in

Mahşer’in Yeni Dizisi Yolda

Stephen King’in ünlü korku romanı Mahşer, bir kez daha televizyon ekranlarına taşınıyor.

mahser stephen king
- Reklam -
- Reklam -

Gün geçmiyor ki Stephen King‘in bir eserinin daha sinema veya televizyona uyarlandığını duymayalım. Bu kez ünlü yazarın 1978 yılında kaleme aldığı, meşhur post-apokaliptik korku romanı Mahşer (The Stand) var karşımızda. Bugüne dek pek çok kereler beyazperdeye uyarlanmaya çalışılan ama bir türlü “prodüksiyon mahşerinden” çıkamayan eser bu kez CBS tarafından dizi filme çekiliyor.

Projenin başında Josh Boone var. King hayranları kendisinin çok uzuuuun bir zamandır bu romanın adaptasyonuyla uğraştığını hatırlayacaktır. Kitabı ilk kez 2014’te bir sinema filmine uyarlamaya başlayan Boone, başroller için Christian Bale ve Matthew McConaughey’la anlaşmıştı. Daha sonra da filmi dörde bölmeye karar vermişlerdi. Ancak 2016’da Warner Bros. filmin çalışmalarını durdurmuş ve süresiz olarak rafa kaldırmıştı. Ama görünen o ki Boone bu hayalinden hiç vazgeçmemiş:
“12 yaşındayken Mahşer’i yatağımın altına saklanarak okurdum ama vaftiz ailem kitabı bulmuş ve onu şömine de yakmıştı. Çok öfkelenip babamın FedEx numarasını çalmış ve King’e bir mektup yazım kitaplarını ne kadar çok sevdiğimi anlatmıştım. Birkaç hafta sonra eve geldiğimde Maine’den gelen bir paketle karşılaştım, içinde birkaç kitap vardı ve her biri King tarafından imzalanmıştı. Bana hayranı olduğum için teşekkür ediyor ve beni yazmaya teşvik ediyordu. Ailem King’in bu cömertliği ve inceliğinden çok etkilenip kitaplarını okuma yasağımı aynı gün kaldırdı. İlk filmimde King’i bir yan karakter olarak yazmıştım ve Mahşer’i ekranlara taşımak için beş yıldır uğraşıyorum. Stephen King ve Owen King’le birlikte King’in bu başyapıtını nihai versiyonunu sizlerle buluşturmayı hedefliyorum.”
Ülkemizde Altın Kitaplar tarafından yayınlanan Mahşer, insanların yüzde doksan dokuzunu yok eden, ölümcül bir grip virüsü salgınından sonra geriye kalan bir avuç insanın hayatta kalma mücadelesini konu alır. İnsanlar en sonunda kendilerine bir lider aramaya başlarlar ve ortaya iki aday çıkar. Yaşlı rahibe Abagail ve King’in pek çok romanında karşımıza çıkan, Siyahlı Adam olarak da tanıdığımız Randall Flagg…

Stephen King konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Mahşer yeni bir platformda yeniden hayat bulacağı için çok heyecanlı ve de mutluyum. Dizinin başındaki insanlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Senaryo tam bir bomba. Ortaya çıkacak işin unutulmaz ve heyecan verici bir şey olması kaçınılmaz. Dizinin izleyicileri hiçbir zaman gerçekleşemesini istemeyecekleri bir dünyaya götüreceğine inanıyorum.”
King’in her film ve dizi için bu tür heyecanlı açıklamalarına alışkınız gerçi. Kara Kule başta olmak üzere bizi hayal kırıklığına uğratan başka uyarlamaları için de bu tür yorumlarda bulunmuştu kendisi. Dileyelim de bu kez bizleri gerçekten de memnun edecek bir çalışma çıksın ortaya.

- Reklam -

Mahşer daha önce, 1994 yılında da 8 bölümlük biz dizi olarak ABC’de yayınlanmış ve oldukça sevilmişti. Yeni dizinin bizleri daha önce Kubbenin Altında dizisiyle buluşturan CBS kanalında yayınlanması bekleniyor. Oyuncu tercihleri şimdilik belli olmasa da dizinin 2020 yılında gösterime girmesi planlanıyor. Beklemedeyiz…

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for T.S.Zeynep T.S.Zeynep dedi ki:

    Günün en güzel haberi. Tabii diğer hayal kırıklıklarından sonra iyi bir dizi olmasını diliyorum ben de. Eski diziyi kitabı okuduktan sonra seyretmiş, o nostaljik havasından hoşlanmıştım. Tabii şimdiki teknolojiyi filan düşününce müthiş bir şey de olabilir, Kara Kule filmi gibi hayal kırıklığı da.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

alita inceleme

“Alita: Savaş Meleği” Filmini Beklemeye Değdi mi? [Video]

felanties 1 inceleme

Felanties Serisi – Sessiz Şarkılar: Epik Bir Destanın İlk Adımları