in

Çiyil Kurtuluş Yeni Öykü Kitabı “Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı” ile Raflarda

Çiyil Kurtuluş yeni öykü kitabı Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı ile okuru selamlıyor. Eser, Notos Kitap etiketiyle raflara çıkıyor.

Çiyil Kurtuluş - Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı
- Reklam -
- Reklam -

Yazar Çiyil Kurtuluş ikinci öykü kitabı Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı ile raflardaki yerini alıyor. Kurtuluş’un yeni eseri Notos Kitap etiketiyle raflarda.

Çiyil Kurtuluş ismine Notos, Kitap-lık, Sarnıç Öykü, Öykü Gazetesi, Öykülem, Koza, Edebiyat Sin ve Sözcükler gibi dergilerden aşinayız. Aynı zamanda yazarın 2017 yılında Dedalus Kitap tarafından yayımlanan Kasırga ve Yabanmersinleri adlı bir öykü kitabı da var. Bununla birlikte Kurtuluş, Biraz Sen Biraz Ben adlı bir tiyatro oyununun da yazarı olarak karşımıza çıkıyor. Oyun 2017 yılında sahnelenmişti.

Yazarı, Dedalus Kitap sonrası yeni yayınevi olan Notos Kitap’ta görüyoruz.

- Reklam -

Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı | Arka Kapak

Çiyil Kurtuluş - Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı
Çiyil Kurtuluş özel bir öykü anlayışını sürdürüyor. Onunki cüretkâr bir dil ve anlatım biçimi. Yalın mı yalın yazıyor ama bildiği hayatlardan çıkardığı ayrıntıları kaçırmadan okunması gerekiyor. Bu arada sözcük zenginliğini de atlamadan. Uzaktan bakıldığında yere yakın görünüyorsa yanına gidince yüksekte durduğu fark edilebilir. Öykünün tek sözcük fazlası ya da eksiği olmamalı denir, Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı bunun iyi bir örneği.

Şimdiki zamanların yaşam biçimi içine sıkışmış insanlar, kadınlar ve erkekler, hep bozulmanın eşiğinde duran ilişkiler, kırılgan hayatlar. Aslında bilindiği düşünülen ama pek az yazılan günümüz hayatları. Yazarının uzak durup yazdığı, okurun duygusunu hissederek okuduğu öyküler.
Ocak 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alan Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı 148 sayfadan oluşuyor.

Yazarın önceki öykü kitabı Kasırga ve Yabanmersinleri’ne dair sitemizde yayınlanan incelemeye buradan ulaşmanız mümkün.

- Reklam -

Çiyil Kurtuluş öykülerine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* 3.000 Yıllık Mumyanın Sesi Taklit Edildi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wes Anderson The French Dispatch

Wes Anderson İmzalı “The French Dispatch”in Vizyon Tarihi Açıklandı

7th Sector inceleme

7th Sector: Elektrik Kıvılcımının Maceraları