in

Vahşi Kartlar Televizyon Dizisi Oluyor

George R.R. Martin’in editörlüğünü yaptığı ünlü süper kahraman hikâyeleri derlemesi serisi Vahşi Kartlar televizyona uyarlanıyor.

vahsi kartlar 2 ust
- Reklam -
- Reklam -

Yurtdışında ilk kez 1986’da yayımlanmaya başlayan, dilimize ise Epsilon Yayınları tarafından kazandırılan Vahşi Kartlar Serisi, Universal Studios tarafından TV dizisine çevriliyor.

Vahşi Kartlar Serisi alternatif bir dünyayı, İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından uzaydan dökülen gizemli bir virüsün etkisinde kalan Manhattan’da gerçekleşen olayları konu alıyor. Virüsten etkilenenlerden %91 kara kraliçeyi çekip korkunç bir şekilde ölüyor; %9’luk bir kısmı jokerlere, yani yaratıklara dönüşüyor; %1’lik bir şanslı azınlıksa muazzam güçlere sahip olarak aslara dönüşüyor. Asların bazıları yeteneklerini insanlığın hizmetine sunar, bazılarıysa kötülük için kullanır.

vahsi-kartlarÜlkemizde şimdilik ilk iki cildi yayınlanan seri, yurtdışında yirmi iki kitaba ulaştı. Hatta yirmi üçüncü cildi High Stakes de bu ayın sonunda okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Martin’in editörlüğünde ilerleyen kitaplara katkıda bulunan yazarlar arasında Roger Zelazny, Marko Kloos, Stephen Leigh, Leanne C. Harper, Melinda Snodgrass ve Saladin Ahmed gibi pek çok ünlü isim bulunuyor.

- Reklam -

G.R.R. Martin yayınladığı blog yazısında kitapların televizyona uyarlanamasından dolayı çok heyecanlı olduğunu, ama henüz somut bir adımın atılmadığını, diziyi en erken bir ya da iki yıl içerisinde göreceğimizi umduğunu belirtiyor.

- Reklam -

Buna ek olarak diziye herhangi bir şekilde katkıda bulunmayacağını ve tüm çabalarını Winds Of Winter’ı bitirmeye adayacağını da sözlerine eklemekten geri kalmamış.

Görünen o ki Game Of Thrones’un sezon finalinin ardından merakla bekleyeceğimiz bir başka GRRM dizisi daha olacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

o SUPERHERO PRIYA facebook

Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddete Başkaldıran Bir Süper Kahraman: Priya

stephen king mahşer o

“Mahşer” ve “O” Ciltli Olarak Piyasaya Çıktı