in

Yüzlerce Yıldır Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Albrecht Dürer Çizimi Gün Yüzüne Çıkmış Olabilir

Albrecht Dürer imzasını taşıyan ve daha önce fark edilmemiş bir çizim Oldenburg State Kütüphanesi’nde bulunmuş olabilir.

Albrecht Dürer çizim
- Reklam -
- Reklam -

Albrecht Dürer imzalı nadir bir çizim Almanya’daki Oldenburg State Kütüphanesi’nde ortaya çıkmış olabilir.

Batı Avrupa’nın ünlü ressamlarından birisi olan Albrecht Dürer ’in bilinmeyen bir resmi bulunmuş olabilir. Aldus Manutius’un 1502 yılında bastığı bir Yunan ansiklopedisinin sayfasında yer alan illüstrasyonun perde arkasını aydınlatmak için çalışmalar devam ediyor. Ancak kütüphaneciler çizimin Dürer’e ait olduğundan neredeyse emin.

Avrupa Rönesans döneminin en farklı sanatçıları arasında yer alan Albrecht Dürer yüzyıllar sonra gün ışığına çıktığı düşünülen çizimiyle gündeme geldi. Ressam, yazar, şair gibi kimliklerle de bilinen sanatçı, daha çok farklı türlerdeki çizimleriyle dikkat çekiyor.

- Reklam -

Oldukça küçük bir çalışma olan resimde iki cherub (kanatlı bir melek) bir tür deniz yaratığının üzerinde yer alıyor. Yaratıkların dilleri ise birleşerek Nurembergli avukat ve yazar olan Willibald Pirckheimer’ın nişanesini sarıyor. Pirckheimer’ın oldukça yakın bir arkadaşı olan Dürer’in çizimin sahibi olduğu iddia ediliyor.

Albrecht Dürer çizimi

Albert Dürer Çizimi, Yıllarca Kütüphanede Keşfedilmeyi Beklemişti

Çizimin yer aldığı kitap ise yaklaşık 230 yıl boyunca kütüphanede yer alıyordu. Çizimin keşfi ise Aldinen Koleksiyonu için yapılan bir çalışma sırasında fark edildi. Resmin hangi zaman diliminden ve hangi sanatçıya ait olduğu bilgisi henüz kesinleşmiş değil. Ancak Aşağı Saksonya bilim kurulu başkanı Björn Thümler bu keşfin “sansasyonel” olduğunu söylüyor:

- Reklam -

“(Bu keşif) Aşağı Saksonya’nın en üst kalitede koleksiyonlara sahip olduğunu ve kütüphanelerimizde ne gibi gizli kalmış eserlerin olduğunun kanıtı niteliğinde. Burada üniversitelerimiz ve araştırma kuruluşlarımız için oldukça fazla bir potansiyel var.”

Dürer’in yaptığı çizimler ile kendisinden sonra gelen birçok sanatçıyı etkilediği düşünülüyor. Suluboya ile çalıştığı manzara resimleri Avrupa’da ortaya konmuş ilk eserler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra portre çalışmaları ile birlikte ortaya koyduğu matematiksel ve geometrik çizimleri de dönemin bilimsel çalışmalarına katkı sağlamıştı. 56 yaşında Nüremberg kentinde hayatını kaybeden sanatçı, yaşamının son dönemlerinde çizdiği dini içerikli resimleri ve dönemin ünlü isimlerinin portre çalışmalarıyla adını geniş kitlelere duyurmayı başarmıştı.

Siz Albrecht Dürer’in gizli kalmış bu eseri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Art News

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

alexa olu sesleri

Amazon’un Sesli Asistanı Alexa, Ölen İnsanların Seslerini Kopyalayacak

yeni game of thrones dizisi snow hakkında

Yeni Jon Snow Dizisi Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı: Kit Harington, Projenin Yaratıcısı Konumunda