in

Christopher Paolini, Yıllar Sonra Yeni Romanıyla “Eragon” Dünyasına Geri Dönüyor

Christopher Paoilini, “Murtagh” adlı yeni Miras Döngüsü kitabını duyurdu. Eragon’un yazarı Alagaësia’ya geri dönüyor.

Murtagh Christopher Paoilini Yeni Eragon Romanı
- Reklam -
- Reklam -

Murtagh romanı ile Eragon ile başlayan Miras Döngüsü dünyası genişliyor. Christopher Paolini’nin bir çocuk ve ejderhasının öyküsünü anlattığı seri, yıllar sonra yeni bir kitaba kavuşuyor.

Christopher Paolini’nin fantastik edebiyat sahnesine adım atışının üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçti. Eragon ile başlayan Miras Döngüsü, serinin 2011’de çıkan kitabıyla sona ermişti. Fakat Paolini’nin Alagaësia dünyasıyla işi bitmiş değil. Aynı dünyada geçecek ve bu yılın sonbahar aylarında yayımlanacak Murtagh ile macera devam ediyor.

Kitap, adını kendisinden aldığı, Eragon’un baş düşmanı Murtagh’ı ve seride gerçekleşen son olaylardan bir yıl sonra yaşananları ele alıyor.

- Reklam -

Murtagh Eragon

Kitabın neler anlatacağı ve evreni hangi yönde genişleteceğini daha iyi kavramak için yayımcı kuruluşun hazırladığı özet metne göz atılabilir:

“Dünya, ejderha süvarisi Murtagh ve ejderhası Thorn için artık güvenli bir yer değil. Acımasız bir kral tahttan indirildi ve Murtagh’la Thorn onun korku saltanatında oynadıkları isteksiz rolün sonuçlarıyla yüzleşmek zorundalar. Toplum tarafından dışlanıyorlar, onlardan nefret ediliyor ve yalnızlar.

“Ülkenin dört bir yanında, kısık sesler zeminin kırılganlığıyla havada hafif bir kükürt kokusunun varlığını fısıldamaktadır ve Murtagh, Alagaësia’nın gölgelerinde kötü bir şeyin pusuya yattığını hisseder. Böylece Murtagh ve Thorn’un gizemli bir cadıyı (göründüğünden çok daha fazlası olan bir cadı) bulup alt etmek için zekâdan kas gücüne ellerindeki her bir silahı kullanmalarını gerektiren, tanıdık ama keşfedilmedik diyarlara destansı bir yolculuk başlar.”

“Murtagh” Romanı, Christopher Paolini’nin Miras Döngüsü’nde Cevabı Verilmemiş Bazı Soruları da Yanıtlayacak

Ayrıca Paolini, Reddit platformu üzerinden kitap ve kitabın Miras Döngüsü serisiyle bağlantısına dair bazı detaylar paylaştı:

“Açık olmak gerekirse, Murtagh bir yan seri değil. Bir tekrar değil ve sonraki olaylarla bağı olmayacak olan tek seferlik bir şey de değil. Bu kitap, Miras Döngüsü’nün doğrudan bir devamı, Alagaësia’da yaptığım şeyin önemli ve gerekli bir parçası. Ayrıca, Miras’ın sonunda havada bıraktığım bazı soruların yanıtı bu kitapta veriliyor. Yani sizleri cevapsız bıraktığımı düşünmeyin. Bu kabalık olurdu.”

- Reklam -

Murtagh - Christopher Paoilini

Yeni Miras Döngüsü romanı 7 Kasım 2023 tarihinde orijinal dilinde okurlarla buluşacak. Eserin olası Türkçe tercümesi hakkında ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte serinin ilk kitabı Eragon’un Disney Plus dizisine uyarlandığı da biliniyor.

Yazar son olarak bilimkurgu türündeki To Sleep in a Sea of Stars kitabıyla okurların karşısına çıkmıştı.

Siz Christopher Paolini’nin yıllar sonra yeni bir Miras Döngüsü romanı kaleme alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tor

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Havayı Enerjiye Dönüştürmenin Yolu Keşfedildi

Bilim İnsanları Havayı Enerjiye Dönüştürmenin Yolunu Buldu

Jenna Ortega Beetlejuice 2

Wednesday Yıldızı Jenna Ortega, “Beterböcek 2″nin Kadrosuna Katıldı