in

Florida: Lauren Groff’ın Ödüllü Kitabı Türkçede

Lauren Groff imzalı Florida raflardaki yerini aldı. Ödüllü kitap, okuru yabanın ve kentin birbirine karıştığı bir dünyaya götürüyor.

Florida - Lauren Groff
- Reklam -
- Reklam -

Lauren Groff imzalı Florida Türkçe raflarındaki yerini aldı. Daha önce kaleme aldığı Fates and Furies (Yargı ve Gazap) ve Matrix gibi romanlarıyla tanınan ve New York Times çoksatanlar listesine giren yazar, yeni kitabı ile bir kez daha okurlarının karşısına çıkıyor. İlk olarak Haziran 2018’de yayımlanan öykü kitabı, şimdi de Türkçe rafları ile buluştu.

1973 doğumlu Amerikalı romancı ve kısa öykü yazarı olan tanınan Lauren Groff, yazarlık kariyerinin başlangıcından beri dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir isim. 2008 yılında çıkan The Monsters of Templeton adlı ilk kitabını Stephen King henüz yayımlanmadan önce okumuş ve Entertainment Weekly’de olumlu yorumlar içeren bir inceleme kaleme almıştı.

Çıktığı yıl The Story Ödülü’nü de kazanan öykü türündeki Flordia’nın arka kapak tanıtım yazısı şu şekilde:

- Reklam -

Florida – Lauren Groff | Arka Kapak Yazısı

Granta dergisi tarafından en iyi genç Amerikalı yazarlar arasında gösterilen, kitapları New York Times çoksatanlar listesine giren, 2018’de Guggenheim edebiyat bursuna layık görülen Lauren Groff aynı yıl Ulusal Kitap Vakfı Kurgu Ödülü için finale kaldığı Florida’da okurun elinden tutup onu yabanın ve kentin birbirine karıştığı bir âleme, turistik reklamların ötesinde bir dünyaya götürüyor.

Florida’daki öykülerin satırlarının arasında bir panter geziniyor, kasırga iki kız kardeşin hayaletiyle beraber geliyor, anneler çocuklarını yetiştirmeye çalışıyor, bir yazar Maupassant’ın edebiyatının peşine düşüyor, bir kadın hayatını kökünden değiştirip sokaklarda yaşamaya karar veriyor. Burada yalnız oğlanlar büyüyor, yalnız kadınlar hayatta kalmaya çalışıyorlar. Güneşli manzaralar acıyı saklamakta maharetli olabilir belki ama yaşam kendini göstermekten, şifa aramaktan vazgeçmiyor.

Lauren Groff’un farklı on yıllar hatta yüzyıllarda geçen öyküleriyle Florida çaresizliğin kasırgaları kadar umudun kaçınılmazlığına dair de bir kitap.

Florida - Lauren Groff

- Reklam -

Florida hakkında ne dediler?

“Lauren Groff kudretli ve zarif bir yazar, neslinin en iyilerinden.” – Jess Walter

Florida’daki yağmurların dini bir yanı var denilebilir. Semavi olanla dünyevi olanın arasındaki sınırlar düzenli biçimde bozuluyor. Florida insanlar ile –hiçbirimizin kendi tercihiyle bulunmadığı– gezegenimiz arasındaki ilişkinin, hâkimiyet ve teslimiyetin iktidar mücadelesini aştığını anlatıyor.” – The Paris Review

İthaki Yayınları etiketiyle ve Modern serisi ile gelen 440 sayfalık kitabın çevirisini Duygu Akın, yayıma hazırlığını Burcu Uluçay ve kapak tasarımını ise Hamdi Akçay üstleniyor. Florida, 15 Eylül 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yayınevinin Modern dizisindeki diğer kitaplara sıralı olarak buradan göz atabilirsiniz. Florida serinin 45. kitabı olarak karşımıza çıktı.

Florida hakkındaki yorumlarınızı ve yazar Lauren Groff hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:

    Kitabın sayfa sayısı 224. Yazgı ve Gazap 440 sayfa. Merak ettiğim bir yazar, ilk fırsatta alıp okuyacağım. Duygu Akın’a güveniyorum ama diğer kitabının çevirmenini tanımıyorum. Florida’yı çok beğenirsem mecburen onu da alacağım.

  2. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Yazgı ve Gazap iyi bir kitap. İkili anlatıcı kullanılmış. Yani aynı hikayeyi iki defa iki farklı kişi gözünden okuyorsunuz. Ben böyle eserleri çok seviyorum. Size de tavsiye ederim. Florida’yı ben de alıp okumadım henüz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Percy Jackson Dizi Senaryosu

Percy Jackson’ın Dizi Senaryosunun Yazım Aşamasında Olduğu Yazarı Tarafından Duyuruldu

The Conjuring evi satılık

The Conjuring Filmindeki Ev Rekor Fiyattan Alıcı Bekliyor