in

Dedektif Dergi’nin “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” Canlı Kanlı Raflarda!

Polisiye dünyasının gizemli kapılarını iki ayda bir aralayan Dedektif Dergi’nin “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” adlı derlemesi Gencoy Sümer editörlüğünde basılı olarak yayınlandı.

dedektif dergi Birinci Yıl Öykü Seçkisi
- Reklam -
- Reklam -

Telefonlarımıza, tabletlerimize ve bilgisayarlarımıza iki ayda bir konuk olan ve bizlere polisiyenin kurgu ve kurgu dışı dünyalarındaki gizemleri sunan Dedektif Dergi’den tanıdığımız on beş değerli polisiye yazarının birbirinden kaliteli hikâyeleri derlenerek “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” ismiyle raflardaki yerini aldı. Gelin kitaplıklarımızın nadide parçalarından biri olmaya aday bu öykü derlemesinin içeriğine ve yazarlarına – seçkiye katıldıkları hikâye adlarını alfabetik sıralamaya göre baz alarak – birlikte göz atalım.

Yunus Emre Eroğlu, ilk polisiye romanı Kana Davet (2015) Papilon Yayınları aracılığıyla yayınlandı. Akabinde Hasat Şehri (2017) ve Aklın Senfonisi (2018) romanları çıktı. Kırmızı Battaniye öykü derlemesinde yer aldıktan sonraysa “Beden Farkı” hikâyesiyle Dedektif Dergi’nin “Birinci Yıl Öykü Seçkisi”nde bulunuyor.

Gencoy Sümer, Polisiye Durumlar ve Dedektif Dergi’nin kurucusu ve editörü olmasının yanı sıra Feneryolu Cinayetleri (2017) Herdem Kitap aracılığıyla yayınlandı. “Birinci Yıl Öykü Seçkisi”nin de editörlüğünde bulunurken “Bir Yaz Günüydü” adlı hikâyesiyle de kitaba katkı sağlıyor.

- Reklam -

dedektif dergi birinci yil oyku seckisiTurgut Şişman, Gencoy Sümer gibi Polisiye Durumlar ve Dedektif Dergi’nin hem kurucusu hem de editörü oluyor. Birbirinden kaliteli yazılar kaleme alan Şişman’ın seçkide “Bitti- Bitiyor” öyküsü yer alıyor.

Cenk Çalışır, fiziksel ve sanal dergilerde çalışmalarının yer almasının yanı sıra Satranç Cinayetleri (2010), Zehr-i Katil (2010), Oyun İçinde Oyun (2012), Kan Yağmuru (2014), Kilit Operasyonu (2015). Her Temas Bir Öykü Bırakır-1 (2016), Her Temas Bir Öykü Bırakır-2 (2017) adlı kitapları yayınlandı ve derlemeye “Camdan Eriyenler” isimli öyküsüyle katılıyor.

Funda Menekşe, aynı zamanda öğretmen de olan Menekşe’nin polisiye eleştirileri ve öyküleri çeşitli mercilerde yayınlandı ve “Cerrahın Öyküsü” adlı çalışmasıyla derlemede yer alıyor.

Melih Tokmak, polisiye alanında bilimsel araştırmalar yapan akademisyen, senarist ve yönetmen olan Tokmak da “Cesetlerin Dili” öyküsüyle derlemeye katılıyor.

Tuğba Turan, her sayısıyla kaliteli ve zengin içerik sunan Gölge e-Dergi’nin hem yazarı hem de editörü olan Turan’ın derlemede yer alan öyküsü “Çantada Keklik” oluyor.

Türker Beşe, Kayıp Rıhtım takipçilerinin yakından tanıyacağı editörlerimizden Beşe’nin yazılarına buradan ve Aylık Öykü Seçkisi’ndeki çalışmalarına şuradan ulaşabilirsiniz. Ancak “Çarşamba Pazarı” adlı polisiye hikâyesini “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” derlemesinden okuyabilirsiniz.

Necva Esen, önce Polisiye Durumlar’dan ve sonra Dedektif Dergi’den tanıdığımız Esen “Esrarengiz Cinayetler Seyahat Programı” adlı hikâyesiyle derlemede yer alıyor.

Nilgün Kolgar Çalışkan, Dedektif Dergi’de polisiye öyküler kaleme alan Çalışkan’ın “Limonlu Kurabiyeler” hikâyesi seçkide bulunuyor.

