Menu
in

Enstitü: Stephen King İmzalı Yeni Korku Romanı Sonunda Türkçede

Stephen King imzalı Enstitü sonunda Türkçedeki yerini alıyor. Diziye de uyarlanacak olan The Institute, Altın Kitaplar etiketiyle raflarda.

Stephen King üretmeye devam ediyor. Yazarın son kitaplarından birisi olan The Institute nihayet Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Enstitü, Altın Kitaplar etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Türkçede son olarak Yabancı (The Outsider) kitabını okuma fırsatı bulduğumuz King’in hızına yetişmek pek de mümkün değil. Kral, Yabancı’nın üzerine Elevation, If It Bleeds ve Later adlı üç eser daha çıkardı.

Altın Kitaplar ise orijinal dilinde Eylül 2019’da yayımlanan Enstitü’yü 2021’in ilk ayında Türkçe raflarına taşımayı başarıyor. Korku, gerilim, fantazi ve gizem türlerine dahil edebileceğimiz bu roman; özel yetenekleri nedeniyle kaçırılan çocukların hikâyesini konu alıyor. Telekinezi ve telepati gibi yeteneklere sahip çocukların bir arada tutulduğu Enstitü’den kaçmak ise sanıldığından çok daha zor gözüküyor.

- Reklam -

Öte yandan Stephen King kitaplarında artık alışık olduğumuz üzere, The Institute’nün uyarlama hakları da 2019’da çoktan satıldı. Spyglass Entertainment tarafından geliştirilen yapım dizi formatında izleyicilerin karşısına çıkacak. Yapımın hangi platformda izleyici bulacağı ise şimdilik açıklanmış değil.

Enstitü – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

Minneapolis’in sakin banliyölerinden birinde yaşamakta olan Luke Ellis, bir gece yarısı evine giren davetsiz misafirler tarafından kaçırılır. Luke, penceresi olmayan fakat tıpkı kendisininkine benzeyen bir odada gözlerini açar. Ve kapısını açıp dışarı çıktığında onun gibi özel yetenekleri yüzünden buraya getirilen birçok çocuğun odalarının sıralandığını görür. Enstitü… Özel yeteneklere sahip çocukların tutulduğu bir hapishane, onlardan adeta intikam almaya yemin etmiş bir müdür ve insafsız personelin acı dolu yuvası. Burada vicdan azabı yok. Burası girişi olan ama çıkışı olmayan bir cehennem…

Toplamda 616 sayfadan oluşan Enstitü romanını dilimize Doğanay Banu Pinter kazandırıyor. Eser Ocak 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini yavaş yavaş almaya başlıyor.

Altın Kitaplar yazarın hem yeni kitaplarını yayımlamayı sürdürüyor hem de eski kitaplarına yeni baskılar hazırlamaya devam ediyor. Elevation, If It Bleeds ve Later için ise henüz bir yayın tarihi paylaşılmadı.

Peki siz yeni Stephen King kitabı için heyecanlı mısınız? Yazarın son eserleri hakkındaki fikirleriniz neler? Görüşlerinizi ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version