in

Kadir Daniş’ten Polisiye, Fantazi ve Bilimkurguyu Buluşturan Bir Roman: “Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten”

Yazar, editör ve çevirmen Kadir Daniş’in birçok türü bir araya getiren tarihî romanı “Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten” bir kez daha raflarda. | ÖN OKUMA

Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten - Kadir Daniş
- Reklam -
- Reklam -

Kadir Daniş, Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten adlı romanı ile yeniden okurun karşısına çıkıyor. Eserin yeni baskısı Ketebe Yayınları etiketini taşıyor.

1994 doğumlu yazar, editör ve çevirmen Kadir Daniş, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görülen eseri ile raflarda. Kitap daha önce Panoptik Bela Bir Osmanlı Dedektifinin Fevkalade Maceraları adıyla 2016 yılında yayımlanmıştı.

2015’te Kitabü’l Acayip, 2019’da Serçelerin Ölümü ve 2020’de Yeryüzü Blues romanlarıyla okurun karşısına çıkan Daniş, 2022’yi yenilenmiş bir baskıyla tekrar raflara çıkan eseriyle karşılıyor.

- Reklam -

Meşhur Osmanlı Dedektifinin Son Kavgası alt başlığını taşıyan roman Osmanlı’nın son dönemlerinde boy gösteren dâhi dedektif Yıldırım Agah’ın önce imparatorluğu, sonra da dünyayı ele geçirmek isteyen ezoterik bir örgüte karşı verdiği mücadeleyi konu ediniyor.

Polisiye, fantazi, bilimkurgu ve tarihî kurgu türlerini bir araya getiren romanda vampirler, periler, cinler, cadılar, kadim anlatılar ve ezoterik örgütler gibi ögeler yer alıyor.

Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten – Kadir Daniş | Arka Kapak Tanıtımı

Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten - Kadir Daniş

Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten tarihî bir roman mı? Evet, ama tam değil. Polisiye mi? Evet, ama tam değil. Fantastik? Bilimkurgu? Evet evet, ama tam değil! Hem bunların hepsi, hem de çok daha fazlası!

Serçelerin Ölümü ve Yeryüzü Blues’dan tanıdığımız Kadir Daniş, 20 yaşındayken yazdığı ve ilkin Panoptik Bela adıyla yayımlanmış olan Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten’de okurlarını eski İstanbul’un eğri büğrü sokaklarında ve karanlık dehlizlerinde geçen, aklın ve gerçekliğin sorgulandığı dehşetli bir maceraya götürüyor.

- Reklam -

Delirmiş cadılar, aslından iyi kopya üreten kalpazanlar, bıyığıyla ağaç deviren dev yeniçeriler, günışığının ve gümüş mermilerin alt edemediği vampirler, antik şifreler, İmparatorluğu yıkmak isteyen gizli örgütler, çağını aşan genetik komplolar, uzay çağından fırlamış silahlar, Yıldız Sarayı’na kadar sızmış kan emici casuslar… Ve bütün bunların karşısında çakmak çakmak gözleriyle, dünyaca ünlü Osmanlı Dedektifi Yıldırım Âgâh!

“Yalnızca hevesini kursağında bırakmayacağım, o kursağı bir de yumruğumla ezeceğim!”

Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten Kitabından Alıntılar

“Simyacı da anlatmıştı Yediler’i size. Söylediklerinde hakikat payı var… Sizi manipüle ederken sık sık gerçeklere de başvurdu. O şeytanların bir taktiğidir bu; yalanlarını gerçeklerle örerler. Böylece foyalarını meydana çıkaramayacak kadar karışır kafan, kazara bir falsolarını yakaladığında da hemen söyledikleri doğruları suratına fırlatıp seni iftiracılıkla suçlarlar. Bu yüzden tekzip etmek imkânsızdır onları.”

“Kadriel Mekdanniş isminde, eserlerini Fransızca veren İngiliz bir yazarın bilimkurgu türünden Gülünç Kıyamet adlı kitabı elinde tuttuğunuz. Kimbilir ne zaman, nereden geçmişti elime. Vaka için bu kitabı son derece mühim kılan noktalarsa epey dikkat çekici. Romanda dünyayı esrarengiz maksatlar doğrultusunda kıyametvari felaketlere sürükleyen ezoterik bir teşkilat anlatılıyor…”

Toplamda 312 sayfadan oluşan romanı Ali Yalçın Çakır yayıma hazırlıyor. Kitabın düzeltisi Meltem Ortakcı’ya, kapak tasarımı Harun Tan’a ait. Roman yenilenmiş baskısıyla Ocak 2022 tarihinde raflardaki yerini almaya başladı. Esere dair daha kapsamlı bir ÖN OKUMA için buraya tıklayabilirsiniz.

Kadir Daniş ve Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten romanı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

redhouse kayıp türkçe sözlük wikilala

Redhouse’un Kayıp Türkçe Sözlüğü Bulundu

Upload 2. Sezon Çıkış Tarihi

Upload 2. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu