in

Lucifer 6. Sezon Beklenenden Kısa Olacak: Netflix Dizisi “Sıkı” Bir Finale Hazırlanıyor

Lucifer 6. Sezon bölüm sayısı beklenenden kısa olacak. Dizinin yürütücü yapımcıları final sezonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Lucifer 6. Sezon Onayı
- Reklam -
- Reklam -

Lucifer 6. sezon bölüm sayısı belli oldu. Serinin yürütücü yapımcıları ile gerçekleştirilen söyleşide, final sezonunun beklenenden daha kısa süreceği ortaya çıktı. Joe Henderson ve Ildy Modrovich dizinin geleceği hakkında konuştu.

Lucifer 5. sezon 2. kısım bölümleri 28 Mayıs 2021 tarihinde popüler yayın platformu Netflix’teki yerini aldı. Yeni sezonun ilk yarısı 21 Ağustos 2020’de izleyicilerle buluşmuştu. 8 bölümden oluşan ikinci kısım da geçen günlerde yayına girdi ve 5. sezon toplamda 16 bölüm ile tamamlanmış oldu.

Hayranlar ise uzun zamandır hakkında çıkan haberlerle merak uyandıran 6. sezon hakkında düşünmeye çoktan başladı.

- Reklam -

Lucifer 6. Sezon Onayı

Tom Ellis’in başrolde olduğu seri ilk 3 sezon boyunca FOX ekranlarında yer bulmuştu. 4. sezon ile Netflix’e geçen seri kısa sürede platformun en popüler işlerinden birisi olmayı başarmıştı. İlk etapta 4 ve 5. sezonlar için onay veren Netflix, uzun süren müzakereler sonrasında 6. sezona da yeşil ışık yakmayı bildi. Warner Bros., anlaşmanın sağlanması için ciddi bir efor sarf etti.

Lucifer 6. Sezon Bölümleri Hakkında Keyif Kaçıran Açıklama

Netflix’in Top 10 listelerinde zirveleri süslemesine alışkın olduğumuz dizisi Lucifer, 6. sezon ile final yapmaya hazırlanacak. Yeni sezon için hazırlıklar sürüyor. Dizinin yürütücü yapımcıları Joe Henderson ve Ildy Modrovich, verdikleri son söyleşide final hakkında konuştu.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde hazırlanacak 6. sezonun, 5. sezona kıyasla daha sade ve içten olacağı bilgisini veren Modrovich, dizideki bütün karakterlerin hikâyelerine daha derin bir atma fırsatı bulacağımızı ifade ediyor. Henderson da final sezonunun samimi taraflarını işaret etti ancak bununla yetinmedi. Final sezonunun, bugüne kadarki en yüksek bütçeli Lucifer bölümüne sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Dizi 5. sezonda toplamda 16 bölüm ile doyurucu bir içeriğe sahip olmuştu. Ancak 6. sezon için belirlenen bölüm sayısının 10 olduğu ifade edildi. Bunun sebebini Henderson yeni sezon teklifi geldiğinde, “ancak ve ancak doğru hikâyeyi bulmaları durumunda” girişme kararı almalarına bağladı. Anlaşılan yeni sezonun hikâyesi için 10 bölüm yeterli olacak. Henderson da yapımı gereğinden fazla uzatmak istemediklerinin altını çiziyor, güçlü bir final sezonu çekmeye karar verdiklerini belirtiyor.

Lucifer 6. Sezon Hikâyesi

- Reklam -

Dizinin odak noktasının insanın kendisini sevmesi, kendi değerini anlaması ve kefaret olduğunu hatırlatan Henderson, final sezonunda da bu temalara ağırlık vereceklerini ifade ediyor.

İkili daha önce de 6. sezon onayının alınması ile birlikte yeni bölümlerin kendilerine “daha derinlikli bir final” imkânı sağlayacağını belirtmişti.

The Sandman Dizisinde Lucifer

Ayrıca aynı kaynaktan uyarlanan yeni The Sandman dizisinde Lucifer karakterinin de işlenecek olması konusuna da açıklık getiren Henderson, bu yapımda Lucifer’ı Gwendolyn Christie’nin canlandıracak olmasından heyecan duyduğunu ve The Sandman’deki Lucifer’ın bir hayli farklı karakter olduğunu, Christie’nin de bu farklılığa güzel bir renk getireceğini öne sürdü.

Neil Gaiman’ın DC/Vertigo etiketiyle çıkan çizgi roman serisinden uyarlanan Lucifer, 6. sezon ile final yapacak ve aynı karakterin farklı maceraları yine bir başka Netflix uyarlaması olan The Sandman’de karşımıza çıkmaya devam edecek.

Lucifer 6. sezon çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil.

Sizin final sezonundan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Sandman Serisinin Mirası: Leydi Constantine Hellblazer

Lady Constantine: The Sandman Serisinin Mirası

Sweet Tooth inceleme

Sweet Tooth İncelemeleri: Netflix Dizisine İlk Yorumlar Oldukça Pozitif