in

Utku Yıldırım’ın İlk Öykü Kitabı “Asker Daha Fazla Elliot Smith Dinlemek İstemiyor” Çıktı

Eğlenceli dili, eşyaların gizlerine meydan okuyan bakışıyla yeni bir öykü kitabı karşımızda: “Asker Daha Fazla Elliot Smith Dinlemek İstemiyor”

asker daha fazla ust
- Reklam -
- Reklam -

Dedalus Kitap yerli öykünün nabzını tutmaya devam ediyor. Utku Yıldırım’ın ilk öykü kitabı Asker Daha Fazla Elliot Smith Dinlemek İstemiyor Temmuz 2018 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

1988 doğumlu yazar edebiyat öğretmenliği yapıyor. Aynı zamanda da gitarist. Sahtegi adında bir müzik grubunda hem çalıp hem söylüyor. Şarkıların bestesini de kendisinin yaptığını söylemeden geçmeyelim.

Yayınevi Utku Yıldırım için şöyle konuşuyor:
Utku’nun yazdıklarını, okuduklarını  yıllardır takip ediyoruz. Biraz üşengeç bir adam, biz zorlamasak dosya bile hazırlamayacaktı. Onun öyküleri ise çok daha kişisel, zorlu süreçler atlattı. Berbat ilişkilerden kurtuldu. Çıkmazlarını eğlenceli, üstü kapalı bir dille anlatmayı tercih ediyor. Bilincini açık ediyor öykülerinde. Eşyaların gizli sırlarını açıklıyor. Aşklarını, acılarını, terk edilişlerini itiraf ediyor. Kitapta Cem Akaş’a selam çakmayı da ihmal etmiyor Asker Daha Fazla Elliot Smith Dinlemek İstemiyor adlı kitabında.
İnsanı heyecanlandıran bu sunuşun ardından, dilerseniz tanıtım bültenine de göz atalım:
“İnsanın geçmişini tek başına inşa etmesi gerek, haliyle acısını da.”

- Reklam -

Asker Daha Fazla Elliott Smith Dinlemek asker daha fazla elliott smith dinlemek istemiyor utku yildirimİstemiyor’daUtku Yıldırım zihninden, kendi gerçekliğinden fragmanlar sunuyor. Bu öykülerde eşyaların gizli tarihini, hayatın anlamını, kitapların sırlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Yazarın dili iç sesi ile bütünleşiyor. Metinlerde bilinç akışını benzersiz bir biçimde kullanıyor. Hep bir arayışla, denemeyle geçen yaşamdaki “kez”lere ortak ediyor bizi.  Acının ve yenilginin karşısında her seferinde “belki bu kez başarabilirim” hissini güçlü tutmaya çalışıyor.

- Reklam -

Utku Yıldırım bu ilk kitabıyla güçlü, üslup sahibi bir yazar olacağının sinyalini veriyor.

Elden ele dolaştıralım lütfen.
Baran Güzel’in editörlüğünü üstlendiği eserin kapağı Barış Şehri’den geliyor. Okurunun bol olmasını diliyoruz!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

anthony mackie ust

Değiştirilmiş Karbon’un İkinci Sezonunda Başrol Anthony Mackie Olacak

haftanin kitabi 49 sicak kafa

Haftanın Kitabı #94 – Sıcak Kafa