in

Netflix Üyeleri, Disney+’a Sıcak Bakmıyor

Ortaya çıkan yeni bir araştırmaya göre Netflix kullanıcılarının, kısa süre sonra yayına girecek Disney Plus’la pek de ilgilenmediğini gösterdi.

Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir anket Netflix müşterilerinin büyük bir kısmının Disney+’a üye olmak istemediklerini gösteriyor.

Disney tarafından kurulan ve 12 Kasım 2019’da servise başlayacak olan dijital yayın hizmeti Disney+, Netflix’e alternatif olabilmek için kendisini geliştirmeye devam ediyor. En son Fox’un film ve televizyon şovlarını kütüphanesine ekleyen Disney+, The Mandalorian adlı Star Wars dizisiyle de bunu taçlandırmıştı.

Disney+ yurt dışında 6.99 dolarlık fiyatıyla Netflix’ten daha ucuz. Ancak buna rağmen tüm bu yaptıkları Netflix’in çekirdek kitlesini çekmek için pek de yeterli olamayacak gibi.

- Reklam -

Disney’in yayın servisi tam da ortalığın kızıştığı bir dönemde hayatımıza girecek. HBO, NBC ve Apple gibi firmalar da kendi yayın servislerini duyururken Netflix ve Amazon Prime gibi hali hazırda var olan yayın servisleri de kendilerine özel içeriklerle güçlenmeye devam ediyorlar. Yine de şöyle bir düşünecek olursak Disney+’ın tüm bu servislerin arasında iyi bir şansı var diyebiliriz. Çünkü kendisi Marvel, Star Wars, Pixar, National Geographic gibi markalara ev sahipliği yapacak.

- Reklam -

Netflix Kullanıcıları, Abone Oldukları Servise Sadakat Duyuyor

Tüm bunlara rağmen Piper Jaffray’in yaptığı anket, Netflix kullanıcılarının kendi yayın servislerine sadık kalmaya devam edeceğini gösteriyor. Ankete katılanların %75’i aylık abonelik ücretlerinin Netflix’ten daha ucuz olmasına rağmen ne Apple TV+’a ne de Disney+’a katılmak istiyor. Müşterilerin çoğu, hali hazırda çok fazla yayın servisi olduğunu ve istedikleri içerikleri alabilmek için başka yayın servislerine para ödemek istemediklerini belirtmişler.

Yayın servislerinin sayısı giderek artmaya devam ederken kullanıcıların alışkanlıkları ne ölçüde değişkenlik gösterecek merak konusu.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bu yüzden farklı servislere üye olmak yerine VPN aracılığıyla torrente yönelmeye başlanılmış.

    Devler streaming olayına hızlı girdiler de bakalım nihai sonuç ne olacak :thinking:

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ben gayet sıcağım. Sektöre canlılık getirecektir.

  3. Avatar for Nolofinwe Nolofinwe dedi ki:

    Bu büyük firmalarda ve özellikle Disney de şöyle bir sorun da var bence. Yeni hiçbir içerik sunmuyorlar neredeyse. Ya sevilen franchiselara devam içeriği var yada eski seriler veya filmlerin rebootu yada remake i. Netflix de ise yapılan işlerin pek çoğu orjinal ve her türlü kitleyle hitap edecek içerik var. HBO kalitesinde içerik arayan adam için de var, ergen dizisi isteyen için de, animeci içinde.

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    @erdo, en azından sinema salonu vs. streaming servisi çatışması son bulacaktır. Umarım :thinking:

    @Nolofinwe, şu an ki durumunda Disney’i tercih edecek birinin en büyük kazancı geniş arşivi olacak gibi :thinking:

    Bakalım, gelecek ne getirecek.

  5. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Bu sıcak bakmayanlar kimler? Amerikalılar.
    Amerika’daki içerik bizde olsa bizde sıcak bakmayız.
    Gerçi Disney’e ben de sıcak bakmıyorum. Neden? Artık süper kahraman film ve dizileri görmek istemiyorum yetti. Disney’in hedef kitlesi de bu yapımları seven genç kitle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Oktay Akbal

Oktay Akbal’ın Öyküleri Bir Araya Geliyor

Nobel

Nobel Edebiyat Ödülü Tartışmalara Sebep Oldu