in

Teknolojinin Karabasanları “İçimdeki Robot” ile Huzurunuzu Kaçırmaya Geliyor!

Çeşitli dergilerden ve bilimkurgu öykü derlemelerinden tanıdığımız Ruhşen Doğan Nar, ilk öykü kitabı “İçimdeki Robot” ile raflarda!

icimdeki robot ust
- Reklam -
- Reklam -

Ruhşen Doğan Nar ülkemizde bilimkurgu edebiyatını yakından takip edenlerin aşina olduğu bir isim. 1988 doğumlu yazarın ilk öykü kitabı, uzun zamandır bekleniyordu. Nar nihayet sessizliğini bozdu “İçimdeki Robot” ile raflardaki yerini aldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Mütercim-Tercümanlık mezunu yazarın öykülerine Kül Öykü, Bireylikler, Akköy, Ada, Karakalem, Zalifre Yazılar, Gediz, Sınır gibi pek çok dergide ve Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisinde rastlamıştık. Yazarın ayrıca Yeryüzü Müzesi ve CCLXXX gibi bilimkurgu öykü antolojilerinde de hikâyeleri bulunmakta.

Şimdiyse nihayet matbu bir öykü toplamıyla karşımıza çıkıyor. Yitik Ülke Yayınları etiketiyle yayımlanan “İçimdeki Robot”un tanıtım bülteni şöyle:
Yapay zekâya karşı umutsuzca mücadele eden bir kadın…icimdeki robot ruhsen dogan nar
Tarihi, öğrencilere yaşayarak öğreten sanal gerçeklik yazılımı…
Babasının ölümüne neden olan robottan intikam alan bir kız…
Sevdiklerinizin etini yemeye imkân veren teknoloji…
Evinin duvarlarında yaşayan bir aile…
Aldatan kocalarını akıllı dronlara izlettiren kadınlar…
Özel hayatları “dikizleyip” şantaj yapan bir şirket…
Kendi yarattığı büyülü evrenlerde mutlu olan insanlar…

- Reklam -

“Ruhşen Doğan Nar’ın olabileceklerin sınırlarında gezinen düş gücü, gelişen teknolojinin hayatımıza getirebileceği karabasanları gören gözler için sergiliyor. Olabilir mi? İşte bu kararı biz vereceğiz… ama İçimdeki Robot’u okuduktan sonra!”
Müfit Özdeş
Yerli bilimkurgumuzun kuvvetli seslerinden Müfit Özdeşin de arka kapaktan selamını aldıktan sonra, kitabı merak etmemek elde değil.

88 sayfalık eseri raflarda ve çevrimiçi kitap mağazalarında bulmak mümkün. Sevgili Ruhşen Doğan Nar’a, yazarlık kariyerinin bu önemli basamağında bol şans diliyoruz. Sizlere de keyifli okumalar tabii!

- Reklam -

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers endgame rekor acilis

Avengers: Endgame Hafta Sonu Rekorlarıyla Göz Aldı

game of thrones winterfell savasi

Avustralya Polisi Şikâyetçi: “Game of Thrones’taki Ölümler İçin Bizi Aramayın”