in

Star Wars: Obi-Wan Kenobi Dizisi Bir Süreliğine Rafa Kaldırıldı

Star Wars: Obi-Wan Kenobi için işler yolunda gitmedi. Yeni bir senaryo hazırlığı için dizinin çekim tarihi ertelendi.

star wars obi-wan
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Star Wars markasının isim haklarını satın aldığından beri çeşitli dertlerle boğuşmaya devam ediyor. Gişede çöküntüye uğrayan pek çok filmin ardından yapımcı firma, kendi çevrimiçi dizi platformu Disney+’ta gerçek oyuncularla oluşturulmuş diziler yayınlamayı planladığını belirtmişti. Bu planların ilki, bu sene gerçeğe dönüşmeyi başarmış olan The Mandalorian idi. Zaten hali hazırda pek çok kez sözü geçmiş bir Obi-Wan Kenobi dizisi projesi bulunuyordu. Mandalorian’ın başarısı üzerine bu proje hızlandırılmış Ewan McGregor’un da içine dahil olduğu bir kadro toplanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir söylentiye göre Obi-Wan Kenobi dizisi bazı sebeplerden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Dizinin başka bir tarihe atılma sebebi olarak yapımcı Kathleen Kennedy hedef gösterildi. Kennedy’e göre dizi için oluşturulmuş olan senaryo her ne kadar taslak olsa da, güzel değildi. Yapımcının bu tutumundan sonra ortaya çıkan bazı haberler dizinin direkt olarak iptal edildiğini söylese de Collider tarafından bu söylenti yalanlandı. Daha iyi bir senaryo oluşturulması amacıyla çekimlerine bu Ağustos ayında başlanması planlanan dizinin çekim tarihinin önümüzdeki senenin Ocak ayına ertelendiği söylendi.

Obi-Wan

- Reklam -

Ewan McGregor: Dramatik Bir Olay Söz Konusu Değil

Hayranların konu hakkındaki varsayımı; reddedilen senaryonun Obi-Wan Kenobi’yi anlattığı zamanda sorunların olması ve bu zaman çizelgesinin değiştirileceği. Kennedy her ne kadar D23 Expo’da 6 bölüm olması planlanan dizinin senaryosunun tamamlandığını söylemiş olsa da, bahsedilen şey muhtemelen bir çeşit taslak hazırlığıydı. Şu anda THR’ın aldığı bilgiler Lucasfilm’in 6 değil, 4 bölümlük bir Star Wars dizisi için senarist aradığını gösteriyor. Fazla güvenilir olmayan bir kaynak ise ilk ortaya çıkan taslağın The Mandalorian’ın olay örgüsüyle benzemesinden dolayı ret aldığını söylüyor. Bu senaryoda tıpkı Mando’nun Baby Yoda’ya yaptığı gibi Obi-Wan’ın da genç Luke veya Leia’ya nasıl yol gösterdiği anlatılacakmış.

DC Comics’in çıkmasına sayılı günler kalan filmi Birds of Prey hakkında yapılan bir basın toplantısı sorusunda Obi-Wan dizisinin iptal olması konusu, dizinin başrolü olması planlanan Ewan McGregor’a soruldu. Kendisi ise konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“Senaryonun şu ana kadar yazılan kısmının yüzde seksenini, doksanını falan okudum ve senaryoyu ciddi anlamda çok beğendim. Yapımcılar dizinin çekimlerini Ağustos’ta başlatmak yerine Ocak ayında başlatmayı tercih ettiler hepsi bu. Dramatik bir olay söz konusu değil.”
Star Wars: Obi-Wan Kenobi

Disney+’ın Obi-Wan Kenobi dizisi Evan Mcgregor’ın da başrolde yer almasıyla kısa bir süre içerisinde izleyenlerle buluşacak gibi gözüküyor. The Mandalorian’ı izleyen hayranlar Obi-Wan dizisi hakkında da epey hevesli olduklarından dolayı geç olsun güç olmasın türü bir ruh halindeler.

- Reklam -

Alınan bu ertelenme kararı hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce kötü olduğunu düşündükleri bir senaryo yerine birkaç aylık gecikmeyle çıkacak bir yapımın gelmesi kararı doğru mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Mandalorian 1. Sezon İncelemesi: Star Wars’un Köklerine Dönüyoruz

Kaynak: ign

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazarının Kaleminden: Karanlık Dünyaya Yolculuk - Yeşim Taşı Efsanesi

Yazarının Kaleminden: Karanlık Dünyaya Yolculuk – Yeşim Taşı Efsanesi

Patrick Stewart x-men

Patrick Stewart, X-Men Serisinin Geleceğiyle İlgili Konuştu