in

Pratchett’ın Johnny Maxwell Serisi Yeniden Raflarda

Diskdünya’nın yaratıcısı Terry Pratchett imzalı Johnny Maxwell serisi, gözden geçirilmiş yeni baskılarıyla karşımıza çıkıyor.

Terry Pratchett
- Reklam -
- Reklam -

Çağdaş fantazi edebiyatımızın büyük yazarlarından Terry Pratchett, Türkçedeki yolculuğuna devam ediyor. Özellikle Diskdünya (Discworld) serisiyle adını yediden yetmişe milyonlarca okura duyuran Pratchett’ın, Diskdünya dışında pek çok önemli eseri var.

Elbette 40 kitabı aşan Diskdünya serisi, yazarın külliyatında oldukça önemli bir yere sahip. Ancak Pratchett hem tekil başka kitaplar hem de haberimize konu olan Johnny Maxwell gibi bazı kısa seriler de kaleme aldı.

Johnny Maxwell üçlemesi, daha önce dilimize Tudem Yayınları etiketiyle kazandırılmıştı. Serinin baskısı ise bir süredir bulunamıyordu. Yayınevi, yeni kapakları ve gözden geçirilmiş baskılarıyla seriyi yeniden gündemine aldı. Ağustos ayında serinin ilk kitabı çıkarken, eylül sonunda da ikinci kitabı bizlerle buluşturmayı başardı.

- Reklam -

Johnny Maxwell Serisinde Yeni Baskılar Hızlı Başladı

Serinin birinci kitabı İnsanlığı Ancak Sen Kurtarabilirsin’in yeni baskısından hemen sonra, ikinci kitap olan Hayaletleri Ancak Sen Anlayabilirsin de görücüye çıktı.

Yeni kapak ve gözden geçirilmiş baskının yanı sıra, seriye Mark Beech’in çizimleri de eşlik ediyor.

Sıradan olduğuna inanan Johnny Maxwell, okuru 1990’lı senelere gerçeküstü bir yolculukla götürmeyi hedefliyor.

- Reklam -

İlk kitapta, bir bilgisayar oyunundaki uzaylıların aslında gerçekten kahramanımızla iletişim kurduğuna şahit olurken; maceranın ikinci adımında ise hayaletler var. Kent bilinci, ölülerin geçmiş hayatlarına dair eşsiz yorumları ve her Terry Pratchett anlatısında olduğu gibi… mizah.

Johnny Maxwell serisinin yeni baskılarında çevirmen adı değişmiyor. Niran Elçi tarafından Türkçeleştirilen her iki kitabın da etiket fiyatı 33 TL.

Üçüncü kitap için ise henüz bir çıkış tarihi belirtilmedi.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Ve kutulusu da geldi…

    78541718_423568391648613_2845991522426421248_n

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ahtapot bilim

Ahtapotlarla İlgili Yeni Bir Detay Keşfedildi

5. Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali

İstanbul’da Doğaçlama Tiyatro Festivali Başlıyor