in

Dokuzuncu Cemiyet: Leigh Bardugo, Karanlık Örgütlerin İzini Yeni Fantastik Romanında Sürüyor

Leigh Bardugo imzalı “Dokuzuncu Cemiyet” raflarda. Goodreads okurlarının 2019’un En İyi Fantastik Kitabı seçtiği roman İthaki Yayınları etiketiyle çıktı.

Dokuzuncu Cemiyet - Leigh Bardugo
- Reklam -
- Reklam -

Özellikle Gölge ve Kemik serisiyle tanınan Leigh Bardugo, yeni kitabı ile bir kez daha Türkçe olarak okurlarla buluşuyor. Dokuzuncu Cemiyet, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Türkiye’de okurlar tarafından özellikle GrishaVerse serisi ile tanınan Leigh Bardugo, aldığı ödüller ile kendini kanıtlamış bir isim. 1975 yılında İsrail’de doğan yazar, Los Angles’ta büyüdü ve henüz ilk kitabı olan Gölge ve Kemik sayesinde New York çok satanlar listesine girmeyi başardı.

2019 sonlarına doğru yayınlanan Alex Stern serisinin ilk kitabı da, hem Locus’a aday oldu hem de Goodreads tarafından en sevilen fantastik roman unvanını kazandı. Orijinal adı Ninth House olan roman, aynı zamanda Bardugo’nun ilk yetişkin romanı olma özelliğini de taşıyor.

- Reklam -

Yale Üniversitesi’nden mezun olan yazar, Dokuzuncu Cemiyet’i kaleme alırken büyük ölçüde üniversitedeki zamanlarından esinlendi. Daha ilk sınıfta New Haven’ın Grove Caddesi’nde yürürken Yale’ın gizli topluluklarının mezarlarını keşfetmeye başladı. Bir arkadaşı yıllar sonra Yale’daki zamanlarına ait resimlerini kendisine gönderdiğinde, Bardugo’ya hem hoş hem de nahoş anılar geldi. Barudgo, bu ilhamla yeni romanı kaleme almaya başladı.

Dokuzuncu Cemiyet – Leigh Bardugo | Arka Kapak Yazısı

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı

Goodreads okurlarına göre 2019’un En İyi Fantastik Romanı!

Galaxy “Alex” Stern, Yale Üniversitesi birinci sınıf öğrencileri arasından tuhaflığıyla sıyrılan bir genç. Los Angeles’ta büyüyen ve her türlü belaya bulaşabileceği bir hayat yaşayan Alex, vahşi bir cinayet mahallinden sağ çıkan tek kişi. Yirmi yaşında ama birçok açıdan hâlâ boyundan büyük işlere kalkışan biri… Ve bir gece arkadaşlarını, sevgilisini, bildiği her şeyi kaybetti. Hastane yatağında uyandıktan sonra hayatı tamamen değişti. Alex, üniversitedeki cemiyetlerin faaliyetlerini denetleyen bir grubun parçası oldu, peki ama neden?

Geçmişiyle ilgili sorulara cevaplar arayan Alex, kendini birden sihirli ve gizemli cemiyetlerin, Kadim Sekizli’nin ortasında buldu. Büyüyle uğraşan, ölüleri dirilten, yaşayanları avlayan zenginlerin ve güçlülerin kalesi olan cemiyetlerde olup bitenleri kim tahayyül edebilirdi ki?

Dokuzuncu Cemiyet - Leigh Bardugo

- Reklam -

Dokuzuncu Cemiyet için ne dediler?

“Son yıllarda okuduğum en iyi fantastik eser. Bardugo’nun hayal gücünün sınırları muazzam ve bu kitabı da elden bırakmak imkânsız.” Stephen King

Dokuzuncu Cemiyet son yıllarda okuduğum en iyi fantazi romanlarından biri. Asla terk etmek istemeyeceğiniz bir dünyaya açılan bir kapı.”  – Lev Grossman

Dokuzuncu Cemiyet uzun zamandır okuduğum en iyi kitap.”  – Kelly Link

“Bu kitap dünyamı altüst etti. Kahramanı Alex Stern’e doyamadım.”  – Joe Hill

Çevirisini Nur Eren’in üstlendiği kitabın editörlüğü ise Yankı Enki’ye ait. 464 sayfadan oluşan romanı Nisan 2021 itibarıyla çevrim içi kitap satış sitelerinde ve kitapçılarda bulabilirsiniz.

Leigh Bardugo imzalı Dokuzuncu Cemiyet’in konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ilk hulk marvel comics

Marvel Comics İlk Hulk’ı Tanıtmak için Okuru 10.000 Yıl Geriye Götürecek

Yeşilçam Dizisi blutv izle

Yeşilçam Dizisi Yayına Başladı: BluTV’den Tarihi Drama