in

İddiayı Kaybetti: Patrick Rothfuss Canlı Yayında “The Doors of Stone”un Giriş Bölümünü Okuyacak

Patrick Rothfuss, Kralkatili Güncesi’nin üçüncü romanı “The Doors of Stone”un giriş bölümünü Twitch üzerinden canlı yayında okuyacak. Ardından okurların yönelteceği soruları cevaplayacak.

Patrick Rothfuss The Doors of Stone giriş bölümü okuma
- Reklam -
- Reklam -

Patrick Rothfuss, The Doors of Stone kitabının giriş bölümünü canlı yayında okumaya hazırlanıyor. Kralkatili Güncesi serisinin üçüncü adımı, uzun yıllardır merakla beklenmeye devam ediyor.

Yazar, yarın Twitch üzerinden yapacağı ve bağış amaçlı bir canlı yayında merakla beklenen kitabının başlangıç bölümünü okuyacak. Önümüzdeki şubat ayında ise kitaptan bir başka bağımsız hikâye okuyacak.

Kralkatili Güncesi’nin üçüncü ve son kitabı The Doors of Stone’un on yıl süren bekleyiş süreci, fantastik edebiyatın yakınından geçen herkesin haberdar olduğu bir fenomen. Eserin hâlâ çıkış tarihi açıklanmamış olsa da, yeni kitaptan tadımlık iki farklı bölüm okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Rothfuss kimi zaman okurlarının eleştirileri pahasına da olsa Twitch’te sık sık yayınlar yapan bir isim. Ünlü yazar bu yayınlarda çoğunlukla oyunlar oynuyor. Yayınların esas amacı Rothfuss’un kurduğu hayır organizasyonu Worldbuilders’a bağış toplamak. Kitaptan bir bölüm okuma fikri de bu sırada ortaya çıkıyor. Rothfuss, Minecraft oynarken izleyicilerle 100.000 dolar toplanmadan önce Ender Dragon’u yeneceği üzerine iddiaya giriyor. İddiayı kaybederse de, The Doors of Stone’un giriş bölümünü okuma sözü veriyor.

patrick rothfuss twitch yayın

Bu iddia kaybedildikten sonra ikinci bir iddiaya başlanıyor ve bu sefer 333.000 dolar için ikinci bir bölüm ortaya atılıyor. Okurları mutlu edecek şekilde de, Rothfuss bu iddiayı da kaybediyor.

Patrick Rothfuss, Twitch Yayınında “The Doors of Stone”dan Bir Bölüm Okuyacak ve Okurların Sorularını Yanıtlayacak

Yazar, The Doors of Stone’un giriş bölümünü yarın gerçekleştireceği Twitch yayınında okurlarıyla paylaşacak. Ardından, yeni kitaba dair okurlarla bir Soru & Cevap etkinliği gerçekleştirecek.

Şubat 2022’de ise yine kitaptan kendi içerisinde başı ve sonu olan ayrı bir bölümü okuyacak. Bahsi geçen bu yan hikâye belki Kvothe’un ufak bir macerası belki de bir yan karakterin başından geçenler olacak. Buna dair şimdiden bir tahmin yürütmek zor.

Kitabın giriş bölümü yarın okurlarla buluşacaksa da, diğer bölüm için biraz daha beklememiz gerekecek. Okurlar, yazarın verdiği tarihlere sadık kalma konusunda ne kadar sıkıntı yaşadığını yakından biliyor.

Patrick Rothfuss The Doors of Stone giris bolumu okuma yayın

- Reklam -

Bununla birlikte Rothfuss ortaya üçüncü bir iddia daha atmış durumda: Bağış kampanyası ayın 16’sına kadar 666.000 dolara ulaşırsa, okuyacağı ikinci bölümü ses sanatçısı arkadaşlarından oluşan bir ekiple birlikte, sesli kitap formatında okuyacak. Belirlenen hedefe ulaşılamazsa da, bölüm belki yazılı olarak belki yine canlı yayında okurlarla buluşacak.

Yazar daha önce kitabın neden geciktiğine dair açıklamalarda da bulunmuştu.

Kralkatili Çizgi Romanından Tadımlık Görseller de Yolda

Üçüncü bir sürpriz de yeni Kralkatili çizgi romanından görücüye çıkacak sayfalar. Rothfuss, Rick and Morty ve Dungeons & Dragons ile başladığı çizgi roman yazarlığı kariyerine, bir Kralkatili uyarlamasıyla devam edecek. İkinci kitap Bilge Adamın Korkusu’nda Hespe’nin ağzından dinlediğimiz Jax’ın Ay’ı çalış hikâyesi çizgi roman olarak karşımıza çıkacak. Eserin çizimlerini de Brandon Sanderson’un Fırtınaışığı Arşivi serisinin kapaklarında da çalışan Daniel Dos Santos hazırlayacak.

Çizgi romandan paylaşılan ilk görsel aşağıda. Daha fazlası ise canlı yayında izleyicinin karşısına çıkacak.

Patrick Rothfuss kralkatili çizgi roman

Bütün bunların gerçekleşeceği canlı yayın Türkiye saatiyle yarın sabah 10.00’da, Patrick Rothfuss Twitch kanalında düzenlenecek.

Rothfuss’un yarın sunacağı bölümden beklentiniz ne? Son Kralkatili Güncesi kitabı için yeniden heyecanlanma zamanı geldi mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Şakalar gerçek olur, en azından kısmen. :joy: Haberi ilk duyduğumdan beri bunu söylemek istiyordum.

  2. Avatar for Gok_Smr Gok_Smr dedi ki:

    Bana kitabın isminin “The Doors of Stone” olması bile bir meme, bir alay gibi geliyor.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Okudu mu şimdi? Ne oldu takip edemedim.

  4. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    Okudu spoilersız bir biçimde ve müzik ile yapılan büyü teorisini de doğruladı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

anadolu parsı görüntülendi

Nesli Tükendiği Düşünülen Anadolu Parsı İlk Defa Böylesine Net Görüntülendi

Succession 3. Sezon finali izlenme rekoru

Succession 3. Sezon Finali Ses Getirdi: Bölüm İzlenme Rekorları Kırdı