in

Neil Gaiman, Lucifer Dizisini ‘Şeytana Özendirdiği’ İddiası ile Boykot Eden Aktivistlere Teşekkür Etti

Neil Gaiman, ‘şeytana özendirdiği’ ve ‘İncil’ ile alay ettiği gerekçeleriyle Lucifer dizisini boykot eden aktivistlere teşekkür etti. Ünlü yazar, bu protestoyu The Sandman uyarlamasının başarılı olacağına dair bir işaret olarak sayıyor.

neil gaiman lucifer dizisi boykot
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman sosyal medya hesabı üzerinden Lucifer dizi uyarlamasına tepki gösteren One Million Moms adlı organizasyona teşekkür etti. Yazar bu durumu Netflix üzerinden yayınlanacak The Sandman dizisinin başarılı olacağına dair bir işaret olarak yorumluyor.

Sağ görüşlü aktivist grup One Million Moms, Nielsen yayın anketlerinde en çok izlenen yapımlar arasında yer alan Lucifer dizisinin protesto edilmesi gerektiğine dair bir açıklama yapmıştı. Hristiyan grup izleyicileri, diziyi “kişileri Şeytan’a özendirdiği ve onu sevimli bir insan gibi gösterdiği” gerekçesiyle boykot etmeye çağırmıştı. Ayrıca bu serinin Hristiyanlık’a saygısızlık olduğu ve İncil’i alaya aldığı bildirmişti.

Bu açıklamanın üzerine American Gods ve The Sandman’in yaratıcısı Neil Gaiman sosyal medya  üzerinden One Million Moms hesabını etiketleyerek şunları söyledi:

- Reklam -

“@1milmoms ekibine Lucifer dizisini daha çıkmadan yasaklamaya çalışmalarından dolayı gerçekten teşekkür ederim. Boykotları, Sandman’in iyi bir çizgi roman olduğunu gösteren şeydi. Aynı şekilde TV dizimiz için de iyiye işaret ettiğini düşünüyorum.”

Lucifer final sezonu fragmanı

Neil Gaiman’ın Lucifer’a yapılan bu boykotun karşısında durması şaşırtıcı değil. Ünlü yazar 1991 yılında Concerned Mothers of America tarafından da protesto edilmişti. Grup, Gaiman’ın yazdığı eserde LGBTQ+ karakterlerin bulunması ve bunun aile yapısı için yıkıcı olduğu gerekçesiyle The Sandman eserinin okunmaması gerektiğini söylemişti. Gaiman 2015 yılında sosyal medya hesabından bu durumu hatırlatmış ve şunları söylemişti:

“… [Concerned Mothers of America] eğer Amerika Aile Federasyonu’na seriyi yeniden hazırlayacağıma dair bir yazı yazmazsam Sandman çizgi romanlarını boykot edeceklerini söylemişti. Bu boykotun geçen sefer de işe yaramadığını anlamışlar mıdır, yoksa…”

Gwendoline Christie, Neil Gaiman İmzalı The Sandman Evreninde Lucifer Morningstar Karakterini  Canlandıracak

Lucifer Morningstar’ın DC adaptasyonu yazar Neil Gaiman, çizerler Sam Kieth ve Mike Dringenberg tarafından The Sandman serisinin 4. sayısında karşımıza çıkmıştı. Vertigo Comics bünyesinde başlayan hikâyesi 2016 yılında Fox tarafından solo bir diziye uyarlanmıştı. Ancak kanal üçüncü sezonuyla birlikte Lucifer dizisini iptal etmişti. Sonrasında yayın hakları 2019 yılında Netflix’e geçmişti. Dolayısıyla Lucifer 4. Sezonu Netflix platformu üzerinden devam etmiş ve toplamda 6 sezon sürmüştü.

- Reklam -

Gwendoline Christie, Neil Gaiman sandman

Lucifer dizisinin finalinden sonra Gwendoline Christie, Tom Ellis’in ardından Mormingstar’ı The Sandman dizisinde yeniden ekrana taşıyacak. Bununla birlikte Neil Gaiman’ın yapımcı kadrosunda bulunduğu dizi ise 1. sezon çekimlerini tamamladı. Ancak yapımın izleyicilerle ne zaman buluşacağına dair kesin bir tarih verilmedi. Geçen aylarda ünlü yazar 2022 yılını işaret etmişti.

Dizi gelmeden önce Morpheus’un hikâyelerini hatırlamak isterseniz sizin için hazırladığımız The Sandman testine buradan göz atabilirsiniz.

Siz The Sandman dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Protestolara bakış açınız ne? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bize ulaştırabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Yobaz hiçbir yerde ve koşulda çekilmiyor. İşin kötüsü bu insanlarla iletişim kurmanın hiçbir yolu da yok, dediğim dedik tipler. O yüzden mecburen sağlıksız iletişim yollarını deniyorsun. Bu da modern dünyada “alay etmek” anlamına geliyor.

  2. Avatar for OgiWanKenobi OgiWanKenobi dedi ki:

    Kesinlikle. Gaiman da hitap etmediği bu kitleye keyifli bir cevap vermiş. Çünkü bazen gerçekten alay etmek gerekebiliyor

  3. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Lucifer sezonlarca izlediğim ennnnn harika dizilerden biriydi. Bir karakter modern dünyaya ancak bu kadar yedirilebilir. Ben de teşekkür ederim o karşı çıkan yobazlara. Sayelerinde dizinin yanında duran insan sayısı arttı. :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kitaplara yeni zam

Kitaplara Yüzde 30’luk Yeni Bir Zam Daha: Yayıncılık Dünyası İflasın Eşiğinde

Cadının Yüreği - Genevieve Gornichec

Cadının Yüreği: Genevieve Gornichec’ten Buz Devi Cadı Angrboda’nın Hikâyesi