in

2019 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Açıklandı

2019 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi toplumsal hayata eleştirel bakışı ve kadın/çevre konularına duyarlı romanları nedeniyle Latife Tekin’in oldu.

Erdal Öz
- Reklam -
- Reklam -

Can Yayınları’nın sembol ismi ve yayınevinin kurucusu Erdal Öz anısına, ailesi tarafından düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü bu seneki kazananlarını buldu.

12. Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Asuman Kafaoğlu Büke başkanlığında ve Cemil Kavukçu, Faruk Duman, Oğuz Demiralp, Sibek Irzık, Ömer Türkeş, Metin Celal seçici kurulu ile toplandı.

Ödülün kazananı ise yaşama eleştirel bakışı nedeniyle Latife Tekin oldu. 12. Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün töreni 21 Ekim Pazartesi günü İstanbul Şişli’deki Dada Salon’da düzenlenecek.

- Reklam -

Ödülün verilişinde neden olarak Latife Tekin’in diri anlatım ve dil yetisiyle birlikte toplumsal hayata eleştirel bakış açısı ve kadın/çevre konularına duyarlı romanları gösterildi.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü 2008’den Beri Veriliyor

2008 senesinden bugüne kadar 11 defa sahibini bulan ödül, bugün de 12. adım için yola çıktı. Handan Börüteçene tarafından tasarlanan ödül heykelciğinin yanı sıra, Latife Tekin 15 bin TL alacak.

Daha önce İhsan Oktay Anar, Murathan Mungan, Orhan Pamuk, Adalet Ağaoğlu gibi isimlerin kazandığı ödül, böylece bu sene de Latife Tekin’e gitmiş oldu.

- Reklam -

Genellikle romanlarıyla karşımıza çıkan 1957 doğumlu Latife Tekin’in ilk eseri Sevgili Arsız Ölüm 1983 yılında yayımlandı. Farsça, İtalyanca, Fransızca gibi pek çok dile kazandırılan eserleriyle birlikte edebiyatımızın öne çıkan isimlerinden birisi oldu.

Latife Tekin’in kitapları şu sıralar Can Yayınları tarafından bizlerle buluşturuluyor.


* Başkomser Nevzat Netflix Dizisi Oluyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Latife Tekin’e sadece Sevgili Arsız Ölüm için ne kadar çok ödül verseler yine de eksik olur. Diğer kitapları bir yana Sevgili Arsız Ölüm kitabı bir yana benim için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker

Joker, Vizyondan Önce Radyo ODTÜ Gösteriminde

Kayıp Cennet

Milton’ın Kayıp Cenneti’nde Gizli Bir Akrostiş Bulundu