in

İhsan Oktay Anar’ın Beklenen Romanı “Tiamat” Okurla Buluşuyor

Tiamat okurla buluşuyor. İhsan Oktay Anar uzun süren sessizliğini yeni romanı ile bozuyor. Eser, Everest Yayınları etiketini taşıyor.

Tiamat - İhsan Oktay Anar
- Reklam -
- Reklam -

İhsan Oktay Anar, yeni kitabı Tiamat ile raflardaki yerini alıyor. Yazar, sıradaki romanında Everest Yayınları çatısı altında okurla buluşuyor.

Çağdaş edebiyatımızın en önemli yazarları arasında yer alan İhsan Oktay Anar 8 yıllık sessizliğini Tiamat ile bozuyor. Yazar, yeni kitabıyla uzun süredir parçası olduğu İletişim Yayınları’ndan ayrılarak rotasını Everest’ten yana kırıyor.

Yeni kitabın yolda olduğuna dair paylaşılan ilk ipuçlarından beri, okurlar Anar’ın sıradaki romanını merakla bekliyordu. Tiamat hakkında, özellikle adı ve deniz teması nedeniyle eserin 2005 tarihli Amat kitabıyla bağlantılı olabileceği yorumları yapılmıştı.

- Reklam -

Nihayetinde beklenen kitap görücüye çıktı. Hem ciltli hem de karton kapaklı iki edisyonuyla Tiamat 16 Şubat 2022 tarihinde okurlarına kavuşacak.

Tiamat – İhsan Oktay Anar | Arka Kapak Tanıtımı

Tiamat - İhsan Oktay Anar

“Başlangıçta her şey soğuk, boş ve anlamsızdı. Kutsal Rüzgâr sular üzerinde okşar gibi anaforlarla esiyor, güneş ve ayın, burçlar ve yıldızların henüz yaratılmadığı zifirî gecede, gözleri mucizevî bir dokunuşla açılmış halde bizzat kendini, yani karanlığın yine ta kendisini gören kör tabiatı sanki teselli ediyordu. Onun uyanıp cisimleşmiş hâli olan diğer çelik canavarın belirsiz silueti ise satıhtaki zayıf aydınlığın hemen altında âdeta kımıltısızdı.”

“İhsan Oktay Anar’ın derin denizlerde kurduğu âlemde, o belirsiz, kımıltısız siluetin hem içinde hem dışında, olağanüstü bir hikâyede, hikâyeyiz.

- Reklam -

Toplamda 160 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Saadet Özen üstleniyor. Romanın ciltsiz versiyonundaki kapak görseli Ali Yaycıoğlu imzasını taşıyor.

İhsan Oktay Anar Hakkında

1995 tarihli Puslu Kıtalar Atlası ile adını geniş bir okur çevresinde duyuran İhsan Oktay Anar, Kitab-ül Hiyel, Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri, Amat, Suskunlar, Yedinci Gün ve Galîz Kahraman eserleriyle tanınıyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe alanında tamamlayan yazar, 2011 yılına dek aynı okulda akademisyen olarak görev almıştı.

Anar’ın eski kitaplarının da Everest Yayınları’na geçip geçmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. Tahminler, kitapların anlaşma sürelerinin sona ermesiyle külliyatın tek bir çatı altına toplanacağı yönünde.

Siz İhsan Oktay Anar kitapları ve yazarın yeni romanı Tiamat hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Gönlüm geçmesinden yana, :slight_smile: Ferit Edgü gibi Ä°hsan Oktay Anar’ın da güzel baskılarına kavuşuruz.

  2. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Lol’den çalıntı. Böyle büyük ustaya yakıştıramadım.

  3. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Lol de Darksiders’daki Boss’tan çaldı diye biliyordum ben :thinking:

  4. Avatar for Vanta_Black Vanta_Black dedi ki:

    Arkadaşlar ironi yapıyorlar anlaşılan :slight_smile: Emoji falan koyun, ironi yaptığınız anlaşılsın, yoksa Tiamat’ın ne olduğunu bilen mitoloji hayranları burayı başınıza yıkarlar. Uyarmadı demeyin :slight_smile:

  5. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Her şeye laf söyletirim, Lol’e asla. Biri özenmişse Lol değil, Darksiders özenmiştir. Bu böyle biline.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Jurassic World: Dominion Fragmanı

Jurassic World: Dominion Fragmanı Yayınlandı

The Adam Project fragmanı

Netflix’in Zamanda Yolculuk Temalı Yeni Filmi “The Adam Project”ten Fragman