in ,

“Attack on Titan”ın Yaratıcısından Yeni Manga: İşte “Soyogi Fractal”a İlk Bakış

Attack on Titan’ın yaratıcısı Hajime Isayama, Eren Yeager’ın seslendirme sanatçısı Yuki Kaji ile yepyeni bir manga projesi için bir araya geliyor.

Attack on Titan'ın Yaratıcısından Yeni Manga: Soyogi Fractal
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü mangaka Hajime Isayama, Attack on Titan animesinin seslendirme sanatçısı Yuki Kaji ile yepyeni bir proje için bir araya geldi. Soyogi Fractal adlı manga, yapay zekâ teknolojisinin seslendirme alanındaki etkilerini konu ediniyor.

Attack on Titan manga ve anime serisi ile tüm dünyada geniş yankı bulmayı başaran  Isayama, bu kez Eren Yeager’ın Japon seslendirme sanatçısı Yuki Kaji’nin kariyerinden ilham alarak kaleme aldığı bir hikâyeyle okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sosyal medyada paylaşılan önizleme sayfaları, Soyogi Fractal adlı manganın Kaji’nin sahne ismi “Soyogi Soyogi”nin kökenleriyle ilgili olacağını gösteriyor.

Soyogi Soyogi karakteri, Vocaloid benzeri ses sentezleme teknolojilerini kullanarak Kaji’nin sesini taklit ediyor. Isayama’nın senaryosunu ve taslak çizimlerini hazırladığı proje ise Kaji’nin 20. seslendirme kariyeri yıldönümü onuruna hayata geçirildi.

- Reklam -

Attack on Titan'ın Yaratıcısından Yeni Manga: Soyogi Fractal

Attack on Titan’ın Yaratıcısı ve Seslendirme Sanatçısı, Yeni Manga Yapay Zekâ Teknolojisine Mercek Tutuyor

Henüz çizer seçimi tamamlanmayan Soyogi Fractal mangasında Isayama ve Kaji, yapay zekâ teknolojilerinin seslendirme dünyasındaki yaygınlaşmasına ve bu durumun yarattığı kaygılara odaklanıyor. Geçen aralık ayında Kaji, izinsiz ses çoğaltma uygulamalarını eleştiren bir açıklama yapmıştı:

“Ben söylemedim, konuşmadım ama sanki öyle olmuş gibi dünyaya yayılması korkunç ve ürkütücü bir durum. Hayranların rüya gibi işbirlikleri görmek istemesi anlaşılır ama karakterleri bu şekilde birer oyuncak gibi kullanmak yapımcıların onurunu zedeleyebilir. Eserlere duyulan sevgi ve saygı açısından son derece üzücü bir durum.”

Kodansha’nın haftalık ve aylık çizgi roman dergilerinde yayımlanması planlanan Soyogi Fractal, şimdilik tek seferlik bir hikâye olarak planlanıyor. Manganın bu yaz aylarında yayınlanması planlanıyor.

- Reklam -

Attack on Titan'ın Yaratıcısından Yeni Manga: Soyogi Fractal

Proje, seslendirme endüstrisindeki son gelişmelere sanatsal bir mercek tutarken aynı zamanda Isayama’nın yeni projelerindeki yaratıcılığının da bir göstergesi niteliğinde.

İkilinin yeni manga projesinin ilk bakış görsellerini nasıl buldunuz. Sizce seslendirme sanatçısının yıldönümü onuruna yapılan bu manganın popüler olma ve devam etme şansı var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hiroyuki Sanada - Star Wars Film

“Shogun”un Yıldızı Hiroyuki Sanada, “Star Wars”ta Rol Almak İstediğini Açıkladı

Quantum Leap 3. Sezon İptal Edildi

Bilimkurgu Türündeki “Quantum Leap” Dizisi İlk İki Sezonun Ardından İptal Edildi