in ,

James Cameron’dan Denis Villeneuve ve “Dune 2” Filmine Büyük Övgü: “Saf Sinema”

Titanic ve Avatar gibi ünlü yapımların yönetmeni James Cameron, Denis Villeneuve’ün Dune: Part Two filmi için “saf sinema” ifadesini kullandı.

James Cameron'dan "Dune 2"ye Büyük Övgü: "Saf Sinema"
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Denis Villeneuve’ün Dune 2 filmi için “saf sinema” ifadesini kullandı. Titanic ve Avatar gibi gişe rekortmeni yapımların mimarı olan Cameron, Villeneuve’ün Frank Herbert uyarlamasını üst düzey bir başarı olarak nitelendirdi.

2021’de vizyona giren Dune: Part One’ın devamı niteliğindeki Dune: Part Two, geçen mart ayında büyük beğeni toplayarak gösterime girdi. Eleştirmenlerin yüzde 93, izleyicilerin ise yüzde 95 oranında olumlu not verdiği film, sinemaseverleri adeta büyüledi. Villeneuve’ün vizyon açtığı bu devam halkasına övgüler art arda gelmeye başladı.

Yapım, ilk filmin kaldığı yerden devam ederek Paul Atreides’in intikam ve kehanet yolculuğunu anlatıyor. Ailesini yok edenlere karşı savaşmak için Fremenlerle ittifak kuran Paul, zorlu bir seçimle karşı karşıya kalıyor: Aşkı Chani mi, yoksa evrenin kaderi mi? Korkunç bir geleceği engellemeye çalışan Paul, Fremenlerin Mesihi olarak kabul edilirken, hem kişisel hem de galaksatik ölçekte büyük mücadelelere giriyor.

- Reklam -

James Cameron’dan "Dune 2"ye Büyük Övgü: "Saf Sinema"

Titanic ve Avatar’ın Öncü İsmi James Cameron, “Dune 2”yi “İkna Edici” Olarak Nitelendirdi

Ünlü yönetmen James Cameron, Fransa’da günlük olarak yayınlanan Le Figaro gazetesine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Denis Villeneuve’ün filmleri çok daha ikna edici. Karakterler net bir şekilde çizilmiş, kolayca özdeşleşilebiliyor. Bu saf sinema.”

1984 yapımı Dune uyarlamasını eleştiren deneyimli yönetmen, David Lynch’in o filminin Frank Herbert’ün romanının gücünü yakalayamadığını savundu.

Villeneuve ile François Truffaut – Alfred Hitchcock ikilisini andıran bir yönetmen diyaloğu kurduklarını anlatan Cameron, yönetmenin çalışmalarını doğrudan takip ettiğini de sözlerine ekledi.

“Denis ile düzenli olarak konuşuyorum, bir yönetmenden diğerine. Trufaut ve Hitchcock gibi konuşmalarımızı kaydediyoruz.”

- Reklam -

İkinci Filmin Başarısı “Dune 3” Filmine Zemin Hazırladı

James Cameron’dan "Dune 2"ye Büyük Övgü: "Saf Sinema"

Cameron Dune filmlerini ilk öven yönetmen değil. Daha önce de Akademi Ödüllü yönetmen Guillermo del Toro da Dune 2’yi yeni bir başyapıt olarak nitlendirmiş, Steven Spielberg ise “gördüğüm en muhteşem bilimkurgu filmlerinden biri” sözleriyle filmi öven isimler arasında yer almıştı. Christopher Nolan ise “Eğer Dune: Part One Star Wars olsaydı, bu film kesinlikle en sevdiğim The Empire Strikes Back olurdu,” benzetmesini yaptı.

Dune: Part Two’nun büyük başarısının ardından Legendary Entertainment bir süre önce üçüncü filmin de çekileceğini resmen duyurdu. Nuclear War: A Scenario kitabını filme uyarlamaya hazırlanan Villeneuve, onayla ilgili şunları söyledi:

“İlk olarak güçlü bir senaryo yazmalıyız. İşleri hevesle savsaklayıp, yarım yamalak bir projeye girmekten kaçınmak istiyorum.”

Dune 2 filmini izlediniz mi? James Cameron’ın “saf sinema” sözlerine katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quantum Leap 3. Sezon İptal Edildi

Bilimkurgu Türündeki “Quantum Leap” Dizisi İlk İki Sezonun Ardından İptal Edildi

Pompeii'de Antik Roma İnşaat Alanı Keşfedildi

Pompeii’de Antik Roma İnşaat Alanı Keşfedildi: İşte Romalıların Gizli İnşa Teknikleri