in

“Son Tiryaki” Yeniden Bizlerle

Müfit Özdeş’in meşhur bilimkurgu kitabı “Son Tiryaki” uzun bir aradan sonra genişletilmiş baskısıyla raflarda.

son tiryaki ust
- Reklam -
- Reklam -

Üstat Müfit Özdeş‘in ilk kez 1996’da yayımlattığı, yerli bilimkurgu edebiyatımızın önemli temsilcilerinden biri olan Son Tiryaki, 22 yıl aranın ardından genişletilmiş, yeni baskısıyla yeniden okurlarla buluşuyor.

Sayfalarında Özdeş’in kariyeri boyunca yazdığı bilimkurgu öykülerini içeren kitap, yıllar önce Metis’in meşhur Bilimkurgu Dizisi kapsamında yayınlanmıştı. Kendisi aynı zamanda bu serideki tek Türk eseri olma özelliğini de taşıyordu. Şimdi, seneler sonra, yeniden Metis Kitap etiketiyle okuma şansı bulacağız onu. Üstelik bu sefer, önceki baskısının aksine içinde 15 değil, 23 öykü var. Vesvese Gazı, Zoltrak, Tunguska, Beşinci Boyutta Aşk, Havvâ Anamızın Pipisi, Haşarı Kuzu, Külkedisi, Karanlık Korkular ve Firar daha önceki baskıda yer almayan 9 öykü olarak çıkıyor karşımıza. Hatalı Üretim ise ya kitaptan çıkarılmış ya da adı değiştirilmiş.

Son Tiryaki‘nin arka kapak yazısı şöyle:
son tiryakiBir türlü çalıştırılamayan aile yadigârı bir transfer makinası, dünyayı dev bir et besi çiftliği olarak gören uzaylı bir yaratık, sigaranın tamamen yasaklandığı Dünyadan kaçan bir tiryaki, insanoğluna âşık olan bir peri kızı, tüm yaşayanların acısını çekmesi için yapılmış bir robot, başka bir olasılık düzeyinden gelen ve Dünyalı erkeklere bayılan bir kadın, uzaydan geldiğini iddia eden bir ayyaş, dünyanın yok olan yüzeyinden yeraltına kaçan ve orada “mükemmel” bir düzen kuran insanlar…

- Reklam -

Son Tiryaki’nin masal-bilimkurgu evreninde tanışacaklarınızdan bazıları. “Hardcore” bilimkurgudan peri masalına, Aziz Nesin hikâyelerinin tadını andıran ve son derece Türkiye’ye özgü mizahi bilimkurgu öykülerinden karanlık bir anti-ütopyaya kadar değişik alt türlerde yirmi üç öykü.

- Reklam -

İlk kez 1996’da yayımladığımız kitabın bu genişletilmiş basımı özellikle yeni kuşak okurlarımız için..
Kitap dün itibariyle raflardaki yerini aldı. Dilerseniz önceki baskısı için yaptığımız detaylı incelemeye buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak Metis’in gelecekte yeni bilimkurgu kitapları basmayı düşündüğü müjdesini de verelim. Keyifli okumalar.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ne yapıyoruz? Önce sepete, oradan da -başına kargoda bir iş gelmezse- raflarımıza ekliyoruz :+1:

  2. Avatar for sunbae sunbae dedi ki:

    Fuarda Metis standında yaptığım görüşmede bilimkurgu serisi için telifi kendilerinde olan kitapları yenileceklerini öğrenmiştim. Ama hangi yazarların olduğunu öğrenemedim. Eski seriyi yeniden mi basacaklar yoksa yeni yazarlarda görecek miyiz bilmiyorum.Bekleyip görelim.

  3. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Ben verdim siparişi bir hafta önceden .:smile:

    Eski serideki kitapları başka yayınevleri basıyor. Bir tek Ursula K. basıyorlar bildiğim kadarıyla. Yeni çevrilmemiş yazarlardan bassalar keşke. 1930-1990 yılları arasında olanlardan.

  4. Avatar for sunbae sunbae dedi ki:

    Ben fuardan almıştım. Daha dağıtımı yapılmamıştı.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ben de… Eee… Bir ara alıcam :sweat_smile::rofl:

    Not: Ne yapayım. Elimde bahsi arttıracak hiçbir şey yoktu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

aslan kral

Aslan Kral’dan İlk Teaser Geldi

Barut Büyücüsü - Brian McClellan

“Barut Büyücüsü”nün Yazarı McClellan, Bir Türlü Bitmeyen Seriler Üzerine Konuştu