Kahve Soğumadan Önce raflardaki yerini aldı. Toshikazu Kawaguchi imzalı kitap, zamanda yolculuk teması ile Tokyo’daki küçük bir kafenin maceralarını anlatıyor.
1971 yılında Japonya’nın Osaka şehrinde doğan Toshikazu Kawaguchi, yönetmen ve senarist kimliğiyle de biliniyor. Kahve Soğumadan Önce romanı da yazarın aynı adlı oyunundan uyarlandı. 10. Suginami Drama Festivali’nde büyük ödülünü kazanan uyarlama, Türkiye’de de çok satılan yabancı kitaplar listelerinde uzun bir süre boyunca lider konumunda kaldı.
Roman, Tokyo’da ziyaretçilerinin zaman yolculuğuna çıkabildiği yüz yıllık bir kafede geçiyor. Bu gizemli kafenin dört ziyaretçisinin hikâyesini ve kahve fincana doldurulduğu anda başlayıp kahve soğuyunca sona eren yolculuklarının mucizevi sonuçlarını anlatan Kahve Soğumadan Önce, okurlarına hem mutluluk veren hem de gözyaşlarının eşlik ettiği bir anlatı vadediyor.
Kahve Soğumadan Önce – Toshikazu Kawaguchi | Arka Kapak Yazısı
Zamanda yolculuk edebilseydiniz neyi değiştirirdiniz?
Kimi son bir kez görmek isterdiniz?
Tokyo’nun ara sokaklarından birinde, ziyaretçilerine özenle demlenen kahvelerini sunan yüz yıllık bir kafe bulunur. Yılın en sıcak gününde bile serin kalmayı başaran, yalnızca dikkatli gözlerin seçebileceği, bodrum katındaki küçük bir kafe… Öyle küçük ki üç masa ve altı sandalye ile mekân baştan başa doluyor. Duvarda ise her biri ayrı bir zamanı gösteren üç saat asılı. Etrafınıza bakındığınızda en hafif tabirle “sıradan” olarak niteleyeceğiniz bu yerin kolaylıkla tahmin edilemeyecek bir hizmeti daha var: Zamanda yolculuk.
Ancak bu, o kadar da kolay değil. Öncelikle belli bir sandalyeye oturmanız gerekiyor ki o, günde sadece bir kez masadan uzaklaşıp kısa süre sonra geri dönen bir hayalete rezerve edilmiş durumda. Eğer oturmayı başarırsanız süreniz dolana kadar sandalyeden kalkamaz, kafeyi terk edemezsiniz. Bir kez daha görmeyi ümit ettiğiniz kişinin daha önce bu kafeyi ziyaret etmiş olması gerekliliği ve geçmiş ya da geleceği asla değiştiremeyeceğiniz gerçeği de cabası… Ama hepsinden önemlisi, kahve soğumadan önce geri dönmek zorunda oluşunuz.
Ne geçmişe ne de bugüne ait olan bir hayalete dönüşmek istemiyorsanız duvardaki antika saatlerin sesine kulak verin: “Tik-tak, tik-tak, kahve birazdan soğuyacak!”
Şebnem Tansu’nun çevirisini üstlendiği romanın editörlüğünü Gizem Çiçek, yayıma hazırlığını Şebnem Soral Tamer, kapak uygulamasını Berna Özbek Keleş ve sayfa tasarımını ise Ceyda Çakıcı Baş yapıyor. 200 sayfadan oluşan kitap Epsilon Yayınları etiketiyle raflardaki yerini almış durumda.
Sizler kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum aracılığıyla bizlerle paylaşabilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!