- Reklam -

Gonca Çiftçioğulları, çeşitli mecralarda kişisel gelişim ve deneme yazıları yayınlanan Çiftçioğulları’nın Öyle Bir Bedel Ki (2014), Karanlığın Sesi (2015), İntikam Yolcusu (2015), Güneşin Kızı (2018), Ateşle Dans (2018) ve Ateş de Yanar (2018) adlarında kitapları yayınlandı ve seçkide “Oyun” isimli öyküsüyle yer alıyor.

Ceyda Kiremitçi Vasiliev, seçkide yer alan bir başka öğretmen olan Vasiliev’i Dedektif Dergi’deki öykülerinden tanıyoruz ve “Ruj İzi” hikâyesiyle seçkiye katkı sağlıyor.

Ulaş Özkan/ Emrah Poyraz, ilk romanları yıl içerisinde Limos Yayınları aracılığıyla ve Uzunyuva’da Uyanış adıyla yayınlandı. Seçkide yine beraber kalem oynattıkları “Limonlu Kurabiyeler” isimli öyküsüyle katılıyorlar.

Nurhan Işık, Katilin Özrü (2014) ve Geçmişten Gelen Cellat (2017) kitaplarıyla tanınan Işık “Yeni Yıl” adlı öyküsüyle derlemede yer alıyor.

Seçkide yer alan yazar ve hikâyelere genel bir bakış atmak gerekirse:

  • Beden Farkı- Yunus Emre Eroğlu
  • Bir Yaz Günüydü- Gencoy Sümer
  • Bitti- Bitiyor- Turgut Şişman
  • Camda Eriyen- Cenk Çalışır
  • Cerrahın Ölümü- Funda Menekşe
  • Cesetlerin Dili- Melih Tokmak
  • Çantada Keklik- Tuğba Turan
  • Çarşamba Pazarı- Türker Beşe
  • Esrarengiz Cinayetler Seyahat Programı- Necva Esen
  • Limonlu Kurabiyeler- Nilgün Kolgar Çalışkan
  • Oyun- Gonca Çiftçioğulları
  • Ruj İzi- Ceyda Kiremitçi Vasiliev
  • Sıradan Bir Hayat- Ulaş Özkan/ Emrah Poyraz
  • Tanık- Günay Gafur
  • Yeni Yıl- Nurhan Işık

Son olarak fiziksel ve sanal mağazalarda satışı sunulan 280 sayfalık Dedektif Dergi’nin “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” kitabının tanıtım metni şöyle:

Dedektif Dergi’nin birinci yılından seçilmiş heyecan, gerilim ve gizemle dolu on beş polisiye öykü… Kimi eğlenceli, kimi hüzünlü, kimi ürkütücü, kimi ise tekinsiz. Milimetrik hesaplarla yazılmış, akıl dolu bu muammaların bazılarını yetenekli polisler, bazılarını amatör ya da profesyonel dedektifler çözecek. Bazılarında ise, gerçeği sadece siz bileceksiniz…Merak ve keyifle okuyacağınız, beklenmedik sonlarıyla sizi şaşırtacak on beş sıra dışı polisiye öykü…“Türkiye’de, batıdakiler kadar nitelikli polisiye yazılmıyor” diye düşünenlerdenseniz, bu seçkideki öyküleri okuduktan sonra fikriniz kesinlikle değişecek…

Kayıp Rıhtım ekibi olarak bizler de derlemede yer alan yazarlara başarılarının daimî ve yollarının açık olmasını dileriz. Suçun ve gizemin imgeler dünyasında kalması dileğiyle keyifli okumalar.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Türker Beşe de ( @estorn ) varmış yazarlar arasında. Tebrikler Türker. İlk kitabını dolaylı bir yoldan bastırdın :smiley:

  2. Avatar for estorn estorn dedi ki:

    Teşekkürler abi, hâlâ hayretler içerisindeyim ama :slight_smile:

  3. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Hayatında güzel hayretlerin daimî olması ve kitabının da bunların kapılarını sonuna kadar aralaması dileğiyle hayırlı olsun, sevgili “Müzmin Arkeolog” arkadaşım… :krs:

  4. Avatar for estorn estorn dedi ki:

    Çok sağol, darısı başına :slight_smile:

  5. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bir seçkiye katılma fırsatını daha kaçırdım. Bununla 2 oldu :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yaşamayanlar fragman blutv

Türkiye’nin İlk Vampir Dizisi “Yaşamayanlar” İlk Fragmanına Kavuştu

yuce tanri pan ust

Karanlık Kitaplık Dizisi “Yüce Tanrı Pan” İle Devam Ediyor