in

Ömer Seyfettin Hikâyeleri Yazarın Ölümünün 100. Yılında Özel Baskıyla Geliyor

Ömer Seyfettin hikâyeleri yazarının ölümünün 100. yılında Prof. Dr. Hülya Argunşah tarafından özel bir çalışmayla yeniden bir araya getirildi.

Ömer Seyfettin Hikayeleri
- Reklam -
- Reklam -

Türk edebiyatında hikâyecilik üzerine konuşulurken mutlaka bahsi geçen, kısa öykü türünün ülkemizdeki ilk temsilcilerinden Ömer Seyfettin aramızdan ayrılalı 100 yıl oldu. Dergâh Yayınları yazarın yüzüncü ölüm senesinde sanatçının tüm hikâyelerini farklı bir bakışla yeniden bir araya getiriyor.

1884 yılında dünyaya gelen ve 1920’ye kadar Türkiye’de kısa hikâye türünün ilklerine imza atan Ömer Seyfettin, bugüne kadar pek çok yayınevi tarafından okurla buluşturuldu.

Dergâh Yayınları ise yazarın ölümünün 100. yılında yazarın kaleme aldığı bütün öyküleri ilk yayımlandığı halleriyle okurun karşısına çıkartıyor. Metinler, önce türlerine göre ardından da yayım tarihine göre sıralanmış. Bununla birlikte yazarın hangi öyküde hangi imzayı tercih ettiği gibi detaylar da not olarak verilmiş.

- Reklam -

Prof. Dr. Hülya Argunşah tarafından hazırlanan eser iki kısım halinde okurla buluşuyor.

Ömer Seyfettin – Hikâyeler 1 ve 2 | Arka Kapak Tanıtımı

Ömer Seyfettin’in ölümünün üzerinden yüzyıl geçti. Buna rağmen Türk edebiyatının en çok okunan yazarlarından biri olma özelliğini koruyor. Ancak onun çok okunan bir yazar olması, zaman içinde eserlerinin birtakım değişme ve bozulmalara uğramasına, eserlerinden bazıların öne çıkarak diğerlerinin unutulmasına ve yazarın sayılı hikâyenin yazarı olarak bilinmesine yol açmış görünüyor. Oysa o, edebiyat tarihimiz kadar düşünce tarihimiz açısından da önemli ve çok yönlü bir yazardır.

- Reklam -

Bu çalışma Ömer Seyfettin’in kaleminden çıkmış bütün metinleri ilk yayımlandıkları biçimlerine döndürmeyi amaçlıyor. Yazarın kaleminden çıkmış bütün metinler önce türüne göre ayrılmış, sonra ilk yayım tarihlerine göre dizilmiştir. Ayrıca bütün metinler ilk yayımlandığı yer ve yazarın hangi ad ya da imzasıyla yayımlandığına dair bilgiyle birlikte verilmiş, bazı konular da notlandırılmıştır.

Dergâh Yayınları, ölümünün 100. yılı dolayısıyla Ömer Seyfettin’in bütün eserlerini, Prof. Dr. Hülya Argunşah’ın titiz çalışmasıyla yenilenmiş hâlde okurlarına sunuyor.
Ömer Seyfettin Hikayeleri

İlk cilt 884 sayfa, ikinci cilt ise 776 sayfadan oluşuyor. Kitaplar Mayıs 2020 itibarıyla dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Peki siz bu çalışmayı nasıl buldunuz? Ömer Seyfettin’i hangi baskılardan okumuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Tomris Uyar’dan Edgar Allan Poe ve Borges Üzerine

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Umbrella Academy 2. Sezon Çıkış Tarihi

The Umbrella Academy 2. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

John Wick the continental

The Continental, John Wick Karakterlerinin Kökenine İnecek