in

“The Last of Us”ın 2. Oyunu, Birden Fazla Sezon ile Ekrana Taşınacak

The Last of Us 2 uyarlaması, en az iki sezon sürecek. Ünlü oyun serisini ekrana taşıyan HBO’nun gelecek planları belli oldu.

The Last of Us 2 Uyarlaması Sezon
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us 2 daha uzun soluklu bir adaptasyon olacak. Craig Mazin ve Neil Druckmann’dan dizinin geleceğine dair yeni açıklamalar geldi.

Naughty Dog tarafından geliştirilen ve 2013 yılında yayınlanan PlayStation oyunu The Last of Us bu yıl HBO tarafından ekrana taşındı. Oyunun yaratıcısı Neil Druckmann ile Chernobyl’in yaratıcısı
Craig Mazin’ın başına geçtiği dizi projesi, ilk oyunun uyarlamasıyla sınırlıydı.

10 bölümden oluşan ilk sezonun tamamlanmasının ardından, hayranlar The Last of Us: Part II ile maceranın nasıl devam edeceğini merak etmeye başlamıştı.

- Reklam -

Pedra Pascal ve Bella Ramsey’nin başrollerini paylaştığı dizide ilk sezonun ardından, hikâyenin nasıl gelişeceğine dair meraklı bir bekleyiş başladı.

The Last of Us 2 Uyarlaması Farklılıklar Taşıyacak

Haftalar önce gelen 2. sezon onayının yanı sıra hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan olumlu puanlar alan The Last of Us, geleceğini büyük oranda garanti altına almıştı.

GQ’ya konuşan Craig Mazin ve Neil Druckmann, yeni sezonun ikinci oyunu nasıl değerlendireceği sorusuna, “Bir sezondan daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını,” belirterek cevap verdi.

“Kaç sezon süreceğini söyleyemeyiz. Ancak birden fazla sezon olacağı net bir şekilde doğrudur.”

The Last of Us 2 HBO

The Last of Us Part II, Joel, Ellie, Joel’in erkek kardeşi Tommy (Gabriel Luna) ve eşi Maria (Rutina Wesley) dahil olmak üzere ilk sezonunda izleyicilerin karşısına çıkmış birçok karakteri geri getirecek. Part II’nun kilit karakterlerinden Abby Anderson’ı ise kimin oynayacağı konusunda ise şimdiden spekülasyonlar başladı.

Mazin, ikinci oyundakine benzer eleştirilerin diziye de gelip gelmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

- Reklam -

“Hikâyeler insanları öfkelenmeye, şaşkınlığa ya da hayal kırıklığına doğru iter. Bunların hepsi, en kötü geri dönüş olan hissizliğe tercih edilir.”

The Last of Us 2 Dizi

Mazin, ayrıca The Last of Us 2 oyununda odaklanılan farklı bakış açılarını ekrana nasıl taşıyacaklarını şu sözlerle açıkladı:

“Galiba bu konuda nasıl yol alacağımızı biliyoruz. Farklı şeyler de yapacağız, oyunla benzer şeyler de. Ana hedefimiz ilk sezonda olduğu gibi hayranları mutlu edecek bir dizi yapmak.”

Sizin The Last of Us 2 için hazırlanacak adaptasyona dair beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Bir şey tutmaya görsün, hemen bozulmaya başlıyor. Bu sezonda bile benim bildiğim en az iki boş bölüm ve bölümler içerisinde ise boş sahneler vardı. Gelecek sezon daha çok boş bölüm boş sahne olacak demek ki.

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Boş sahnede problem yok, aynısını mı taşıyacaklar? İzledik zaten oyunu, ne izleyeceğiz yeni? Bence dizide ciddi bir ritim problemi vardı. Ek bölümler güzeldi ama bu bölümleri koyacaksanız ritim bozukluklarını da ayarlamanız gerekirdi bence. Özellikle 7. ve 9. bölümde çok ciddi problem vardı ve resmen seyir zevkim kalmadı. Ayrıca 1-2 bölüm de ciddi sıkıcıydı. Umarım çözerler bu problemi. Daha çok ek bölüm, daha dolu dolu sahneler ve hikayeye uygun bir ritim olur umarım. Ritim problemi olan kısımlar da açıkçası hep ana hikayeye ait kısımlardı bence. Ek sahne fikri yerinde bir karar ama parça parça olmasındansa bütünlüklü olması gerekiyordu gibi düşünüyorum. Ton olarak nefis olsa da seyir zevki olarak çok çok iyi olmadığını düşünüyorum dizinin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kenzaburo Oe Ölüm Haberi

Nobel Ödüllü Japon Yazar Kenzaburo Oe Yaşamını Yitirdi

Spider-Man: Across the Spider-Verse bir aşk hikâyesi anlatacak

Yeni Spider-Man Filmi Miles ve Gwen Arasındaki Aşk Hikâyesine Odaklanıyor