in ,

Bilimkurgu Türündeki “Quantum Leap” Dizisi İlk İki Sezonun Ardından İptal Edildi

Quantum Leap 3. Sezon iptal edildi. NBC, başrolünde Raymond Lee’nin yer aldığı bilimkurgu türündeki yeniden hayata geçirdiği diziyi devam ettirmeme kararı aldı.

Quantum Leap 3. Sezon İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Quantum Leap 3. Sezon iptal edildi. NBC, Raymond Lee’nin başrolünü üstlendiği bilimkurgu dizisini iki sezon sonra rafa kaldırdı.

1989-1993 yılları arasında yayınlanan aynı isimli orijinal dizinin devamı niteliğindeki yapım, ilk defa 2022 yılında duyurulmuştu. NBC’nin bir diğer dizisi La Brea’nın yapımcıları Steven Lilien ve Bryan Wynbrandt tarafından kaleme alınan seri büyük umutlarla başlamış ve kısa sürede 2. sezon onayı da almıştı.

Dizinin 2. sezonu geçen yılın ekim ayında başladı ve toplamda 13 bölüm sürdü. Geçen şubat ayında ikinci sezon finali ardından hayranlar yeni bir sezon için büyük umutlara kapılmıştı.

- Reklam -

Ancak nisan ayı içerisinde gelen haberle birlikte Quantum Leap’in 3. Sezon şansı kalmadı. Dizi, izlenme oranları ve çok platformlu analiz sonuçlarıyla NBC yönetimini ikna edemedi. Orijinalinden 30 yıl sonra hayata geçirilen projenin iptal edilmesi, hem yapım ekibi hem de hayranları için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Quantum Leap 3. Sezon İptal Edildi

Quantum Leap 3. Sezon İptali: Dr. Sam Beckett’in Gizemli Yolculuğuna Devam Çabaları Sonuçsuz Kaldı

1989 yapımı Quantum Leap dizisinde bilim insanı Sam Beckett (Scott Bakula), zaman yolculuğu deneyleri sırasında kaybolmuş ve zamanda yolculuk ederek başkalarının bedenlerine girmişti. Yeni dizide ise Dr. Ben Song (Raymond Lee) karakteri, Beckett’in başlattığı projeyi 30 yıl sonra yeniden canlandırmaya çalışıyordu.

Her bölümde geçmişe dalıp başka bir kişinin hayatına girmeyi başaran Song, hatalı gidişatları düzeltmeye çalışırken bir yandan da kendisini eve, yani düzenli hayatına döndürmeyi umuyordu. Ernie Hudson, Caitlin Bassett, Mason Alexander Park ve Nanrisa Lee’nin yer aldığı kadronun serüvenleri iptal haberiyle birlikte hedefine ulaşamadı.

Yapımcılar İkinci Sezon Finalini 3. Sezon Başlangıcı Olarak Planlamıştı

Quantum Leap 3. Sezon İptal Edildi

- Reklam -

NBC’nin bilimkurgu dizisine bir şans daha vermemesi, yapımcılarını ve senaristlerini hayli şaşırttı. Çünkü ikinci sezon finali, aslında yeni bir sezonun ilk sahnesiydi. Böylelikle her şey tamamlanmış gibi görünse de aslında serüvenin devamı akıllardaydı.

Dizi yapımcıları Deadline’a verdikleri demeçlerde, her yapımın ömrünün bir balona benzediğini ve her an iptal olabileceğini kabul etmek zorunda olduklarını söyledi. Ancak Quantum Leap’in hayranları için umutların büyük olduğunu, büyük bir üzüntüyle dizinin iptal kararını öğrendiklerini ifade ettiler.

İkinci sezonun 20 Şubat’ta yayınlanan Against Time (Zamana Karşı) adlı final bölümüyle Quantum Leap serüveni ikinci kez sona ermiş oldu.

Quantum Leap 3. Sezon iptali konusunda ne düşünüyorsunuz? Diziyi izliyor muydunuz? Sizce doğru bir karar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan'ın Yaratıcısından Yeni Manga: Soyogi Fractal

“Attack on Titan”ın Yaratıcısından Yeni Manga: İşte “Soyogi Fractal”a İlk Bakış

James Cameron'dan "Dune 2"ye Büyük Övgü: "Saf Sinema"

James Cameron’dan Denis Villeneuve ve “Dune 2” Filmine Büyük Övgü: “Saf Sinema”