in ,

Bruce Willis’e Verilen Razzie Ödülü, Ünlü Oyuncunun Hastalığı Nedeniyle İptal Edildi

Bruce Willis’e verilen Razzie Ödülü geri çekildi. Ünlü oyuncunun beynini etkileyen afazi hastalığı teşhisi nedeniyle adına açılan En Kötü Performans kategorisi iptal edildi.

Bruce Willis razzie ödülü iptal edildi
- Reklam -
- Reklam -

Bruce Willis için verilen Razzie Ödülü iptal edildi. Ünlü oyuncunun beynini etkileyen Afazi hastalığı nedeniyle, adına açılan kategoride en kötü performansına verilen Altın Ahududu geri çekildi.

Bruce Willis oyunculuk kariyerine 1980’lerdeki ABC dizisi Moonlighting ile başladı. Ünlü aktör son kırk yıldır birçok sinema filmindeki çeşitli rolleriyle tanınıyor. Özellikle Die Hard (Zor Ölüm) serisi ile büyük bir üne kavuşan Willis, ayrıca Red, Armageddon, Unbreakable, The Sixth Sense (Altıncı His), The Jackal (Çakal), The Whole Nine Yards (Komşum Bir Katil) ve Sin City (Günah Şehri) gibi birçok ikonik yapımda yer aldı. Ancak son dönemlerde oyuncunun kariyeri oynadığı tüm yapımlarda ciddi bir düşüş içerisindeydi.

1981’den beri düzenli olarak verilen Altın Ahududu Ödülleri (Razzie olarak da biliniyor) sinemanın en kötüsünü belirlemekte. Ödül töreni geleneksel olarak her yıl Oscar’lardan bir gün önce yapılır. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Willis için özel bir kategori oluşturuldu. “2021 Yapımı En Kötü Bruce Willis Performansı” adlı kategori ile oyuncunun geçen yıl başrolde oynadığı sekiz filmi öne çıktı. Ve En Kötü Performans ödülünü de Cosmic Sin ile aldı.

- Reklam -

Oyuncunun son dönemlerde neden kötü performans sergilediğiyle ilgili ilk haberler mart ayının ortalarında çıktı ve hafıza problemleri yaşadığı, bu nedenle replikleri ezberleyemediği iddia edildi. Söz konusu iddialar kısa bir süre önce ailesi tarafından da doğrulandı ve Willis’in beyni etkileyen Afazi hastalığı teşhisi nedeniyle oyunculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu.

Razzie Ödülü İptal Edilen Bruce Willis Oyunculuk Kariyerini de Noktaladı

Cosmic Sin Bruce Wills Razzie

Razzie yönetimi de oyuncuya verdiği ödülü incelemeye aldı. Razzie kurucuları John Wilson ve Mo Murphy, durum sonrasında bir açıklama yaptılar ve rotayı tersine çevirip ödülü iptal etmeye karar verdiler. İkili yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

- Reklam -

“Razzie yönetimi olarak uzun süre düşündükten sonra, yakın zamanda açıklanan hastalığı nedeniyle Bruce Willis’e verdiğimiz Altın Ahududu Ödülü’nü iptal etme kararı aldık. Bir kişinin tıbbi durumu, karar vermesinde ve/veya performansında bir etkense, ona Razzie vermenin uygun olmadığını kabul ediyoruz.”

Razzie kurucuları Willis’le birlikte Shelley Duvall’ın 1980’deki The Shining performansı nedeniyle aldığı adaylığı da iptal ettiler. Bu adaylık, aktris ile Stanley Kubrick arasındaki sahne arkası sorunlar nedeniyle benzer eleştirilere maruz kalmıştı. Yönetmenin o dönem oyuncuyu çok fazla zorladığı ve çekim sırasında defalarca üzerine yürüdüğü ve hatta küfürlü konuştuğu belirtiliyordu. Razzie’nin kurucularından Mo Murphy, geçmiş yıllarda Duvall’ın adaylığından pişmanlık duyduğunu söylemişti. Şimdi Willis’le birlikte resmen Duvall’ın adaylığı da resmi olarak iptal edildi.

Bruce Willis’e verilen En Kötü Performans ödülünün iptal edilmesi sizce de doğru bir karar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Tipik bir SJW ikiyuzlulugu ornegi olmus.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Doğru karar vermişler, takdir ettim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jim carrey emekli oluyor

Jim Carrey Emekli Olmayı Düşünüyor: “Hayatımı Seviyorum”

Will Smith, Akademi Üyeliğinden İstifa Etti

Will Smith, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Üyeliğinden İstifa Ettiğini Duyurdu