in

Mobil Uygulamasıyla Dikkat Çeken Yerli Fantastik-Bilimkurgu Romanı “Son Savaş” Çıktı

Yerli fantastik-bilimkurgu edebiyatında dikkat çeken bir hamle geldi. Onur Dövücü’nün ilk romanı “Son Savaş – Şeytanın Uyanışı”, mobil uygulama eşliğinde çıkışını gerçekleştirdi.

Son Savaş - Onur Dövücü
- Reklam -
- Reklam -

Çağın imkanlarını başarılı bir şekilde kullanan Onur Dövücü’nün ilk romanı “Son Savaş – Şeytanın Uyanışı” raflardaki yerini almaya başladı.

Fantezi ve bilimkurgu türlerini harmanlayarak kaleme alınan kitabın ilk dikkat çeken yanıysa kendisine has mobil bir uygulaması olması.

İçerisindeki 50’den fazla illüstrasyon ile kitabı daha görsel bir deneyim haline getiren uygulama, romanın raflara çıkmasıyla Apple Store ve Google Play’deki yerini aldı. AR ve VR teknolojilerinin kullanıldığı APP’te, kitabın her bölümü için ayrı ayrı hazırlanmış videolar, arttırılmış gerçeklik ile oyunlardan tanıdığımız üç boyutlu nesneler, kullanıcıların dilediğince gezebileceği dijital bir heykel sergisi, müzik albümü ve hatta metin tabanlı bir oyun bulunuyor.

- Reklam -

Son Savaş – Şeytanın Uyanışı Arka Kapağı

Son Savaş - Onur DövücüÜç büyük güç, üçü de aynı şeyin peşinde. Uzay madenciliği çağını başlatacak radyoaktif Mars elementi ‘Djoryum’un. Yeni nesil silahlanma yarışı 2050’lerde artık uzaya taşınıyor. Askeri gücü ve ekonomisiyle dünya lideri olan Çin, bu yarıştan ABD ve Rusya’yı çıkarmak için her şeyi göze alıyor. Ancak bu yarışa başka güçler de dâhil oluyor. Devletler üzeri örgütlerden biri olan Sannah da pastadan pay alma peşinde. Psişik yeteneklere sahip Mira Ceti üyeleri artık onları durdurmak zorunda.

Djoryum’un keşfi dünyanın enerji ihtiyacını mı karşılayacak, yoksa tahrip gücü yüksek bir silaha mı dönüşecek? Geleceği görmek mümkün müdür? Gelecek değiştirilebilir mi? Hayata Nikola Tesla’nın gözünden bakın, Aron’la birlikte engizisyondan kaçın, Donna ile gizem perdesini kaldırın.

Son Savaş, okuyucularına insan doğasını sorgulayan bir laboratuvar ve geçmişten geleceğe uzanan büyük maceralar sunuyor…

Son Savaş-Şeytanın Uyanışı romanı içerisinde ellinin üzerinde illüstrasyon yer almaktadır ve okuyuculara daha zengin bir kitap okuma deneyimi sunmak için uygulama desteğiyle birlikte gelmektedir. Apple ve Google uygulama mağazaları üzerinden “Son Savaş” etiketiyle bu yazılımı indirebilirsiniz. Ücretsiz olan Son Savaş kitap uygulaması altyapısında AR ve VR teknolojileri kullanılmıştır. Uygulamanın bileşenlerinde romanın her bölümüne özel tasarlanan videolar, arttırılmış gerçeklik ile kitap sayfası üzerinde canlanan üç boyutlu objeler, hangi bölümü okuduğunuzu algılayarak otomatik olarak çalmaya başlayan kitabın müzik albümü, içerisinde dilediğiniz gibi gezebileceğiniz dijital heykel sergisi ve romana dair bilgilerinizi sınayabileceğiniz metin tabanlı bir oyun bulunmaktadır. (Kitap uygulaması sadece ek içerik sağlamaktadır, kullanmayı tercih etmediğiniz takdirde kitap okuma deneyiminizi etkilemez.)

son savas gorsel 1

Onur Dövücü’nün Cinius Yayınları etiketiyle raflara çıkan kitabı 360 sayfadan oluşuyor. Eserin editörlüğü ise Kayra Keri Küpçü’ye ait.

İnsanlık tarihi üzerinden gelişen ve bilimkurgu/fantezi öğeleri taşıyan roman, Orta Çağ’dan 2050’li yıllara uzanan; yolunu Çin’e, ABD’ye, Rusya’ya uzatan bir macerayı konu alıyor.

- Reklam -

Enerji sorununu çözecek teknolojiler ile gezegeni yok edecek silahları bir araya getiren; dev şirketleri ve devletlerin gizli hedeflerini ortaya çıkarak kitap okurlarını bekliyor.

İllüstrasyonları Yiğit Köroğlu ve Utku Özden’e ait olan projenin uygulamasını ise RGBKOD üstleniyor.

Uygulama Hakkında Merak Edilen Detaylar

son savas gorsel 2

Uygulama detaylarına gelirsek… APP sizi AR ve VR kategorilerinin yer aldığı bir arayüzle karşılıyor. AR’da, mobil cihazınızı kitabın her bölümü başındaki siyah beyaz görsellere tutmanız gerekiyor. Böylece üç boyutlu objeler sayfalar üzerinde canlanıyor. Bununla birlikte bölüme uygun tema parçaları da otomatik olarak çalmaya başlıyor. Bölümlere özel videolar da bu menüde karşınıza çıkıyor. Ayrıca kitapta yer almayan, akıcılığı bozma ihtimali olan detaylar da uygulama aracılığıyla okurlara sunulmakta.

VR bölümünde ise dijital heykel sergisi okuru karşılıyor. Burada heykeller hakkında detaylı bilgi alma ve onları inceleme imkânı yakalıyorsunuz.

Ayrıca kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için de buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap ve Oyun Hakkındaki Tanıtım Videoları

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Onur Dövücü’nün “Son Savaş – Şeytanın Uyanışı” romanını ise çeşitli dijital kitap mağazalarından ve fiziki kitapçılardan temin etmeniz mümkün.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    İlginçmiş listeme ekledim. Yalnız Cinius’dan çıkmasından biraz şüphelendim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sin city

Frank Miller’ın Çizgi Romanı Sin City Dizi Oluyor

Netflix

Netflix Yapımı Fantastik Türk Dizisi Atiye’den İlk Fragman