in ,

6. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali Kayıtları Başladı

6. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali kayıtları başladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıllık ara veren festival, yeniden bilimseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

6. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali
- Reklam -
- Reklam -

Altıncı kez gerçekleşecek olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali için kayıtlar başladı. Türkiye’nin en geniş katılımlı ve büyük astronomi etkinliği gelecek ay gerçekleşecek.

Özellikle astronomi alanında yaptıklarıyla tanınan önemli platformlardan Kozmik Anafor’un öncülüğünde gerçekleştirilen ve bu yıl Kayıp Rıhtım olarak bizlerin de desteklediği 6. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali nihayet başlıyor.

13 ve 15 Ağustos 2021 tarihleri arasında, toplamda üç gün sürecek olan festival Antalya Olimpos’ta muhteşem bir doğal çevre içinde yapılacak. Şimdiye kadar ülkemizde gerçekleştirilmiş olan en büyük büyük çaplı sivil bilim organizasyonu olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, özellikle gelişmiş ülkelerde görmeye alışkın olduğumuz “festival havasında” bir bilim şenliği yaratma düşüncesi ile hazırlanıyor. Zengin bir astronomi içeriği ile birlikte eğlenceli, keyifli ve bir tatil havası katılımcılar üç gün boyunca organizasyondan maksimum keyfi almaya çalışacaklar.

- Reklam -

Etkinlik boyunca alanında uzman isimlerin sunum ve söyleşileri ile festivale katılanlar bilimsel anlamda birçok bilgiye yüz yüze ulaşma fırsatı bulacaklar. Gece olduğunda ise profesyonel teleskoplarla yıldızlarla dolu gece göğünün altında gezegenleri, galaksileri, nebulaları gözlemleyecekler. Bunun yanında astrofotoğraf eğitimi alacaklar ve gökyüzünü fotoğraflayacaklar.

6. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali Katılım Şartları: En Az 1 Doz Aşı Olmak Zorunlu

6. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali

Etkinliğe 16 yaşından büyük herkesin katılabileceği belirtiliyor. 16 ve 18 yaş arası kişilerin ebeveynlerinden rızası ile katılabileceği etkinlik, pandemi döneminde alınan önlemler ile gerçekleşecek. Bu kapsamda tüm katılımcıların HES kodlarını giriş alanında göstermesi ve en azından bir doz aşı olduklarını teyit etmeleri gerekiyor.

- Reklam -

Festivale kayıt için buraya tıklayabilirsiniz. Detaylı katılım şartlarına ise şuradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca aynı adres üzerinden festivalle ilgili son güncel gelişmelere de ulaşma şansına sahipsiniz.

Kozmik Anafor öncülüğünde gerçekleşen ve Kayıp Rıhtım’ın da aralarından bulunduğu destekleyen platformlar ise şu şekilde: Bilimfili, Gelecek Bilimde, Hypatia Bilim, Tek Çare Uzay, Açık Bilim, Uzay Çağında Yolculuk, Yalansavar, Gerçek Bilim, Anadolu İzcilik Federasyonu, DijitalX ve Bilim Ne Güzel Lan.

Ya sizler bu tarz bir etkinlikte yer almak istiyor musunuz? Ya da daha önceden katılmış mıydınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lycaeninae Lycaeninae dedi ki:

    Harika! Ne yazık ki ben yine yokum. :sob:
    Ay’a gitsem bile ancak son gün çıkabilirim evden. :rocket: :ocean:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Düşüncelerin Aynası - Michel Tournier

Düşüncelerin Aynası: Yaşamın Kulisidir Tavan Araları

Doctor Who 13. Sezon Fragmanı

Doctor Who’nun 13. Sezonu için İlk Fragman: 2021’in Sonlarında Geliyor!