in

Eternals, Aksiyon Sahnelerindeki İlhamını The Revenant’tan Alıyor

Eternals yönetmeni, filmindeki aksiyon sahneleri için ilhamını Leonardo DiCaprio’lu The Revenant’tan aldığını ifade etti.

Eternals The Revenant
- Reklam -
- Reklam -

Eternals filminin yönetmeni Chloé Zhao, yapımdaki aksiyon sahneleri için ilhamını Leonardo DiCaprio‘ya Oscar getiren The Revenant‘tan aldığını ifade etti. Marvel Sinematik Evreni‘nin yeni filmi şu anda post prodüksiyon aşamasında.

Nomadland, The Rider ve Songs My Brothers Taught Me filmleri ile adını duyuran yönetmen Chloé Zhao, yeni projesinin ilham kaynaklarından birisini açıkladı. Zhao, Eternals filmindeki aksiyon sahneleri için kendisine Alejandro G. Iñárritu‘nun 2015 tarihli The Revenant (Diriliş) yapımının ilham olduğunu söylüyor.

Eternals yüzeyden bakıldığında The Revenant’a çok uzak duruyor. Inarritu’nun doğada, doğal ışıkla ve neredeyse bir yılda çektiği film, stüdyoda yeşil ekran önünde çekilen Marvel filmleriyle yapısal olarak hiçbir benzerliği yok. Zhao ise Inarritu’nun tekniklerine yakın bir yönetmen. Nomadland, Batı Amerika’nın çöllerinde çekilmiş pek çok sahneye sahip.

- Reklam -

Yönetmenin açıklamaları şöyle:

Eternals’ın ilham aldığı birçok film var. Ölçeğini düşünürsek normali de bu. Gelgelelim, aksiyon sahneleri için The Revenant müthiş öneme sahip. The Revenant çok sevdiğim bir film ve aksiyon sahneleriyle ilgili her toplantıda ekipçe izledik. Bizim aksiyonumuz da tamamen yerinde çekildi. The Revenant’ın yakaladığı gerçekçiliği kendi çekimlerimizde yakalayabilmek için çok uğraştık. The Revenant kesinlikle imrendiğimiz bir yapım. Marvel de bu fikrimi sevdi ve desteğini hiç esirgemedi.”

Eternals, 5 Kasım 2021 Tarihinde Vizyona Girecek

Marvel Eternals

Zhao’nun önceki eserlerinde yakaladığı doğal ve gerçekçi görüntüler belli ki MCU’ya da gelecek. The Revenant’ın Marvel’la benzeşmeyen bir diğer özelliği de aksiyonun vahşiliği. Elle tutulan kameralarla yapılan çekimler karakterlerin yaşadığı kaosu izleyiciye yansıtma konusunda çok başarılıydı. Zhao’nun son filmi Nomadland’ın neredeyse bütün eleştirmenler tarafından övgü yağmuruna tutulmuş olması Marvel’ın yönetmenin vizyonuna güvenmesinin bir sebebi olabilir.

- Reklam -

Eternals pek çok kez ertelendikten sonra 5 Kasım 2021 tarihine taşındı. Salgının o zamana kadar durulacağını varsayarsak Marvel’ın yakın zamanda kısa fragmanlarla filmin tanıtımını yapması mümkün. Böylece Zhao’nun hedeflediği The Revenant aksiyonuna ne kadar yakınlaştığını görebileceğiz.

Eternals’tan önce yayınlanacak diğer Marvel işleriyse Disney+ dizleri The Falcon and The Winter Soldier ve Loki. Sinemalarda da Black Widow’un Mayıs ayında gösterime girmesi planlanıyor.

2014’te James Gunn’ın Guardians of the Galaxy ile yakaladığı başarının bu sefer Chloé Zhao’yla tekrarlanacağına, tanınmamış karakterlerden yeni bir Marvel klasiği çıkartılmasının mümkün olduğuna inanıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edvard Munch çığlık

Edvard Munch’ın Çığlık Tablosundaki Gizemli Yazının Sahibi Ortaya Çıktı

Tosun Dizisi Exxen Mehmet Aydın Çiftlik Bank

Tosun: Çiftlik Bank Exxen Dizisi Oluyor