in

J.R.R. Tolkien’in Oxford’daki Evi Satılığa Çıkarıldı

Yazar J.R.R. Tolkien’in Hobbit’i kaleme aldığı Oxford’daki evi 4 milyon avroya satılığa çıkarıldı.

J.R.R. Tolkien Oxford Ev
- Reklam -
- Reklam -

Orta Dünya evreninin yaratıcısı J.R.R. Tolkien’in Hobbit’i yazdığı Oxford’daki aile evine sahip olmak artık mümkün. Tabii bunun için sadece 4 milyon avrodan biraz daha fazla bir miktar gerekiyor.

Oxford’da, Northmoor Yolu’nda bulunan ve altı adet yatak odasına sahip bu ev, 1930’dan 1947 yılına kadar Tolkien ve ailesi tarafından kullanıldı. Yapı, 1920’lerde inşa edilmiş ve dönemin önde gelen akademisyenlerini barındırmak için yapılmış evlerden bir tanesiydi. Söz konusu ev, bir emlakçı tarafından Oxford tarihinin en önemli parçalarından biri olarak tanımlandı.

Mavi Plakete Sahip Ev Daha Önce de Satılmıştı

Ev ayrıca mavi plakete de sahip. İngiltere’de mavi plakete sahip evler, o evde daha önce ünlü bir ismin yaşadığını belirtmek için kullanılıyor. Eve biçilen fiyatsa şu an için tam olarak 4 milyon 575 bin avro.

- Reklam -

Yazar ve ailesi daha önce başka bir evde yaşıyordu. Ancak sonra hem daha büyük olması, hem daha ferah kahvaltı salonunun olması hem de daha fazla sayıda yatak odası bulunduğu için bu evi kiraladı.

- Reklam -

Tolkien’in yaşadığı bu ev ilk defa el değiştirmiyor. 2004 yılında da ismi belli olmayan bir alıcı, evi 1,5 milyon strelin gibi bir rakama satın almıştı.

Aslında evde herhangi özel mimari nitelikte bir şey bulunmasa da zamanında Profesör Tolkien’e ait olması ve yıllarca orada yaşayıp Hobbit gibi bir eseri kaleme alması nedeniyle mekanı özel bir yer haline getiriyor. 2 kattan oluşan ve 370 metre karelik bir yaşam alanına sahip ev alıcılarını bekliyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Bu yapılmak yerine Sherlock Holmes un evi gibi bir müzeye çevrilebilir…gerçi ayrıca başka bir tane Tolkien müzesi var mı bilmiyorum:-!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Batman

The Batman Filminde Riddler Rolü Açıklandı

King

King Uyarlaması The Outsider’dan Fragman Geldi