in

Kurt Vonnegut’un Hayatından Kareleri Bir Araya Getiren “Ölümden Beter Yazgılar” Yeniden Raflarda

Kurt Vonnegut imzalı “Ölümden Beter Yazgılar” yeniden okurla buluşuyor. Otobiyografik bir kolaj olarak tanımlanan eserin yeni baskısı Can Yayınları etiketini taşıyor.

Ölümden Beter Yazgılar - Kurt Vonnegut
- Reklam -
- Reklam -

Kurt Vonnegut tarafından kaleme alınan kurgu dışı türündeki Ölümden Beter Yazgılar yeni bir baskı ve yayınevi ile bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Can Yayınları, Modern Dizisi altında Vonnegut külliyatını yenilemeye devam ediyor.

1922 – 2007 yılları arasında yaşayan Amerikalı hümanist yazar Kurt Vonnegut; özellikle Mezbaha No 5, Şampiyonların Kahvaltısı, Allah Senden Razı Olsun Bay Rosewater ve Kedi Beşiği ile tanınıyor. Roman, öykü, deneme gibi birçok alanda eserler veren Vonnegut; savaş karşıtı, hicivli ve ironik diliyle 20. yüzyılın en önemli yazarları arasında yer alıyor.

Türkçede daha önce Dost Kitabevi tarafından yayımlanan Ölümden Beter Yazgılar, aynı çeviri ve yeni bir edisyonla okurların karşısına çıkıyor. Eser orijinal dilinde ilk olarak Fates Worse Than Death adıyla 1991 yılında yayımlanmıştı.

- Reklam -

Kurt Vonnegut Ölümden Beter Yazgılar’ı tanımlarken eserin önsözünde şu ifadeleri kullanıyor:

“Elinizde tuttuğunuz bu kitap, kimse bunun için bir yaygara koparmış olmasa da, capcanlı otobiyografik yorumlarımla birbirine bağlanan, sarılıp bitiştirilen makalelerimin ve konuşmalarımın bir koleksiyonu olan Palm Sunday (1980) adındaki kitabımın bir devamı niteliğinde. İşte yine, büyük bir yazar ve çocuk kitapları illüstratörü Dr. Seuss’un yarattığı Lobleck, Grinch, Lorax ve hatta Sneech gibi yaratıklardan pek farklı olmayan, akıl almaz büyük bir hayvan gibi görünen gerçek hayat ve
fikirlerle karşı karşıyayız.”

Ölümden Beter Yazgılar – Kurt Vonnegut | Arka Kapak Tanıtımı

Ölümden Beter Yazgılar - Kurt Vonnegut

YAŞAMA VE ÖLÜME TERSTEN BİR BAKIŞ.

Bizi durdurabilecek hiçbir şey yok. Tavşanlar gibi çoğalmaya devam edeceğiz. Öngörülemeyen korkunç yan etkileri olan teknolojik aptallıklarla uğraşmaya devam edeceğiz. Artık yıkılmakta olan kentlerimizde sadece göstermelik tamirler yapacağız. Bizim eserimiz olan zehirli pisliğin çoğunu temizlemeyeceğiz.

- Reklam -

Yenilikçi ve muzip yazar Kurt Vonnegut, kendi yaşamından karelerle birleştirdiği bu “kolaj”da kaleminin sivri ucunu bu kez modern topluma ve kültüre dokunduruyor. İntihardan sansüre, dünya barışından depresyona, dünyayı bekleyen olaylardan müziğe, her konuda Vonnegut’un eğlenceli üslubunu ve iyimser nihilizmini bulmak mümkün.

“İyi kalpli bir hiciv ustası, osuruk torbasıyla ahlak dersi veren bir eğitmen.” – JAY MCINERNEY

Toplamda 264 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Figen Dereli üstleniyor. Kitabın editörlüğü Dilara Alemdar, düzeltisi Melis Oflas, kapak illüstrasyonu Ezgi Arslan imzalarını taşıyor.

Yayınevinin Modern Serisi’nde yer alan diğer kitaplara buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kurt Vonnegut eserleri ve Ölümden Beter Yazgılar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the gray man 2 ve spin-off filmi

Ryan Gosling’li “The Gray Man”in Devam Filmi ve Spin-Off Yapımları Geliyor

george rr martin covid-19

Covid-19 Testi Pozitif Çıkan George R.R. Martin, “House of the Dragon” Galasını Kaçırdı