in

Netflix 100’den Fazla Ülkede Abonelik Ücretlerini Düşürüyor: İndirim Listesinde Türkiye Yer Almıyor

Netflix dünya genelinde birçok ülkede abonelik ücretlerini düşürme kararı aldı. Platform bu hamlesiyle yeni aboneler elde etmeyi planlıyor.

Netflix 100'den Fazla Ülkede Abonelik Ücretini Düşürdü
- Reklam -
- Reklam -

Netflix abonelik ücretleri için dünya çapında 100’den fazla ülkede indirime gidiyor. Yaklaşık 200 ülkede yayın yapan dijital yayın platformu, son bir yılda Türkiye’deki paket ücretlerine %100’ün üzerinde zam uygulamıştı. İndirim listesinde Türkiye yer almıyor.

HBO Max, Disney+, Apple TV+, Paramount Plus ve daha birçok dijital yayın servisine rağmen dünya çapında hâlen en çok aboneye sahip olan Netflix, geçen yıllarda kaybettiği abonelerini geri kazanmak adına yeni çözümler arıyor. Aynı hane dışında paylaşılacak şifreler için ekstra ücret alacağı ve böylece ekstra gelir elde edeceği yöntemler de dahil olmak üzere, şimdiye kadar abone olanların pek de hoşuna gitmeyecek yollar deneyen dijital yayın devi, bu sefer onları mutlu edecek yeni bir duyuru ile geldi. Ancak bu mutluluk belli başlı ülkeler için geçerli olacak ve ne yazık ki Türkiye olarak bizler buna dâhil değiliz.

Küresel ölçekte eskisine nazaran daha fazla rekabetle karşı karşıya kalan Netflix, abone kazanımını artırmak ve halihazırda abone olanları da serviste tutmak için dünya çapında 100’den fazla pazarda ücretleri düşürdü. Hatta bazı ülkelerde aylık abonelik ücretleri yarıya indi.

- Reklam -

Şirket Asya, Latin Amerika, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da yer alan ülke ve bölgelerde rakamları düşürdü. Ancak en çok aboneye sahip olduğu Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’da fiyatları aynı tuttu.

Netflix 100'den Fazla Ülkede Abonelik Ücretini Düşürdü

Netflix’in Abonelik Ücretini Düşürdüğü 100’den Fazla Ülke İçerisinde Türkiye Yer Almıyor

Ampere Analysis adlı araştırma şirketinin verilerine göre indirimler 100’den fazla ülkeyi kapsıyor. Bunlar arasında Malezya, Endonezya, Tayland, Filipinler, Venezuela, Nikaragua, Ekvador, Kenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Slovakya, Yemen, Ürdün, Libya, Slovenya ve komşularımız İran ile Bulgaristan da yer alıyor.

Belirli ülkelerde indirime gittiğini doğrulayan Netflix, bunları neye göre yaptığıyla ilgili veya Türkiye gibi ülkelerde neden dâhil olmadığıyla ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi. Geçen yılın dördüncü çeyreğinde 7.7 milyon yeni abone kazanarak tüm coğrafi bölgelerde tabanını büyüten Netflix, daha önce tahmin ettiği 4.5 milyonluk artışı geçerek 2022 sonu itibarıyla dünya çapında 230.75 milyon aboneye ulaştı.

Yayın devi, son olarak geçen ayın ortalarında ülkemizde yeni bir zam yaparak 10 ayda üçüncü defa abonelik ücretlerinde artışa gitmişti.

- Reklam -

İşte Netflix Tarafından Abonelik Ücreti İndirimi Yapılan Ülkeler

Netflix 100'den Fazla Ülkede Abonelik Ücretini Düşürdü

Araştırma firmasının verilerine göre Netflix’in fiyat indirimi yaptığı 116 ülkenin tam listesi şu şekilde.

Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Angola, Bangladeş, Belize, Benin, Butan, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Britanya Hint Okyanusu Bölgesi, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Kamboçya, Kamerun, Yeşil Burun Adaları, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Noel Ada, Komor Adaları, Kongo – Brazzaville, Kongo – Kinşasa, Fildişi Sahili, Hırvatistan, Küba, Cibuti, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Mısır, El Salvador, Ekvator Ginesi, Eritre, Etiyopya, Fiji, Gabon, Gambiya, Gana, Grenada, Guatemala, Gine, Gine-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Endonezya, Irak, Jamaika, Ürdün, Kenya, Kiribati, Laos, Lübnan, Lesoto, Liberya, Libya, Makedonya, Madagaskar, Malavi, Malezya, Mali, Moritanya, Mauritius, Moğolistan, Karadağ, Fas, Mozambik, Myanmar (Burma), Namibya, Nepal, Nikaragua, Nijer, Filistin Toprakları, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Filipinler, Pitcairn Adaları, Romanya, Ruanda, Samoa, São Tomé & Príncipe, Senegal, Sırbistan, Seyşeller, Sierra Leone, Slovenya, Solomon Is topraklar, Somali, Güney Sudan, Sri Lanka, St. Barthélemy, St. Helena, St. Lucia, St. Martin, St. Vincent & Grenadinler, Sudan, Surinam, Svaziland, Tanzanya, Tayland, Doğu Timor, Togo, Tonga, Tunus, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Wallis ve Futuna, Yemen, Zambiya ve Zimbabwe

Netflix’in abonelik ücreti politikasında indirime gitmesi ve bu kadar ülke arasında bir yılda üçten fazla kez zam yaptığı Türkiye’nin olmaması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Zengin olmak başka bir şey! Hey Netflix, yüzde elli daha zam yap!

    ezgif.com-gif-maker

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antik Mısır Resim Kuşlar

3.300 Yıllık Antik Mısır Resmindeki Kuşların Türleri Tek Tek Tanımlandı

Dev Hayalet Denizanası

10 Metre Uzunluğundaki Dev Hayalet Denizanası Antarktika Sularında Görüntülendi