in

Yarrow Townsend İmzalı “Yaprakların Haritası” Türkçede

Yarrow Townsend imzalı Yaprakların Haritası Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Yaprakların Haritası - Yarrow Townsend
- Reklam -
- Reklam -

Yaprakların Haritası Türkçe raflarındaki yerini aldı. Yarrow Townsend imzalı eser, okura doğanın sesine kulak vermelerini ve tüm farklılıklarına rağmen birlik olabilmenin gücünü hatırlatıyor.

Çocukluğunu New Forest’ın yosun, meşe ve fundaları arasında kitap karakterleri gibi davranarak geçiren Yarrow Townsend, 2009’da İngiliz ve Fransız Edebiyatı okumak için Oxford’a gitti. Bu sırada Botanik Bahçesi’nin sınavlara hazırlanmak için mükemmel bir yer olduğunu keşfetti. Üniversiteden sonra, özellikle çocukları hikâye yazmak için dışarı çıkarmaktan zevk aldığı bir İngilizce öğretmeni oldu. O zamandan beri, seyislik ve RSPB’de motorlu testereleri ve traktörleri kullanmayı öğrenmek gibi işlerde çalıştı.

Kitabın editörü, Townsend imzalı eserle ilgili olarak şunları söylüyor:

- Reklam -

“Bitkilerin konuşmaya çalıştığını hissettiniz mi hiç? Dost canlısı otlar, yerlerinden size el sallarken dikenli vahşi çalılar sizi uyarmak ister gibi dikenlerini gösterirler. Yaprak Haritası’nın başkahramanı Orla, bitkilerin dilini gerçekten anlıyor. Bitkilerin söylediklerini dinlerse çok tehlikeli bir zehrin kaynağını öğrenebilecek, büyük bir maceraya atılabilecek ve hem kendini hem de dünyayı iyileştirecek tedaviyi bulabilecek. Heyecan dolu, olağanüstü bir macerayı anlatan bu roman, aynı zamanda, doğanın ve doğayı korumanın öneminden bahsediyor. Yarrow Townsend tutku dolu yepyeni bir yazar ve zeki, eğlenceli, heyecan verici bir yetenek!”

Orijinal adı The Map of Leaves olan ve kendi dilinde ilk olarak Ocak 2022’de yayımlanan eserin arka kapak tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yaprakların Haritası – Yarrow Townsend | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yaprakların Haritası - Yarrow Townsend

’Bitkiler hastalanır, demişti annesi. Tıpkı insanlar gibi.’’

- Reklam -

Yıllar önce Orla’nın annesinin ölümüne sebep olan salgın hastalık kasabada tekrar görülmeye başlanır. Yönetici olan Atlas hastalığın yabani bitkiler ve hayvanlar aracılığıyla bulaştığı yalanını uydurur ve insanlardan bahçelerindeki tüm bitkilerden kurtulmalarını ister. Orla bahçesinden ve çok sevdiği atı Captain’den ayrı kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca hastalığın gerçek sebebini ve ilacını bulmak üzere bir zamanlar annesiyle birlikte yaşadıkları Inkenbrook’a gitmek üzere yola düşer. Bu yolculukta farklı sebeplerle de olsa Idris ve Ariana da Orla’nın yanındadır. Üç arkadaşı tehlikelerle dolu bir yolculuk ve çözülmesi gereken birtakım sırlar beklemektedir.

Kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

304 sayfadan oluşan ve Esma Fethiye Güçlü çevirisiyle dilimize kazandırılan eserin illüstrasyonlarını Marie-Alice Harel hazırladı. Yaprakların Haritası, Ocak 2023 itibarıyla Genç Timaş etiketiyle raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Yaprakların Haritası kitabının konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dev Hayalet Denizanası

10 Metre Uzunluğundaki Dev Hayalet Denizanası Antarktika Sularında Görüntülendi

Wonder Woman Karakteri DCU'ya Geri Dönecek

James Gunn, Wonder Woman’ın DCU’ya Geri Döneceğini Açıkladı