in

Jim Jarmusch Zombi Komedisi Çekecek: “The Dead Don’t Die”

Klişeleri yıkan, özgün tarzıyla tanıdığımız bağımsız sinema yönetmeni Jim Jarmusch, bu sefer “The Dead Don’t Die” (Ölüler Ölmez) adındaki zombi komedisiyle karşımızda.

jarmusch ust
- Reklam -
- Reklam -

Son zamanlarda zombi hayranları için ilgi çekici haberler gelmeye devam ediyor. Daha geçen gün “Zombieland 2”nin izleyicilerle buluşacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine türün sevenleri için güzel bir duyuru daha geldi. Focus Featuresın resmi olarak açıkladığına göre alışılmadık işleriyle bağımsız sinemada adından söz ettirmiş Jim Jarmusch, yeni bir zombi komedisiyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Vampirleri temel alan işi Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive), samuray filmi Ghost Dog: The Way of the Samurai veya Western türüne el attığı Ölü Adam’da (Dead Man) olduğu gibi, türün basmakalıp fikirlerinden sıyrılıp kendi tarzıyla müstesna dokunuşunu katan çok değerli bir yönetmen Jarmusch. Hâl böyle olunca bu sefer zombileri ele aldığı “The Dead Don’t Die(Ölüler Ölmez) adlı yeni filminden izleyicilerin yüksek beklentilerinin olması da boşa değil.

Yapımın oyuncu kadrosu da önemli isimlerle dolu. Daha önceden yönetmenle birlikte çalışmış Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloe Sevigny ve Steve Busceminin yanı sıra usta yönetmenle ilk defa çalışacak olan Selana Gomez de kadroda bulunan oyuncular arasında.

- Reklam -
- Reklam -

Türlere getirdiği yeni solukla tanıdığımız Jarmusch, bakalım zombilerden nasıl bir yapım çıkartacak?

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yönetmenin tarzı herkese göre değil, kabul. Konuyu farklı biçimde ele alabilmeyi de o tarza borçlu ama. Ayrıca, “yalnızlık” olgusunu merkeze alarak hikâyesini aktaran bir yönetmen. Bu tarz, vampir temasına yakışmıştı. Zombi temasına da bunu aktarabilirse, farklı bir zombi yapımı ortaya çıkacaktır.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Yakın dönemde çıkan zombi haberlerinden Zombieland 2 ve bu çok heyecanlandırıyor. Özellikle bu. Büyük ihtimal iyi bir şey çıkacak ortaya.

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Zombi janrı eski şaşalı günlerini geride bırakmaya başlar başlamaz, meseleye farklı açılardan bakan işler öne çıkmaya başladı. Resmen, biz zombi izleyici/okuyuculara, taze et/beyin niyetine, taze işler atıyorlar :joy:

  4. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Zombiler ölmez!! Bi’ dakka?

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Fragman geldi:

    https://www.youtube.com/watch?v=AD10dDdEGmU

    Beklediğim gibi filmde yalnızlık melankolisi yok. Eh, benimkisi yönetmenin önceki işlerine dayanarak ortaya attığım bir tahmindi :man_shrugging:

    Fragmana döneyim. İzlemek için heyecanlanmadım fakat izlersem de sıkılmayacağımı -yine- tahmin ettiğim bir iş olacakmış gibime geldi :thinking:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Joss Whedon HBO the nevers

HBO’nun Yeni Bilimkurgu Dizisi “The Nevers”ın Başına Joss Whedon Geçiyor

yaşamayanlar fragman blutv

Türkiye’nin İlk Vampir Dizisi “Yaşamayanlar” İlk Fragmanına Kavuştu