in

Stanley Kubrick’in Yarım Kalan Projesi “Napoleon” Dizi Oluyor

Napoleon dizisi küllerinden doğuyor. Stanley Kubrick imzasını taşıyan ancak gün yüzüne bir türlü çıkamayan proje, Cary Joji Fukunaga tarafından ekrana taşınacak.

Napoleon: Stanley Kubrick dizi
- Reklam -
- Reklam -

Napoleon küllerinden doğuyor. Stanley Kubrick imzalı proje yıllar sonra ekrana gelmeye hazırlanıyor. Dizi HBO kanalında yayınlanacak.

Stanley Kubrick sinema sektöründe oldukça başarılı yapımlara imza atmayı başaran yönetmenlerden biri. Fakat birçok projesi henüz çekim aşamasına bile gelemeden iptal edilmiş veya yarım kalmıştı. Kubrick’in yarım kalan eserlerinden olan, Bruce Hendricks ve Galen Walker tarafından filme alınmaya hazırlanan Lunatic at Large oldukça heyecan uyandırmıştı. Philip Hobbs’un yönetmenliğini üstleneceği ve Papaz Wilson’un hayatını anlatacak Kubrick’in bir başka yarım kalmış eseri God Fearing Man ise mini dizi olarak ekranlara geleceği açıklanmıştı.

Ünlü yönetmenin yarım kalan bir başka eseri 1969 yılında, 19. yüzyıl Fransız liderlerinden Napoleon Bonaparte’ın hayat hikâyesiydi. Jack Nicholson’ın başrolünde oynayacağı film hazırlık sürecinin sonunda yapımcı şirket MGM tarafından iptal edilmişti. Kubrick’in yapımı için tekrar başına geçemediği proje daha sonrasında Steven Spielberg tarafından yeniden ele alınmıştı. Ancak Spielberg HBO ile birlikte çalışarak “Napoleon” projesini film olarak değil dizi olarak güncellemişti. Uzun süren sessizlik projeye, True DetectiveBeasts of No Nation ve No Time to Die yapımlarının yönetmeni Cary Joji Fukunaga’nın dahil olmasıyla bozulmuştu. Fukunaga, Stanley Kubrick’in tamamlayamadığı Napoleon proesinin gerçekleşeceğine dair önemli sinyaller verdi.

- Reklam -

Fukunaga, Stanley Kubrick İmzalı Napoleon için Spielberg ile Birlikte Çalışacak

Fukunaga, Collider’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Napoleon üzerinde uzun zamandır çalışıyorum. En azından dört ya da beş sene oldu, belki daha da uzun. Yani evet, bu projenin içinde ben de varım. Dizi ile ilgili bütün senaryo ve bölümler hazır. Bir sonraki sahnenin nerede olacağına dair çalışmalarımız sürüyor ve evet, sonunda diziyi çekeceğiz.”

Napoleon: Stanley Kubrick dizi

Fukunaga, Kubrick’in yarım kalan projesini tamamlamak adına Kubrick’in evinde ve ailesi ile zaman geçirdiğini söyledi ve ekledi:

- Reklam -

“Kubrick’in St. AlbansTaki evinde, kütüphanesinde oldukça fazla vakit geçirdim. Notlarını ve yazdıklarını inceledim. Eşiyle, kayınbiraderiyle konuştum. Kubrick’in kütüphanesinde bulunmak bile inanılmaz heyecan verici bir olay.”

Steven Spielberg ve Cary Fukunaga’nın HBO bünyesinde yeniden ele alacağı Napoleon dizisinin hazırlıkları tamamlandı. Ancak dizinin ne zaman izleyici ile buluşacağına dair resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Siz Stanley Kubrick’in çekilmemiş filmleri üzerine çalışmalar yapılmasını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Umarım senaryo Kubrick’in bıraktığı yerden şöyle devam etmez: Napoleon, evli olmasına rağmen içten içe mareşali Murat’ya aşıktır. Oysa Murat, Josephine’i sevmektedir ve hatta birkaç kere de beraber olmuşlardır. Aslında Napoleon’un oğlu, Roma Kralı ünvanlı II. Napoleon da bu Murat- Josephine aşkının bir meyvesidir. Durumu Desiree’nin dedikodusuyla öğrenip kuşkulanan imparator, DNA testi ister ve olaylar gelişir… (Çalıkuşu dizisinde Kamran’ın hapse girmesi gibi oldu bu.)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

No Time to Die İncelemesi Ölmek İçin Zaman - james bond 25

No Time to Die İncelemesi: Ölmek İçin Zaman Yok Mr. Bond

Monica Bellucci tiyatro oyunu türkiye maria callas

Monica Bellucci Tiyatro Oyunuyla İlk Defa Türkiye’ye Geliyor