in , ,

Bill Gates’ten 5 Kitap Önerisi: Bu Yaz Kendisine Okuyacak Yeni Eserler Arayanlara

Bill Gates, bu yaz okuyacak yeni eserler arayanlara 5 kitap önerisinde bulundu. Ünlü iş insanı, tavsiyelerinde insan ve doğa çatışmasına odaklandı.

bill gates kitap önerileri
- Reklam -
- Reklam -

Bill Gates, kişisel blogunda bu yaz mevsimi için kendisine okuyacak yeni kitaplar arayanlara önerilerde bulundu. Gates, “Bu kitaplar bana bir şeyler düşündürdü, umarım size de aynısını yapar,” ifadesini kullandı. Ünlü iş insanının önerdiği eserlerin odak noktası ise insan ve doğa çatışması oldu.

65 yaşındaki Bill Gates, kitleler tarafından çoğunlukla Microsoft’un kurucusu olmasıyla tanınıyor. Amerikalı girişimci, yazılımcı, yazar, yatırımcı ve iş insanı Gates; 2020 yılında Microsoft başkanlığından istifa etmiş ve Gates Vakfı’ndaki çalışmalarına odaklanmıştı.

Kendisi hakkında aralıksız olarak çeşitli komplo teorileri paylaşılıyor olsa da Gates’in kimsenin inkâr edemeyeceği bir yönü daha var: O iflah olmaz bir kitap kurdu. Dönem dönem okuduğu kitapları takipçileri ile paylaşan Bill Gates, kişisel blogu Gates Notes’ta yaz dönemi için yeni eserler önerdi.

- Reklam -

Son dönemlerde, kendisini insanlık ve doğa arasındaki karmaşık ilişki hakkındaki kitapları okurken bulduğunu ifade eden Gates, bunun nedenini herkesin hayatını alt üst eden Koronavirüs pandemisine bağlıyor. Bu yıl, yeni bir iklim felaketinden kaçınmak için ne yapmamız gerektiği hakkında konuşmak için çok zaman harcadığını belirten Gates kurgu dışı eserler arasında bir de romana (ağaçları kurtarmak için savaşan bir grup insan hakkında) listesinde yer veriyor. Bu kitaplardan en az birisinin, bu yaz için ilgimizi çekebileceğine dair dileklerini ekleyerek önerilere geçiyor.

Bill Gates – Kitap Önerileri: Bu Yaz Ne Okumalı?

  • Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric – Thomas Gryta ve Ted Mann
  • Under a White Sky: The Nature of the Future – Elizabeth Kolbert
  • A Promised Land – Barack Obama
  • The Overstory – Richard Powers
  • An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives – Matt Richtel

Gates, önerilerini bir de kısa video ile taçlandırıyor:

- Reklam -
YouTube video

Listede yer alan eserler arasında ne yazık ki Türkçe tercümesi yapılmış bir kitap bulunmuyor.

Siz Bill Gates tarafından yapılan bu önerileri nasıl buldunuz? Listedeki kitaplar hakkında görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gates Notes

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Persuasion filmi jane austen uyarlaması netflix

Jane Austen Uyarlaması “Persuasion”dan İlk Görseller: Dakota Johnson’lı Netflix Filmi Yolda

arog oyun uyarlaması cem yılmaz

İptal Edilen Oyun: Cem Yılmaz’ın A.R.O.G’undan Uyarlanan Yapım İlk Defa Ortaya Çıktı