına doyduk diye düşünürken bu defa da sazı eline oğlu Joe Hill aldı. Hill’ın Türkçeye Altın Kitaplar tarafından kazandırılan ve “ŞE7T4N” adıyla çevrilen eseri 10 bölümlük bir dizi olacak!

joe hill se7t4n
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatı denildiğinde akıllarda beliren ilk isimlerin başını çeken Stephen King’in günümüzdeki popülerliğine ve kitaplarının televizyon ve sinemaya uyarlanmasına alışmış durumdayız. Fakat bu haberimizin konusu, Stephen King’in oğlu Joe Hill‘in yazdığı bir korku romanı.

Türkçeye “ŞE7T4N” adıyla çevrilen ödüllü NOS4A2′nun televizyon uyarlaması, The Walking Dead‘e ev sahipliği yapan AMC kanalından 10 bölümlük bir sipariş aldı.

The Vergein haberine göre AMC ve Tornante Television işbirliğinde ekrana taşınacak bu dizinin showrunner koltuğunda, aynı zamanda projenin yaratıcısı olarak da görev yapan Jami O’Brien bulunuyor. Yürütücü yapımcı olarak Joe Hill ve Lauren Corrao‘da O’Brain’in yanında görev alıyor.

- Reklam -

İşte Hill’in projeyle ilgili söyledikleri:
“NOS4A2’nin gelecek uyarlaması için daha heyecanlı olamazdım. Jami O’Brien ile bu uyarlamanın iyi ellerde olduğunu biliyorum. Onun mükemmel oluşturulmuş sözcükleri bir yazara gücünün çıkabileceği noktayı, karakterlerine enfes dokunuşuyla oluşturduğu sonu gelmeyen gerilimi gösterir. AMC bizzat kendi ismiyle anlatıyor seviyesini, kim Mad Men, Broke Bad ve The Dead Walk gibi işleri yapmış kanalla aynı işte olmayı istemez ki? Ayrıca Torento’nun televizyona tekil vizyonlar getirmeye olan adanmışlığı herkesi kendi en iyi ve en doğru işi yapmaları konusunda özgür kıldı. 2019’da Vic McQueen’in Charli Manx’in peşine düşmesini dört gözle bekliyorum. Hadi gidelim.”
AMC, geçen yaz başlattığı ‘seri-dizi’ geliştirme modeli üzerinde çoklu senaryoların yazımını içeren yazarlık odalarını açtı. NOS4A2 bu alanda oluşturulan üç drama projesinden biriydi ve her zaman ön planda değerlendiriliyordu. Artık izleyicilerin beğenisine sunulmak için hazırlanıyor.

10 bölümlük ilk sezon, kendisini kayıp nesneye götüren büyülü bir köprü oluşturma gücünü keşfeden bir sanatçı Vic McQueen’in serüvenini takip edecek. Okumayanlar için kitabın ilgi çekici konusunu şuraya bırakalım:

- Reklam -

SE7T4N kapak
“Victoria McQueen, kayıp şeyleri bulmakta sıra dışı bir yeteneğe sahiptir. Bisikletine binip eski ve esrarengiz bir köprüden geçtiği zaman daima aradığını bulur. Charles Tailent Manx’in de kendine özgü bir yeteneği vardır. Rolls-Royce’una aldığı masum çocukları gerçek hayattan koparıp eğlencelerle dolu Noelistan’a götürür. Bu yolculuk sırasında Charlie’nin sapkın hayal gücü onları korkunç varlıklara dönüştürür. Ve günün birinde Victoria ve Manx’in yolları bir yerde kesişir. Manx, bu sefer çok özel bir şeyin peşindedir; Vic’in asla kaybetmek istemeyeceği bir şeyin… Vic ve Charlie arasındaki bu ölüm kalım savaşı kızışırken Vic iblisi yok etmek için ölümü bile göze alacaktır.”
Hill’in bir diğer doğaüstü korku projesi, yine kendi yazdığı Locke & Key çizgi romanı. Nisan ayında Hulu‘dan pilot bölüm siparişi almıştı. Ancak yönetmen Scott Derrickson’un TNT’nin Snowpiercer serisine odaklanmasının ardından, Locke & Key beklemeye alındı. Daha önce 2010’da Fox’ta da geliştirme aşamasında bulunan bu çizgi roman serisinin uyarlaması bir türlü gerçekleştirilememişti.

Siz Joe Hill’in ödüllü korku romanı NOS4A2’nin diziye uyarlanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Emin Özçay

94 yılında hayata gözlerini açan ben, yaşamanın amacını farklı dünyaları keşfetmede buldum. Halihazırda uzatmalı üniversite öğrenciliğine devam ederken, günlük yaşamın rutininden büyülü dünyalarda geçirdiğim zamanlarla kurtulmayı başardım. Çocukluğumda bilgisayar oyunları ve çizgi dizilerle başlayan serüvenim, şu zamanki hayatımın temelini oluşurdu. Keşfettiğim dünyaların büyüsüne kapıldığımdan, bu dünyayı pek sevmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

gunun sonu yok

Günün Sonu Yok: Mütevazı Hayatlardan Kesitler

Ufak Bir Servet Değerindeki kitaplar

Ufak Bir Servet Değerindeki 20 Kıymetli Eser