in

Stephen King’in Kara Kule’ye de Bağlanan “Uykusuzluk” Romanı Yeni Baskısıyla Raflarda

Stephen King tarafından kaleme alınan Uykusuzluk romanı, uzun bir aranın ardından yeniden Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

uykusuzluk stephen king yeni baskı
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı Uykusuzluk romanı, yeni baskısı ile bir kez daha Türkçede. Eserin güncel edisyonu Altın Kitaplar etiketiyle yayımlanıyor.

Hayvan Mezarlığı, Medyum, O, Sadist ve Yeşil Yol gibi ünlü romanların yazarı Stephen King’in Türkçedeki külliyatı yenilenmeye devam ediyor. Daha önce Remzi Kitabevi tarafından yayımlanan Uykusuzluk, aynı çeviri ve güncel bir baskıyla yeni yayıncısına kavuşuyor.

Stephen King’in O (It) ve Rüya Avcısı (Dreamcatcher) gibi eserlerinde de yer bulan kurgusal kasabası Derry’de geçen ve yazarın ünlü serisi Kara Kule ile doğrudan bağlantıları olan Uykusuzluk kitabı, ilk defa 1994’te yayımlanmıştı. Orijinal adı Insomnia olan eser, doğaüstü unsurlar ve korku türlerini bir araya getiriyor.

- Reklam -

Kitap, yayımlandığı dönemde Locus Award ve Bram Stoker Award gibi ödüllere de aday gösterilmişti.

Roman, emeklilik günlerini yaşayan Ralph Roberts’ın uykusuzluk hastalığına yakalanmasından sonra başından geçen karanlık ve fantastik olayları konu alıyor.

Uykusuzluk – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

Uykusuzluk - Stephen King

Ralph Roberts, emeklilik günlerinde eşinin yasını tutarak uzun, uykusuz geceler geçireceğini bir kez olsun düşünmemişti. Ama şimdi sevgili Carolyn’ını kaybetmiş, günden geceye, her geçen dakika daha da erken uyanmaya başlamış ve sonunda uykusuzluğun kendisini tamamen esir aldığı o tedirgin edici anlara gömülmüştü…

Uykusuz geçen gecelerde yaptığı yürüyüşler sırasında bir şeylerin ters gittiğini fark eden Ralph, halüsinasyon olmasından şüphe ettiği birtakım tuhaflıklar görmeye başlar; bazı insanların başlarından yükselen ipler, karanlık çökünce şehirde dolaşan iki küçük adam ve diğerleri…

- Reklam -

Ancak Ralph’in tanık oldukları uykusuzluğun getirdiği halüsinasyonlardan çok daha fazlasıydı. Gerçekte Derry’de habis ruhlar kol geziyor, şehrin sıradan görüntüsünün altında dehşet verici güçler kuytularda saklanıyordu.

Artık Ralph’in en büyük sorunu uykusuzluk değildi; şehir boğazına kadar ölümün soğuk karanlığına gömülmüştü.

Romanlarını Maine’de kurgulamayı seven Stephen King, Uykusuzluk’ta bir kez daha buraya dönüyor. Yazarın iliklere işleyen bir gerçekçilikle doğaüstü korku unsurlarını buluşturduğu bu şaheserini elinizden bırakamayacaksınız.

Toplamda 784 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Orhan Yılmaz üstleniyor. Yılmaz ayrıca Philip Roth, Mary Shelley ve Neal Stephenson gibi yazarları da Türkçeye kazandırmıştı. Roman, Temmuz 2022 tarihi itibarıyla okurların karşısına çıkmaya başladı.

Uykusuzluk, “Kara Kule” serisinin yanı sıra King’in Kemik Torbası (Bag of Bones), Oyun (Gerald’s Game) ve Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary) gibi eserleriyle de çeşitli bağlantılar taşıyor.

Stephen King’in Uykusuzluk kitabının yeni baskısı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

apple netflix satın alma

Apple, Netflix’i Bünyesine Katmayı Değerlendiriyor Olabilir: Tim Cook, Büyük Satın Alma Hamlelerine Açık

Obi-Wan Kenobi biseksüel

Yeni Star Wars Romanı, Obi-Wan Kenobi’nin Cinsel Kimliğini Biseksüel Olarak Güncellemiş Olabilir