in

Sega, “Angry Birds”ün Yapımcısı Rovio’yu 1 Milyar Dolara Satın Alıyor

Sega, 1 milyar dolarlık dev bir satın alma anlaşmasının eşiğinde. Japon yapımcı, “Angry Birds”ün geliştiricisi Rovio Entertainment’ı bünyesine katabilir.

Sega Angry Birds Rovio Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Sega şirketi, Angry Birds mobil oyununu geliştiren Rovio Entertainment’ı satın alıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre Japon teknoloji devi yaklaşık 1 milyar doları gözden çıkarmış durumda.

Tokyo merkezli Sega’nın hamlesi ile birlikte oyun dünyasında yeni bir hareketlilik yaşanıyor. Daha çok arcade oyun makineleri ve kendi oyun konsolları üzerinden oyuncuları ile buluşan şirket, son yıllarda video oyun kültürüne önemli katkılar sağlamıştı. Şirketin maskotu haline gelen Sonic the Hedgehog, Total War serileri ve Yakuza oyunları dünya genelinde yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı. Şirketin bir sonraki adımı ise mobil platformlar üzerinden gelebilir.

2009 yılında çıkış yapan ve dönemin en popüler mobil oyunları arasında yer alan Angry Birds, yapımcı stüdyosu Rovio Entertainment’ın yüzünü güldürmüştü. 1 milyar indirme sayısına ulaşan ve Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran oyun dünya genelinde büyük yankı uyandırmıştı

- Reklam -

Stüdyo ve oyunun popülerliği 2014 yılından itibaren düşüşe geçmiş ve Candy Crush gibi çok oynanan yapımlar karşısında Angry Birds ciddi kan kaybetmişti. Son raporlara göre Rovio’nun kâr marjının azaldığı bununla birlikte bazı çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldığı da ifade edilmişti.

Sega Angry Birds

Stüdyo bu kötü gidişatı düzeltmek adına The Angry Birds Movie adında bir sinema filmine de imza atmıştı. Yapıma dair eleştiriler her ne kadar iyi olmasa da gişede istenen başarıya ulaşmış ve çıktığı senenin en çok kazandıran 7. filmi olmuştu. Serinin devam filmi The Angry Birds Movie 2 ise gişede bekleneni verememişti. Geçen yıl Netflix üzerinden izleyicilerinin karşısına çıkan Angry Birds: Summer Madness dizisi de yeterli ilgiyi görmemişti.

“Angry Birds”ün Yapımcısı Rovio, Sega’dan Önce Playtika’nın Hedefindeydi

Sega’nın bu hamlesi yatırımcılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Rovio’nun düşen değeri karşısında Sega, satın alım için 1 milyar dolarlık bir teklif sundu. İki şirket arasındaki anlaşmanın ise tamamlanmaya yakın olduğu söyleniyor.

- Reklam -

Sega Angry Birds Rovio Entertainment Satın Alma

Angry Birds’ün yapımcısı Rovio, daha öncesinde İsrail asıllı Playtika şirketi tarafından 800 milyon dolara satın alınmak istenmiş ancak anlaşma sonuçlanmamıştı.

Siz Sega’nın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve oyun dünyasından yeni haberdarler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Ahit Kesilmiş Süryanice Bölüm

Yeni Ahit’in 1750 Yıl Önce Yazılan ‘Saklı’ Bölümü Keşfedildi: Bir Katip Tarafından Silinmişti

Pedro Pascal, The Mandolorian'dan Ayrılabilir

Pedro Pascal, Star Wars Dizisi “The Mandalorian”dan Ayrılabilir