in

Türkiye’nin İlk Vampir Dizisi “Yaşamayanlar” İlk Fragmanına Kavuştu

İstanbul’da geçen, vampir temalı fantastik dizi “Yaşamayanlar” ilk fragmanıyla karşımızda.

yaşamayanlar fragman blutv
- Reklam -
- Reklam -

BluTv tarafından hazırlanan ve İstanbul sokaklarında geçen vampir dizisi Yaşamayanlar, dün yayınlanan bir fragmanla izleyicilerin beğenisine sunuldu. Türkiye’de çekilen ilk vampir dizisi olma özelliğini taşıyan yapım Blade ve Karanlıklar Ülkesi‘ni andıran tarzıyla dikkat çekiyor.

Yaşamayanlar dizisinin konusu kısaca şöyle:

“Mia, kendisini vampire dönüştüren Dmitry’yi öldürüp yeniden insan olmak için İstanbul’a gelir. Fakat kadim şehir İstanbul’un onun için başka planları vardır. Mia kendisini iyiyle kötünün, aşkla nefretin, yaşamla ölümün birbirlerine dönüştüğü soluk soluğa bir hikayenin tam merkezinde bulur. Bu hikayede ona eşlik edenlerse karanlık ve çekici Karmen, geçmişinde büyük bir sır barındıran savaşçı Numel ve İstanbul’un kenar mahallelerinde vampirlere karşı direnen avcılardır. Hepsinden de önemlisi, insanlar ve vampirler arasında büyük bir savaş başlamak üzeredir. Mia’nın en büyük sınavı ise büyük savaş başladığında kimin tarafında savaşacağıdır.”

- Reklam -

Dizinin başrollerini Kerem Bursin, Elçin Sangu, Birkan Sokullu ve Selma Ergeç paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmiyle FIPRESCI başta olmak üzere pek çok ödüle layık görülen Alphan Eşeli var. Dizinin görüntü yönetmenliği Tariel Meliava‘ya, senaryosu ise Şamil Yılmaz‘a ait.

- Reklam -

Yaşamayanlar eylül ayında BluTV’de yayınlanacak. Bakalım dizi sektörümüzün saplandığı zengin kız-fakir oğlan klişelerini yıkıp fantastik ve bilimkurgu türündeki yeni yapımların yolunu açabilecek mi?

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bana vampir filmlerinden gına geldi. Değişik bakış açıları içeren vampir filmleri ilgimi çekiyor. Örneğin zamanında Blade (ilki ) o ilgimi çekmişti. Ama film yerli olduğu için ‘‘acaba nasıl yapmışlar?’’ diye izlenebilir. Klişelerden ölenler olsa bile :slight_smile: hoş görünüyor. Destek. :smiley:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Hiç duymamıştım bu diziyi. Onlar da duymamış ya da duymazlıktan geliyor olacak ki “ilk vampir dizisi” denmiş sağda solda :slight_smile:

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bizdeki genel pazarlama taktiği işte. Bir aralar, yeni çıkan her yerli korku filmi, ilk yerli korku filmi, olarak pazarlanmaya kalkışılıyordu. Ama cidden haberleri olmayabilir. "Efsane"nin yayın hayafı Ä°ki üç bölüm sürmüştü. Hemen günahlarını almayalım. Ama “Vampir temalı ilk yapım!” pazarlamasıyla sunsaydılar diziyi, işte o zaman, üstlerine Dracula Ä°stanbul’da ve Karanlık Sular ile yürünürdü :smiley:

    Dizi, bana biraz, Netflix’te yayınlanan Shadowhunters uyarlamasını çağrıştırdı.

    Projeye yaklaşımım, denensin yönünde. Sonuç itibariyle, bizden çıkmaz, diyerek bir yerlere ulaşılamaz. Denenecek. Olmadı mı? Tekrar denenecek. Öyle öyle, geçte olsa bir yerlere varılacak. Ha, varılan yer hayırlı bir yere mi olur, şerli mi olur, orasını zaman gösterecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jarmusch ust

Jim Jarmusch Zombi Komedisi Çekecek: “The Dead Don’t Die”

dedektif dergi Birinci Yıl Öykü Seçkisi

Dedektif Dergi’nin “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” Canlı Kanlı Raflarda!