in ,

12 Yaşındaki Çocuğu ‘En Kötü Oyuncu’ Kategorisinde Aday Gösteren Altın Ahududu Ödülleri Topa Tutuldu

Altın Ahududu Ödülleri, 12 yaşındaki aktris Ryan Kiera Armstrong’u ‘En Kötü Oyuncu’ kategorisinde aday gösterince ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Altın Ahududu Ödülleri Eleştiri Yağmuruna Tutuldu Ryan Kiera Armstrong
- Reklam -
- Reklam -

Altın Ahududu Ödülleri eleştiri oklarının hedefi oldu. En kötü performansları ödüllendiren The Razzies, 12 yaşındaki oyuncu Ryan Kiera Armstrong’u adaylar arasına alınca tepki topladı.

Her yıl Akademi Ödülleri öncesi dağıtılan ve yılın en kötü yapımlarına verilen Altın Ahududu Ödülleri, bu yıl aday gösterdiği bir isimle tepkileri üzerine çekmeyi başardı. 95. Oscar Ödülleri adaylarından bir gün önce belli olan adaylar arasında, Firestarter filmindeki performansıyla 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong, En Kötü Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.

Adaylıklar duyurulduktan sonra hem sektörden hem de sosyal medyadan birçok kişi, küçük bir çocuğun bu tarz bir şova aday gösterilmesinin zorbalık ve acımasızlık olduğunu dile getirdi. Henüz ergenlik çağındaki bir çocuğa böyle bir adaylık verilmesinin oldukça toksik bir mesaj taşıdığı da belirtildi.

- Reklam -

Razzies olarak da bilinen Altın Ahududu Ödülleri’nin kurucu ortağı John Wilson ise yaptığı bir açıklamada Armstrong’un adaylığı üzerine verilen öfkeli tepkinin ’abartılı’ olduğuna inandığını söyledi.

Geçen yıl da Bruce Willis’e özel bir kategori açan, ancak oyuncuya konulan afazi teşhisinden sonra söz konusu kategoriyi iptal eden etkinliğin kurucu ortağı Buzzfeed ile konuştu. Wilson, adaylığın kötü niyetli olarak anlaşılabildiğinin farkında olduklarını ancak amaçlarının bu olmadığını söyledi.

“Bence bu konuda üzülenler… Bunu nasıl söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Öfke ilginç, belki biraz da haklı ama bence abartılı. Haklılık payı olsa da tanrı aşkına, bu Razzie Ödülleri!”

Altın Ahududu Ödülleri Eleştiri Yağmuruna Tutuldu Ryan Kiera Armstrong

Wilson tüm bu aday gösterme mevzularındaki asıl niyetin “komik olmak” olduğunu dile getirdi. Ancak bu özel durumda, “çok kötü bir şekilde yanlış adım atmış gibiyiz” diyerek gelen eleştirileri kabul etti.

“Armstrong henüz ergenlik çağında olsa da deneyimli bir aktris olarak kabul ediliyor,” diyen Wilson, yaklaşık 1.100 üyenin katıldığı oylamada aktrisin 5. sırada yer aldığını söyledi.

Altın Ahududu Ödülleri Yönetimi Eleştirilere Rağmen 12 Yaşındaki Oyuncuyu Adaylar Arasında Tutmaya Devam Ediyor

Sosyal medyadan hoşnutsuzluklarını dile getirenler arasında, WandaVision’da da oynayan 11 yaşındaki çocuk oyuncu Julian Hilliard da vardı ve şunları söyledi:

“Razzie Ödülleri’nde bir çocuğu aday göstermek iğrenç ve yanlış. Neden bir çocuğu daha fazla zorbalığa ya da daha kötüsüne maruz kalma riskiyle karşı karşıya bırakalım? Daha iyi olun.”

- Reklam -

Gösteriyi şaka olarak nitelendiren bir Twitter kullanıcısına yanıt olarak ise, “Hayır, konu bir çocuk olduğunda değil. Bu ‘şaka’ olarak söylediğiniz şey çok olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Çizgiyi aştılar,” dedi.

Başka bir kullanıcı ise verilen adaylık hakkında şunları söyledi:

“Bu sınırı aşmak oluyor. Bir eleştirmen olarak, filmler konusunda dürüst olmaya inanıyorum ama acımasız olmak için hiçbir neden yok. Bir çocuğa bu şekilde davranmak canavarca.”

Altın Ahududu Ödülleri Eleştiri Yağmuru Ryan Kiera Armstrong

Birçok kişi geçen yıl Willis ile ilgili kararın ardından Altın Ahududu yönetiminin Armstrong’un adaylığını iptal etmesini önerdi. Ancak şu an için bu anlamda alınmış bir karar bulunmuyor.


GÜNCELLEME: Razzie Ödülleri yönetimi eleştiriler sonrası özür diledi ve 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong’u aday oylamasından çıkardı. Artık 18 yaşın altındaki herhangi bir oyuncu veya film yapımcısının değerlendirilmeye alınması engellenecek.


Sizler 12 yaşındaki bir çocuğun Altın Ahududu’da böyle bir adaylığı hak ettiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Bu benim de dikkatimi çekti ancak ödülün geçmişini bilmediğim için yorum yazmamıştım. Acaba yeterince bağıramadı mı ya da detone olduğu için mi aday gösterdiler. Gayet güzel oynamış kız, senaryo kötüyse ne yapabilir?

  2. Avatar for SherlockHolmes SherlockHolmes dedi ki:

    Adaylıktan çıkarmışlar.

    En başından aday göstermeleri bile saçmaydı. Yetişkinler eğlenebilir. Hatta ödülü sahnede alan oyuncular bile var. Ama bir çocuk aday gösterilmemeliydi. Nasıl etkileneceğini bilemezsiniz. Adı üstünde daha çocuk.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mısır Papirüs Ölüler Kitabı Keşif

Tarihi Anlar: Mısır’da 16 Metre Boyunda ve Ölüler Kitabı’ndan Parçalar İçeren Bozulmamış Bir Papirüs Bulundu

Yazarın Yol Haritası - The Paris Review Söyleşileri Türkçede

The Paris Review Söyleşileri “Yazarın Yol Haritası” Kitabında Bir Araya Geliyor