in

Hava Uyanıyor Serisi İkinci Cildiyle Devam Ediyor

Yer yer Avatar: Son Havabükücü‘yü andıran fantastik serinin ikinci kitabı “Ateş Düşüyor” raflarda.

ates dusuyor ust
- Reklam -
- Reklam -

Hava Uyanıyor adlı, seriyle aynı adı taşıyan ilk cildini geçen yıl okuduğumuz ve Avatar: Son Havabükücü‘yü andıran büyü sistemiyle beğenimizi toplayan serinin ikinci kitabı “Ateş Düşüyor,” uzun bir bekleyişin ardından raflardaki yerini aldı.

Elise Kova‘nın kaleminden çıkan, genç-yetişkin türündeki fantastik serinin ikinci cildinde bir kütüphaneci çırağından büyük bir büyücüye dönüşen Vhalla’nın başından geçenleri okumaya devam ediyoruz. Bu kez savaş kapıda! Üstelik Vhalla’nın ölmesini isteyenler sadece düşman cephesindekiler değil…

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
ates dusuyorAsker… Büyücü… Kurtarıcı… Vhalla Yarl hangisi?

- Reklam -

Vhalla, Solaris İmparatorluğu’nun bir malı olarak savaşa yürüyordu. İmparator ondan zafer getirmesini, Senato ölmesini bekliyordu; Vhalla’nın ise bildiği tek şey hayatında göreceği en büyük savaşa yürüdüğüydü. Geçmişinin hayaletleriyle uğraşırken, ortaya çıkan yeni zorluklar son direncini de kırmakla tehdit ediyordu. Vhalla insanlığını koruyabilecek miydi? Yoksa gerçek anlamda İmparatorun kuklası mı olacaktı?

- Reklam -

“Bu kitap baştan sona inanılmazdı. Kalbimi yerinden söküp almış olmasına rağmen 5 üzerinden 5 veriyorum. Serinin üçüncü kitabını iple çekiyorum!”
-Nerd Girl Books

“Seri, Hava Uyanıyor’dan sonra destansı bir hikâyeyle devam ediyor. Bu kitapta her şeyin daha fazlası var. Daha fazla büyü, güç, arkadaşlık. Ateş Düşüyor baştan sona havalı sahnelerle dolu ve beni birden çok kez hazırlıksız yakaladı.”
-Dani Reviews Things
İlk kitapta olduğu gibi yine Yaprak Onur‘un çevirisiyle bizlerle buluşan eserin yayına hazırlığı ise Su Akaydın tarafından yapılmış. Yabancı Yayınları etiketiyle, ciltli olarak basılan kitap şu anda satışta. Keyifli okumalar…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lordmuti Lordmuti dedi ki:

    Kitapların adını görünce Türk bir yazarın cemrelerden esinlenerek bir seri yaptığını düşündüm önce :smiley: Böyle olsa kesin okurdum da şimdi bilemiyorum.

  2. Avatar for Arif_Tunc Arif_Tunc dedi ki:

    Serinin ilk kitabını okumuş biri olarak hiç tavsiye etmem tamamiyle ergenler için yazılmış bir aşk kitabı

  3. Avatar for YaprakOnur YaprakOnur dedi ki:

    Ya tamam haklısınız da… Üzdü! :disappointed_relieved::sleepy::sob:

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ä°yi de türü genç-yetişkin (young-adult) zaten. Bu türe giren kitapların %90’ı 16-18 yaşları arasındaki okurlar için yazılıyor ve aşk teması olmazsa olmaz bir unsuru. Siz farklı bir beklentiyle almışsınız muhtemelen :slight_smile:

  5. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    İçeriğini bilmem de kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Bu “Digital Art” muhabbeti beni benden alıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nobel Edebiyat Ödülü Ertelendi

Nobel Edebiyat Ödülü Ertelendi

yuzuklerin efendisi uclemesi haber

Yüzüklerin Efendisi Neredeyse Tarantino Yönetmenliğinde Tek Film Olacakmış!