in

Tosun: Çiftlik Bank Exxen Dizisi Oluyor

Tosun dizisi geliyor! Mehmet Aydın’ın meşhur dolandırıcılık girişimi Çiftlik Bank, Acun Ilıcalı’nın Exxen kanalına dizi oluyor.

Tosun Dizisi Exxen Mehmet Aydın Çiftlik Bank
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’nin yakın tarihinin en meşhur dolandırıcılık olaylarından birisi olan Çiftlik Bank dizi oluyor. Tosun adını taşıyacak dizi, Acun Ilıcalı’nın yeni dijital yayın platformu Exxen’de yayınlanacak.

Ponzi düzeni üzerine kurulu dolandırıcılık oluşumu Çiftlik Bank, 2016 yılında Mehmet Aydın tarafından kurulmuştu. Dijital dünya üzerinden oynanan oyunda, çiftlikte satın alınan ve beslenen hayvanların, Türkiye’de farklı şehirlerdeki gerçek çiftliklerde üretimde kullanılacağı vadedilmişti. Bu çiftliklerde üretildiği iddia edilen ürünler ise şirketin bayilerinde satışa çıkıyordu. Sonradan saadet zinciri olduğu anlaşılan bu dolandırıcılığın ortaya çıkması ile 2018 yılında şirketin malvarlığına el konuldu. Bazı tutuklamalar yapıldı. Ancak Mehmet Aydın, şirketten kazandığı 511 milyon dolarlık gelir ile yurt dışına kaçtı. Kendisi şu anda kırmızı bültenle aranıyor.

Mehmet Aydın’ın hikâyesine odaklanacak olan Tosun adlı dizi, toplamda 6 bölümden oluşacak. Yapımda şirketin kuruluşu, yükselişi ve insanların dolandırılma süreçleri işlenecek. Tosun dizisi için oyuncu seçimleri de başlamış durumda.

- Reklam -

Tosun Dizisi Exxen Ekranlarında Yayınlanacak

Acun Ilıcalı’nın Ocak 2021 tarihinde yayına başlayan yeni platformu Exxen’de izleyicilerle buluşacak dizinin yönetmeni ise Özer Feyzioğlu olacak. Feyzioğlu’nu Cep Herkülü: Naim Süleymanogğu filminden hatırlıyoruz. Kendisi aynı zamanda Netflix Türkiye dizisi Fatma’da da bir bölüm yönetiyor. Feyzioğlu BluTv dizisi Yaşamayanlar’da da yapımcı olarak görev almıştı.

Tosun Dizisi Exxen Mehmet Aydın Çiftlik Bank

İsmini Tosuncuk lakabıyla tanınan Mehmet Aydın’dan alan dizi, 2021 yılının yaz aylarında izleyicinin karşısına çıkacak. Dizinin senarist ekibi ve oyuncuları henüz belli olmuş durumda değil.

- Reklam -

Çiftlik Bank Olayı, Ülkemizde Pek Çok Dolandırıcıya da “İlham” Olmuştu

90’lı yıllarda Jet Fadıl lakabıyla tanınan Fadıl Akgündüz’ün çokça karşımıza çıkmasına alışmıştık. Şimdiyse Mehmet Aydın’ın Çiftlik Bank’ı pek çok yeni dolandırıcılık girişimine “ilham” oldu. Bu hadiseden sonra Çılgın İnekler ve Bizim Tavuklar gibi farklı alternatif dolandırıcılık mecraları kendisine şans bulmuştu. İşin tuhaf yanı, bu girişimler de pek çok insanı dolandırmayı başarmıştı.

Öte yandan mağdurların, paralarını kurtarmak için dedektifler tuttuğu, sosyal medyada organize olduğu da biliniyor.

Peki siz Tosun dizisi için hazır mısınız? Olay hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Tosuna telif ödenmiş mi burası çokomelli.

  2. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Tutar mı bilemiyorum? Eğer hikayenin gerçekliği üzerine yapılır da yarı belgesel havasında çekilirse o zaman olabilir derim.

  3. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    Bir platform daha fazla nasıl düşebilir? :sweat_smile:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Beni en çok dizinin adı düşündürüyor. :thinking:

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    “Bu kadar insan aptal olamaz diye düşündük” diyen teyzeyi de unutmazlar umarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eternals The Revenant

Eternals, Aksiyon Sahnelerindeki İlhamını The Revenant’tan Alıyor

Rheingold Fatih Akın Rapçi Xatar

Fatih Akın, Kürt-Alman Rapçi Xatar’ı Anlatan Rheingold Filmini Çekecek