in

Pangea Kitaplığı “Güneşi Yanında Taşıyan Adam” ile Devam Ediyor

İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı hız kesmiyor. Dizinin yeni kitabı distopya/bilimkurgu türündeki “Güneşi Yanında Taşıyan Adam” oldu.

Güneşi Yanında Taşıyan Adam
- Reklam -
- Reklam -

G. Berkkam’ın ilk romanı Güneşi Yanında Taşıyan Adam raflardaki yerini aldı.

2013’te FABİSAD’ın düzenlediği Gio Ödülleri’nde öykü dalında birinci olan Berkkam’ın ilk romanı olma özelliğini taşıyan eser, distopya ve bilimkurgu türlerini harmanlıyor.

Güneşi Yanında Taşıyan Adam – G. Berkkam | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Güneşi Yanında Taşıyan AdamYapay zeka tarafından yönetilen bir dünya, duygularından arındırılmış insanlar ve o insanlara aşkı yeniden hatırlatan uyarıcı bir madde. Güneşi Yanında Taşıyan Adam, 2013’te FABİSAD’ın düzenlediği Gio Ödülleri’nde öykü birincisi olan G. Berkkam’ın ilk romanı. Cüretkar ve sürekleyici kurgusuyla Türkiye’de yazılmaya pek cesaret edilemeyen distopya ve bilimkurgu türlerini ustalıkla harmanlıyor. Derinlikli karakterler ve başarılı diyaloglarla ortaya kolay kolay unutulmayacak bir kitap çıkıyor.

- Reklam -

“Dünya’da bireyselcilik yaygın ve baskın bir hâl almaya başladıkça Mars halkı hayat mücadelesi içinde bu kavramdan gittikçe uzaklaşmıştı. Kişisel çıkar savaşları, yaratılmaya başlanan bencil nesiller onlardan çok uzaktı. Mars tarihini bilen herkes bunu bilirdi. Onlar gelişmeye devam ederken, Dünya savaşlarla parçalara ayrılmıştı. Sonra dağılan ülkeler ve toplumlar, dev devletler tarafından yere saçılmış boncuklar gibi toplanmıştı. İşte Dünya ile ilişkiler o dönem koptu. Mars halkı bu iğrenç, açgözlü çıkar virüsünün Mars’a bulaşmasını ve onun elinde oyuncak olmayı kabul edemezdi. Sonra Nuit doğdu. Dünyayı kurtaran bir yapay zeka. Düşünüyor, gelişiyor, tamamen doğru kararlar alıyordu. Acımadan dünyayı pisliklerden temizledi, çok geçmeden tüm boncukları tek bir ipe dizerek tacı başına geçirdi. İnsanlar için onun yönetimi bir kurtuluştu. İnsanları ırklarına göre ayırmadan, sınırlarla ayrılmayan dev bir global sistem oluşturdu. Hiçbir şey hırstan gözü dönmüş bir şekilde insanları yöneten devletlerin zulmünden daha kötü olamazdı. Nuit hepsini satranç oynar gibi tek tek yok etti. Onun hükümdarlığını kabul etmeyen tüm liderleri öldürdü. Tek, mutlak ve ölümsüz lider, kendi kusursuz dünyasını yarattı.”

Kitabın editörlüğü tüm Pangea Kitaplığı’nda olduğu gibi Burak Albayrak’a ait. Kapak illüstrasyonu da yine serinin önceki kitaplarında olduğu gibi Ebrahel Lurci tarafından hazırlanmış. Son okuma Devrim Horlu’ya, kapak tasarımı Hamdi Akçay’a ve sayfa düzeni de B. Elif Balkın’a ait.

- Reklam -

Pangea Kitaplığı’nda yer alan diğer kitaplar hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Romanı raflarda ve internet kitap satış mağazalarında bulabilirsiniz.


* Burak Albayrak ve Mehmet Berk Yaltırık ile Pangea Kitaplığı ve Istrancalı Abdülharis Paşa Söyleşisi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones Yan Dizilerinden Birisi Targaryen Ailesi Hakkında Olacak

Charles Bukowski

Charles Bukowski Yaşamak ve Yazmak Arasındaki Ortak Noktayı Açıklıyor