in

90’ların Zaman Yolculuğu Temalı Dizisi “Quantum Leap” için Devam Macerası Yolda

Quantum Leap dizisi yıllar sonra yeni maceraları ile geri dönüyor. NBC zamanda yolculuk temalı bilimkurgu dizisi için pilot bölüm siparişini verdi.

Quantum Leap dizisi yeni
- Reklam -
- Reklam -

Quantum Leap dizisi yeni bir macera ile evrenini genişletmeye hazırlanıyor. Bir dönemin çok konuşulan bilimkurgu yapımı, yıllar sonra yeni bir ekiple geri dönmeye hazırlanıyor.

Dr. Sam Beckett’ın zaman yolculukları sırasında kaybolmasının üzerinden 30 yıl geçti. Ancak NBC kanalı Quantum Leap dizisinin devamının gelmesi için ilk adımı attı. Yapımcı platform, dizinin pilot bölümünün çekilmesini istedi. Devam bölümlerinin Beckett’a ne olduğunu anlamaya çalışan yeni ekibin maceralarını anlatması bekleniyor.

1989 yılından 1993 yılına kadar süren ve 5 sezon boyunca zamanda yolculuk yapan Sam Beckett’ın hikâyesini anlatmış ve izleyiciler tarafından oldukça beğenilmişti. Geçmişte yaşanan yanlışları düzeltmeye çalışan Beckett’a Dean Stockwell tarafından canlandırılan yapay zekâ hologram eşlik etmişti. Dönemi için oldukça yenilikçi ve farklı bir anlatım dili barındıran dizi yeniden ekranlara gelmeye hazırlanıyor. 30 yıllık aradan sonra yeniden kurulan ekip Kuantum Zıplaması projesinde neler olduğunu anlamak için evrene yeniden adım atacak.

- Reklam -

Quantum Leap devam dizisinin senaryosu yine NBC üzerinden yayınlanan La Brea’nın yapımcıları Steven Lilien ve Bryan Wynbrandt tarafından yazılıyor. Orijinal serinin yaratıcısı Donald P. Bellisario ise yapımcı koltuğunda bulunuyor. Ancak oyuncu kadrosunda orijinal dizinin yıldızı Scott Bakula’nın yer alıp almayacağına dair bir açıklama yapılmadı. David Lynch’in meşhur Dune uyarlamasında da yer alan Dean Stockwell ise geçen yıl 85 yaşında aramızdan ayrılmıştı.

Quantum Leap dizisi yeni nbc

Dizinin devamının geleceği ise hayranlar için sürpriz olmadı. Bellisario geçen aylarda yapımı temel alan film senaryosu yazdığını ve daha mutlu bir alternatif sonu olduğunu duyurmuştu. Dizinin başrolü Bakula ise verdiği röportajda dizinin geri gelebileceğini söylemişti. Ancak NBC yetkililerinin pilot bölümü istemeleri ve beğenmeleri halinde dizinin devamının geleceği ise resmiyet kazandı.

Scott Bakula Quantum Leap Dizisinin Hakları Konusunda Emin Değildi

Orijinal serinin başrolü Scott Bakula geçen yıl verdiği röportajda dizinin hakları konusunda emin olmadığını, stüdyo ve Bellisario arasında belirsizliğin sürdüğünü açıklamıştı.

- Reklam -

“Dizi konusunda ciddi tartışmalar devam ediyor. Ne olacağı konusunda emin değilim. Dizinin kimde kalacağını inanın bilmiyorum. Fikri haklar uzun zamandır büyük bir karmaşa. Şimdi de bunu düzelttiklerini sanmıyorum. En büyük sorun bu olmuştu.”

Ancak yapılan son açıklama sonrasında NBC’nin dizinin haklarındaki problemleri çözdüğü görülüyor. Dizinin izleyici ile ne zaman buluşacağı ya da pilot bölüm sonrasında devam bölümlerinin çekilip çekilmeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yok.

Siz Quantum Leap dizisinin olası devamı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo, Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Güzel bir diziydi. Umarım bunu da mahvetmezler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Süper Kütleli Mini Kara Delik Keşfedildi

110 Milyon Işık Yılı Uzaklıkta Bir ‘Mini Canavar’ Kara Delik Keşfedildi

God of War PC Sistem Gereksinimleri

God of War PC’ye Geldi: İşte Sistem Gereksinimleri ve Fiyatı